وزیر بهداشت ادامه داد: به مردم عزیز توصیه می کنیم حتما پروتکل هایی که به آنها عادت کرده ایم را رعایت کنند. بسیاری از بیمارانی که در موج پنجم مبتلا شدند در تجمع ها و مراسم های مختلف حضور داشتند. اکنون که در ایام ماه ربیع هستیم، مراسم های مختلفی که برگزار می شود ما را مقداری نگران می کند و توصیه می کنیم عزیزان حتما مراقب خود بوده و نکات بهداشتی را رعایت کنند.
عین اللهی ادامه داد: خوشبختانه در کشور ما، مردم یک حرکت جهادی بی نظیری را رقم زدند که امروز سازمان های بین المللی تعجب کرده اند که چه اتفاقی افتاده است که حجم واکسیناسیون در ایران تا این اندازه رشد کرده است. از مرداد ماه تاکنون حدود ۷۰ میلیون دز واکسن تزریق شده است. اگر می خواستیم فقط از سیستم های خود استفاده کنیم قطعا یک سال زمان لازم بود اما با تلاش و حرکت های مردمی و به صحنه آمدن آنها واکسیناسیون با این سرعت در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه هنوز واکسیناسیون ما کافی نیست و برای آنکه خیالمان راحت شود حتما باید به ۸۰ درصد مردم دو دز واکسن تزریق شود، اظهار کرد: اکنون در تزریق دز اول به ۷۵ درصد و در دو دز به حدود ۳۵ درصد رسیده ایم که تا ۸۰ درصد فاصله داریم، بنابراین پروتکل ها همچنان باید رعایت شوند.
وزیر بهداشت در ادامه به میزان واکسن وارد شده به کشور اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه تاکنون ۱۲۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شده است که همچنان تا اواسط آبان ماه ادامه دارد و به طور قطع به ۱۸۰ میلیون دز خواهد رسید. از نظر میزان واکسن اصلا نگران نیستیم و به اندازه کافی وارد شده و می شود؛ چون جان مردم برای ما خیلی اهمیت دارد به واردات شتاب داده و هرچقدر لازم باشد واردات را ادامه می دهیم.
عین اللهی در ادامه با اشاره به اینکه تولید واکسن های داخلی شتاب گرفته است، گفت: علاوه بر واکسن برکت که ۳ تا ۴ ماه گذشته تایید شده است امروز واکسن های رازی، سیناژن و فخرا هم به تولید رسیده اند و فکر می کنم در آینده با افزایش تولید هیچ نگرانی در واکسیناسیون نداشته باشیم.
بنابر اعلام وبدا، وی در پایان بیان کرد: امیدواریم با تلاش جمعی در آینده مرگ و میر را به حداقل برسانیم. حدود ۲۳۰ نفر از کادر سلامت ما به خاطر ایثارگری ها به شهادت رسیدند که به خانواده آنها تبریک و تسلیت می گویم، این امر نشان دهنده این است که ما یک حکومت مردمی هستیم و این مردم هستند که تا پای جان برای بزرگ شدن کشور تلاش می کنند.
بنابر اعلام وبدا، عین اللهی در یادمان اولین سالگرد شهادت شهید مدافع سلامت دکتر محمد زارع جوشقانی که امروز در بیمارستان شهید لبافی نژاد برگزار شد ضمن تشکر از همه اساتیدی که در این مراسم حضور داشتند با بیان اینکه در آستانه هفته وحدت و ولادت حضرت محمد (ص)، پیامبر خوبی ها، حسن خلق، محبت و عشق به مردم هستیم که این موضوع برای ما یک الگو است، شهادت دکتر زارع را به خانواده ایشان، جامعه پزشکی و مردم تسلیت گفت.
وی ادامه داد: ما در طول تاریخ شاهد یک فاجعه انسانی بودیم، حدود ۱۲۳ هزار نفر در پی شیوع کرونا در کشور جان خود را از دست دادند و ۱۲۳ هزار خانواده داغدار شدند این درحالی است که ما در طول هشت سال دفاع مقدس حدود ۲۳۰ هزار شهید تقدیم کشور کردیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: این فاجعه بزرگی که در کشور اتفاق افتاد، نکاتی را که در گذشته به آنها توجه نداشتیم و یا به دلیل تبلیغات دشمنان به آنها فکر نمی کردیم را به ما گوشزد کرد؛ آنچه که مسلم است و در تاریخ پایدار خواهد ماند تلاش بی وقفه کادر سلامت در این فاجعه بود. در شرایطی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته که ادعای تمدن، ایثار و فداکاری دارند، بسیاری از بیماران روی زمین مانده و خدمات به آنها ارائه نشد کادر سلامت ما با حداکثر تلاش از همه ظرفیت ها برای خدمت به مردم استفاده کردند.
