صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۲۸۵۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۵ - ۲۴ مهر ۱۳۹۵

عراقچی: مشکلات در حوزه بیمه و پولی و بانکی رفع شده است

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام با بیان اینکه روند اجرای برجام به خوبی در حال انجام است و مشکلات در حوزه بیمه‌ها و مراودات اقتصادی حل شده گفت:‌ در حوزه پولی و بانکی بن‌بستی وجود ندارد البته جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد طرف مقابل مطابق برجام شرایط کاملا مساعدی را فراهم کند.
رویداد۲۴-رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام با بیان اینکه روند اجرای برجام به خوبی در حال انجام است و مشکلات در حوزه بیمه‌ها و مراودات اقتصادی حل شده گفت:‌ در حوزه پولی و بانکی بن‌بستی وجود ندارد البته جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد طرف مقابل مطابق برجام شرایط کاملا مساعدی را فراهم کند.

سیدعباس عراقچی در جلسه امروز کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، درباره آخرین وضعیت اجرای برجام ابعاد و ابهامات آن  اظهار کرد: روند اجرای برجام به خوبی در حال انجام است. در حوزه نفت شرایط خوبی داریم، در حوزه بیمه‌ها و مراودات اقتصادی مشکلات رفع شده، حتی در حوزه پولی و بانکی هم بن بست وجود ندارد بلکه با مشکلاتی روبرو هستیم که بخشی از آن به بیرون بر می‌گردد و بخشی هم به آمادگی و به روز شدن بانک‌های داخلی مربوط می‌شود.

وی افزود: البته جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد طرف مقابل مطابق برجام شرایط کاملا مساعدی را فراهم کند و حقوق ملت ایران در تمام ابعاد تامین شود.

معاون امور حقوقی و بین الملل وزارت خارجه در ادامه گفت: مشکل اصلی تحریم‌های اولیه آمریکا علیه ملت ما است که البته با مذاکرات هسته‌ای ارتباط نداشت ولی مانع انتفاع ملت از اجرای برجام می‌شود. ما می خواهیم از همه ظرفیت های برجام استفاده کنیم برای مثال با توجه به برخی عهد شکنی‌ها تلاش کردیم کمیسیون مشترک را راه اندازی کنیم که یکی از ظرفیت های مهم برجام است . اولین محصول تلاش در جهت راه اندازی کمیسیون مشترک صدور مجوز خرید هواپیما بود و مشکل خرید هواپیما حل شد.

به گفته عراقچی، برخی دیگر از تحریم‌ها که مربوط به حقوق بشر و تروریسم می‌شود نیز از مشکلات دیگر اجرای برجام است. البته برخی از مشکلات ما در مسیر اجرای برجام شرکای تجاری ایران است که پیگیر حل آن هستیم.

وی با بیان اینکه FATF نیز مشکلات بسیاری بر سر راه فعالیت‌های مالی و پولی ایران است ، گفت: ایران هراسی که گروه‌های تندرو در آمریکا ، صهیونیست ها و برخی کشورهای عربی منطقه به آن دامن می زنند نیز از جمله موانع و مشکلات ثمربخشی اجرای برجام است و رتبه ما در رتبه بندی ریسک سرمایه‌گذاری در موقعیت نامناسبی قرار داده است.

عراقچی با بیان اینکه انتخابات آمریکا بی تاثیر در شرایط اجرای برجام نیست افزود:‌ با توجه به مواضعی که نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا دارند بسیاری از بنگاه های اقتصادی را در شرایط برزخی نگه داشته است.

وی با اشاره به فعالیت‌های مستمر برقراری ارتباطات و عادی سازی روابط اقتصادی با عرصه بین‌المللی گفت: تاکنون زمینه جذب بیش از 70 میلیارد دلار از کشورهای مختلف ازحوزه های مختلف اقتصادی اروپایی و غیراروپایی فراهم شده است و مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام هم‌چنین تاکید کرد: آن بخش از شرایط مورد اشاره مقام معظم رهبری که مربوط به قبل از اجرای برجام بود، اگر تامین نمی شد برجام اجرا نمی‌شد و بخشی که مربوط به بعد از آغاز برجام نیز بود نیز مو به مو عملیاتی شده و پیگیری شده است .

به گفته عراقچی، مجموع اسناد مکتوب اجرایی شدن شروط مقام معظم رهبری هم به شورای عالی امنیت ملی ارائه شده و هم به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی داده شده است.

وی با تاکید بر اینکه برجام موانع فعالیت‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را سر راه برداشته و آثار آن به مرور زمان نشان داده خواهد شد گفت: البته نباید انتظار معجزه داشته باشیم مابقی دستیابی به اهداف به نحوه فعالیت‌ها و تلاش های ما بستگی دارد.

عراقچی در پایان در مورد تحریم‌های جدید آمریکایی ها بر علیه ایران گفت: تحریم‌های جدید آمریکایی ها بر خلاف شروط تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری بود ولو اینکه نقض فاحش نباشد و از سوی یکی از اعضای 1+5 باشد ولو اینکه تحریم افراد باشد نه تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران .

هم‌چنین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت که جلسه کمیته هسته‌ای از ساعت 8 صبح با هدف طی مراحل نهایی گزارش برجام در محل کمیسیون برگزار شد و در ابتدای آن اعضا از مباحث شش گانه عبارتند از مقدمه، اجرای تعهدات جمهوری اسلامی ایران، اجرای تعهدات 1+5 ، وضعیت تحریم‌ها ، تحریم‌های جدید آمریکا، ارزیابی و پیشنهادات کمیسیون گزارش ارائه کردند.
منبع: ایسنا
نظرات شما