صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 09
کد خبر: ۲۸۲۸۸۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۲ مهر ۱۴۰۰

حملات آسم؛ گزینه‌های غذایی پیشگیری کننده و تشدید کننده

زمانی که عملکرد سلول‌های عضلات در ریه‌ها مختل شود و دچار انقباض و سفت شدن شوند، آسم بروز می‌کند. این سلول‌ها روی سایر سلول‌ها نیز اثر می‌گذارند و شروع به تولید بیشتر مواد مخاطی غلیظ و جذاب می‌کنند.

رویداد۲۴ زمانی که عملکرد سلول‌های عضلات در ریه‌ها مختل شود و دچار انقباض و سفت شدن شوند، آسم بروز می‌کند. این سلول‌ها روی سایر سلول‌ها نیز اثر می‌گذارند و شروع به تولید بیشتر مواد مخاطی غلیظ و جذاب می‌کنند.

علائم آسم شامل؛ کوتاه شدن تنفس، سفت شدن قفسه سینه، عطسه، سرفه، مشکل در صحبت کردن و حتی از حال رفتن فرد است. بنا به تحقیقات و آمار، حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سرتاسر دنیا از آسم رنج می‌برند و حدود ۲۵۰ هزار نفر سالانه بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. از سال ۱۹۸۰ تعداد افراد مبتلا به آسم حدود ۷۵ درصد افزایش یافته و میزان رشد بیماری در کودکان زیر پنج سال به ۱۶۰ درصد نیز می‌رسد.

توجه به توصیه‌های پزشکان، مصرف برخی غذا‌ها و میوه‌ها به مقدار نیاز و کاهش مصرف غذا‌های کنسروی و حاوی مواد نگه دارنده تاثیر زیادی در کاهش علائم و حملات ناشی از آسم دارد.

در اینجا بهترین و بدتری گزینه‌های غذایی برای جلوگیری یا تشدید علائم آسم معرفی شده است:

بهترین؛ ماهی‌های چرب: منافع بهداشتی اسید‌های چرب امگا ۳ موجود در ماهی ها، فراتر از حافظت در برابر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، دیابت، و آلزایمر است. این اسید‌های چرب در برابر حملات آسم نیز محافظت ایجاد می‌کنند. انواع ماهی‌های چرب خواص و اثرات ضد التهابی دارند و می‌توانند مانند التهاب برونش شوند که علامت شایع حملات آسم است. خطر ابتلا به آسم در کودکانی که مادران آن‌ها در زمان بارداری دو بار در هفته ماهی مصرف می‌کنند نیز به مراتب کمتر از سایرینی است که ماهی را در رژیم غذایی خود ندارند.

بهترین؛ توت‌ها و سبزیجات تیره رنگ: انواع توت‌ها و سبزیجات تیره رنگ مانند اسفناج، مقادیر بالای ویتامین ث را دارند و مشخص شده که مصرف این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خس خس سینه در کودکان مبتلا به آسم کمک می‌کند. مصرف مکمل‌های ویتامین ث نیز خالی از فایده نیست و می‌تواند منجر به کاهش حملات آسم شود.

بهترین؛ نوشیدن شیر: شیر نه تنها منبع بزرگ کلسیم است، بلکه غنی از منیزیوم نیز محسوب می‌شود؛ یک ماده معدنی کاهنده علائم آسم که در دانه‌های بذر کتان نیز موجود است. منیزیوم باعث شل شدن عضلات اطراف برونش می‌شود و راه‌های هوایی را باز نگه می‌دارد.


بیشتر بخوانید: راه‌حلی جالب برای رفع مشکل بی‌خوابی شبانه! +فیلم


بهترین؛ هویج: هویج فقط برای حفظ سلامت چشم مفید نیست بلکه بدن را در برابر آسم ناشی از ورزش نیز مصون نگه می‌دارد. بتاکاروتن موجود در هویج یک نوع آنتی اکسیدان است که در بدن تبدیل به ویتامین آ می‌شود و باعث افزایش سیستم ایمنی بدن در برابر حملات آسم خواهد شد. هویج هرچه پررنگ‌تر باشد، کاروتنوئید بیشتری دارد.