عین اللهی با بیان اینکه یک حماسه ملی برای مبارزه با کرونا ایجاد شد، عنوان کرد: لازم است از همه عزیزان که زحمت کشیدند، تشکر کنم؛ کار طاقت فرسایی بود. در موج پنجم بیماری با حجم بالایی از بیماران که شاهد بودیم حتی یک بیمار هم بدون تخت نماند. یادمان باشد که ما روزانه شاهد ۷۰۰ مرگ و میر در کشور بودیم که این تعداد نشان دهنده تعداد زیاد بیمار بستری در بیمارستان ها بود؛ این تلاش کادر سلامت ستودنی است؛ همانطور که ما همواره جانفشانی ها در دفاع مقدس را یاد می کنیم تلاش شبانه روزی این عزیزان هم در تاریخ ثبت خواهد شد.
وی عنوان کرد: این شرایط نشان داد آنچه که دشمن همیشه به دنبال آن بود و برای جدایی کادر سلامت از مردم تلاش میکرد، محقق نشد چرا که نقطه قوت ما بعد از انقلاب، کادر سلامت ما بود که توانستند اینچنین موفق باشند؛ در اوایل انقلاب مجبور بودیم برای خدمات دهی از به اصطلاح پزشکان پاکستانی که مدرک تحصیلی آنها لیسانس بود استفاده کنیم اکنون به جایی رسیده ایم که کشورهای دیگر محتاج هستند برای درمان به کشور ما بیایند.
عین اللهی خاطرنشان کرد: روز شنبه تقریبا با همه مراجع در قم دیدار داشتم آنها همه برای همه عزیزان کادر سلامت دعا کردند؛ هیچ چیز بالاتر از این نیست که همه مراجع قدردان این عزیزان بودند، به نظر من این دستاورد بزرگی است.
وزیر بهداشت مطرح کرد: امروز ما سالگرد یک مرد بسیار بزرگی را شاهد هستیم که هرچه از ایشان بگوییم و فیلم نشان دهیم نشانگر شخصیت والا و بی نظیر دکتر زارع نخواهد بود. ما امروز فقدان ایشان را بیشتر احساس می کنیم چراکه کشور ما امروز به حضور این مردان که بی ادعا کار می کردند احتیاج دارد؛ در شرایطی که در دنیا کار برای رضای خدا مورد توجه جوامع پزشکی نیست، این موضوع میتواند برای نسل جوان ما یک الگو باشد.
بیشتر بخوانید: تولید واکسن فخرا متوقف میشود
وی با بیان اینکه استعدادهای درونی ما بسیار زیاد است و لازم بوده که این استعدادها به عرصه جامعه آمده و از آنها بهره مند شویم، تصریح کرد: در موضوع واکسیناسیون امروز به حدود 75 میلیون تزریق رسیدیم؛ این سرعت غربی ها را کاملا شگفت زده کرده است. در هفته گذشته ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار دز تزریق یعنی معادل جمعیت کل امارات و دو برابر جمعیت کویت و قطر را شاهد بودیم؛ آنها طی چندماه گذشته ادعا داشتند که کل کشور خود را واکسینه کرده اند اما ما در یک هفته این آمار را به ثبت رساندیم؛ این امر تنها به دلیل حمایت مردم محقق شد، هرجا که به مردم متکی شویم موفق خواهیم بود، اگر در کارهای اقتصادی هم مردم را به صحنه بیاوریم، موفق خواهیم شد.
عین اللهی گفت: در برخی از مراکز، دانشجوها، پرشور، بدون چشمداشت و علاقه مند فعالیت می کنند که امیدواریم این حرکت آلام مردم و تعداد مرگ و میرها را کاهش دهد. همانطور که بارها اعلام کرده ایم کرونا حالا حالا در کشورها هست و ما باید عادت کنیم با این ویروس زندگی کنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه واکسیناسیون یک راه پیشگیری است که شدت بیماری را کم می کند اما کرونا را به کل از بین نمی برد، اظهار کرد: شیطنت هایی که در فضای مجازی از سوی برخی دیده می شود که می گویند کرونا با واکسیناسیون از بین می رود به هیچ وجه صحت ندارد، ویروس در محیط وجود دارد و در حال انتقال است اما وقتی قدرت و ایمنی بدن خود را افزایش دهیم می توانیم در مقابل ویروس مقابله کنیم؛ باید عادت کنیم با ویروس کرونا زندگی کرده و همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تاریخ بعد از کرونا موضوعات مختلفی را همچون ایثارگری کادر سلامت، حضور مردان بزرگی همچون دکتر زارع در کشور و پایداری جمله "ما می توانیم" که بارها در مملکت گفته شده را به ما نشان داد، ان شاءالله به زودی زود همه فعالیت ها همچون گذشته آغاز می شوند؛ نماز جمعه بعد از یک سال و نیم تعطیلی این هفته برگزار خواهد شد. ما اعتقاد داریم که بسیاری از حاجات خود را از این مراسم نماز جمعه ها گرفته و خواهیم گرفت. امیدواریم به وضعیتی برسیم که بسیاری از این موضوعات محقق شود.
گفتنی است در پایان این مراسم از نشان سرو سپید که قرار است تحت عنوان جایزه شهید زارع در جشنواره های آموزشی به پیشتازان عرصه علم، خدمت و فناوری اهدا شود، رونمایی شد.
و بچه ها بروند مدرسه؟؟؟