رویداد۲۴مصاحبه آقای دکتر محمود صادقی با ایسنا که به طور ناقص در سایت ایسنا درج شده، به صورت کامل در زیر میآید:
بعد از انتخابات ریاست جمهوری به نظر میرسد فعالیتهای سیاسی دچار نوعی رکود شده است. محمود صادقی، عضو جبهه اصلاحات ایران تلاش برای یکدست کردن جناح حاکم در سالهای گذشته و همچنین سرخوردگی از ردصلاحیتهای گسترده را دلیل این مساله عنوان کرد و گفت: تحلیل من این است که این موضوع میتواند منجر به ائتلافی در بین همه جناحهای به حاشیه رانده که قائل به حرکت مسالمت آمیز مدنی هستند شود.
محمود صادقی در خصوص چرایی رکود فعالیت احزاب بعد از انتخابات ریاست جمهوری گفت: این مساله شامل همه طیفها میشود و این گونه نیست که فقط جریان اصلاحات درگیر آن شده باشند.
او در ادامه گفت: به نظر میرسد حرکتی که از چند سال پیش مبنی بر حذف جریانات سیاسی و یکدست کردن جناح حاکم آغاز شده منجر به احساس عدم تعلق، رهاشدگی و به نوعی طردشدگی در خیلی از جناحها حتی در بین اصولگرایان شده است.
این عضو جبهه اصلاحات ایران، ردصلاحیت گسترده به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ را غیرمترقبه عنوان کرد و افزود: در این انتخابات اصولگرایان میانه و بسیاری از افراد مطرح هم تایید نشدند که باعث سرخوردگی، دلزدگی و یأس آنها از اثرگذاری در صحنه سیاسی کشور شد.
او مجموع این عوامل را عمده دلایل رکود فعالیتهای جناحهای سیاسی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر اگرچه در جبهه اصلاحات به نوعی نشستها و جلسات مجمع و هیات رئیسه به صورت منظم برگزار میشود، اما بیشتر بحثها معطوف به ارزیابی اتفاقات گذشته و آسیب شناسی عملکرد جبهه اصلاحات است.
صادقی با بیان اینکه رویکردهای مختلفی در جبهه اصلاحات وجود دارد گفت: برخی کماکان قائل به مشارکت بر محور صندوق انتخابات هستند و برخی دیگر نیز به دلیل حذف گسترده در انتخابات به راه حلهای دیگر فکر میکنند.
او در ادامه افزود: در کل نسبت به پیش از انتخابات ۱۴۰۰، وزن احزابی که از صندوق رای ناامید شده اند بیشتر شده است.
صادقی در خصوص احتمال تداوم این رویکرد در انتخابات آینده نیز گفت: جریان قدرتمندی چنین دیدگاهی را دارند، اما هنوز برای پیش بینی این مساله زود است.
او افزود: تحلیل شخصی من این است که با توجه به فضای انسداد ایجاد شده و حذف گسترده چهرههای شاخص، شاید این مساله انگیزه و زمینهای برای تحرک و ایجاد ائتلافی فراگیر بین نیروهای به حاشیه رانده شده، که قائل به حرکت مسالمت آمیز و مدنی هستند، از اصولگرایان تا اصلاح طلبان تا نیروهای دگر اندیش و ملی مذهبی، برای مطالبه انتخابات آزاد و رقابتی شود.