بهترین؛ آووکادو: یک دلیل دیگر برای اضافه کردن آووکادو به رژیم غذایی وجود دارد؛ آووکادو حاوی آنتی اکسیدانی به نام گلوتاتیون است که نگهبان ریه‌های شما در برابر استرس راه‌های هوایی و آسیب بافت‌ها محسوب می‌شود. چربی‌های مفید در آووکادو محافظ سلامت قلب، است، کلسترول بد یا ال دی ال را کاهش داده و منجر به افزایش سطح کلسترول خوب یا اچ دی ال می‌شود.

بهترین؛ سیر و پیاز: پیاز حاوی مقدار زیادی ترکیبات ضد التهابی است که می‌تواند آسم را درمان کنند و علائم آن را کاهش دهد. همچنین مقدار زیادی آنتی اکسیدان فلاوونوئید کوئرسیتین دارد و به طور متوسط حاوی ۵۰ میلی گرم کوئرسیتین است؛ بنابراین اگر به طور روزانه پیاز مصرف کنید، شدت حملات آسم در شما کاهش خواهد یافت. پیاز، ۹ گونه ترکیب ضد التهابی متفاوت دارد. مصرف آن کاملا بی خطر است و به ندرت دیده شده که کسی در اثر مصرف پیاز دچار آلرژی شود. سیر به خاطر طبیعت گرم خود یک سبزی مناسب برای درمان آسم و آلرژی به شمار می‌آید. در فلسفه چینی‌های باستان، سیر جایگاه ویژه‌ای دارد و در درمان گیاهی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهترین؛ سیب: سیب و آب سیب حاوی فیتوکمیکال‌ها و مواد آنتی اکسیدانی است که عملکرد ریه را بهبود می‌بخشند، بنابراین به افرادی که از آسم رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز یک عدد سیب بخورند. در ضمن مصرف روزانه سیب توسط زنان باردار، احتمال ابتلا و تولد فرزندشان با مشکل آسم و یا آلرژی را کمتر می‌کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند مادرانی که در طول دوران بارداری دست کم هفته‌ای چهار عدد سیب می‌خورند، از بروز آسم و آلرژی در کودکان شان پیشگیری می‌کنند.

بدترین؛ فست فود: یک مطالعه بین المللی در بریتانیا روی دو میلیون کودک، ارتباط بین مصرف غذا‌های سریع و خطر ابتلا به آسم را نشان داده است. مصرف سه وعده یا بیشتر فست فود‌ها در هفته خطر ابتلا به آسم را در کودکان و نوجوانان ۳۰۹ درصد افزایش می‌دهد. محققان تصور می‌کنند که دلیل این امر با سطح بالای چربی‌های اشباع شده در این غذا‌ها ارتباط دارد و منجر به ضعف سیستم ایمنی بدن و شروع حملات آسم می‌شود.

بدترین؛ الکل، میوه‌های خشک، سوپ فوری و سیب زمینی سرخ شده: تمامی این گزینه‌ها حاوی سولفیت هستند؛ ماده نگهدارنده‌ای که می‌تواند منجر به حملات آسم شده و حتی در کسانی که حساسیت غذایی دارند شروع کننده آنافیلاکسی باشد. سالیسیلات ترکیب دیگری در میوه‌های خشک و غذا‌های فراوری شده است که منجر به تشدید حملات آسم می‌شوند.

بدترین؛ نمک: مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد که زیاده روی در مصرف نمک نه تنها سلامت قلب را به خطر می‌اندازد، بلکه باعث تشدید علائم آسم نیز می‌شود؛ بنابراین کنترل و مدیریت مصرف نمک باعث کنترل علائم آسم و آلرژی می‌گردد.

منبع: prevention

ترجمه ایرنا زندگی

برچسب ها: اخبار سلامت
نظرات شما