صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۲۸۵۲۴۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۱۱ آبان ۱۴۰۰

مزاحمت بانوان و مجازات آن

رعایت شان بانوان همواره اهمیت و جایگاه ویژه‌ای دارد از این رو قانون‌گذار مزاحمت خیابانی برای بانوان را جرم می‌داند. در این بخش مشاوره حقوقی آنلاین قصد داریم به این موضوع بپردازیم.

رویداد۲۴ اگر خانمی در حال عبور در خیابان مورد متلک‌پراکنی، مزاحمت و توهین قرار گرفت می‌تواند از فردی که برای او مزاحمت ایجاد کرده است شکایت کند.

معمولا جرائم مربوط به مزاحمت خیابانی هیچ‌گاه به طرح شکایت از سوی قربانی منتهی نمی‌شوند. از این رو با رفع مزاحمت، این موضوع از طریق طرح شکایت کیفری فاش نخواهد شد اما در صورت شکایت، با متهم مزاحمت خیابانی برای بانوان برخورد قضایی خواهد شد.

محل وقوع جرم مزاحمت خیابانی برای بانوان و کودکان اماکن عمومی و معابر هستند که شامل کوچه‌ها، خیابان‌ها‌، نمایشگاه‌ها، ادارات دولتی‌، بازار، میدان‌ها، اتوبان‌ها و … است و حضور یا عدم حضور شاهد برای تحقق جرم مزاحمت خیابانی شرط نخواهد بود.

توهین و مزاحمت در اماکن خصوصی مانند منزل به‌ صورت علنی و با حضور شاهد شامل ماده قانون مجازات کننده مزاحمت خیابانی نخواهد بود.

جرم مزاحمت خیابانی برای بانوان و کودکان از جمله جرائم عمدی است. این جرم به دلیل آسیب پذیری بالای این افراد، حساسیت بیشتری بر روی آن وجود دارد.

مزاحمت خیابانی برای کودکان و بانوان، به شکل تعرض و ارتکاب عمل توهین آمیز نسبت به آنان در معابر و اماکن عمومی رخ می‌دهد.

حکم مجازات مزاحمت خیابانی

بر اساس ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی که در سال ۱۳۷۵ به تصویب رسیده است، هر فردی که در اماکن عمومی یا معابر، مزاحم کودکان و بانوان گردد و با الفاظ و حرکاتی خلاف شئون به آنان توهین نماید، به دو تا شش ماه حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

لذا با توجه به مفاد این قانون می‌توان دریافت کرد که توهین و اهانت به مردان در معابر عمومی مشمول حکم این ماده نخواهد شد.

نظرات شما