رویداد۲۴سلیقه مربی، لجبازی، بدشانسی بازیکن، فشار فدراسیون، تاوان تمرد، یا هرچه که نام دارد و یا ما برایش اسمی بگذاریم. در نهایت یک نام که "باید"، در لیست حضور ندارد. لیستی از طرف سرمربی برای حضور یک بازیکن در تیم ملی که اتفاقا بسیار محبوب است و همه مردم منتظر حضور و درخشش او هستند. این شروع یک جنجال است که اتفاق جدیدی هم نیست. از اولین سال ارائه لیست تیم ملی وجود داشته و تا آخرین سال هم هست. فرقی هم ندارد که وریا غفوری باشی یا رامین رضاییان، علی کریمی باشی یا ایمان مبعلی. سید مهدی رحمتی حتی! و آخری تا این لحظه. مهدی طارمی؛ ستاره پورتو که نامش حالا، درست یا غلط، در تیم ملی جایی ندارد.
یکی از جنجالیترین لیستهای تیم ملی در ۱۹۸۸ ارائه شد. قبل از جامملتها، ۱۴ بازیکن از حضور در تیم ملی استعفا داده بودند، ولی تعدادی از آن نفرات به تیم برگشتند، ولی نفراتی مثل: پنجعلی، محمدخانی، چنگیز، شاهرخ و شاهین بیانی، ابطحی، حاجیلو و درخشان بازیکنان سرشناسی بودندکه در این دوره حضور نداشتند. پرویز دهداری نیز مختاری فر، رضا احدی، بهتاش فریبا، حمید علیدوستی و بهروزسلطانی را از تیم کنار گذاشت. اینموضوع تا مدتها فضای فوتبال ایران را متشنج کرد اگرچه آن زمان شبکههای اجتماعی وجود نداشت که جنجال را بیشتر هم دامن بزند. همچنین در جامملتهای ۸۰ که ایران به عنوان مدافع عنوان قهرمانی در آن شرکت میکرد، علی پروین کاپیتان تیم ملی کشورمان از تیمملی کنار گذاشته شده بود. دلیل؟ طرح نفرات بالای ۲۷سال!
علی پروین مربی تیمملی کشورماندر جام ملتهای ۹۲، مجید نامجو مطلق را کنار گذاشت. بازیکن تکنیکی که میتوانست کمک زیادی به تیم کند. کاری که محمد مایلی کهن در ۱۹۹۶ انجام داد و با کنار گذاشتن قلعه نویی، استیلی، مدیر روستا، زرینچه و محمدخانی تیمی جوان را به این رقابتها برد. با این حال هنوز خط زدن نام علی دایی توسط مایلی کهن که دو سال بعد اتفاق افتاد، یکی از جنجالیترین خط خوردنهای یک ستاره از تیم ملی است که گویا هرگز از ذهن ایرانیها فراموش نخواهد شد. پس از آن سال ۲۰۰۰ و با با روی کارآمدن دوباره جلال طالبی همه منتظر دعوت عابدزاده به تیم ملی برای جام ملتها بودند. اما عابدزاده متوجه شد که کادر فنی برنامهای برای همراهی او در سفر به لبنان ندارد تا عقاب آسیا بزرگترین بازمانده لقب بگیرد.
بیشتر بخوانید: واکنش فدراسیون فوتبال به ماجرای طارمی و اسکوچیچ
در جامملتهای ۲۰۰۴چین، برانکو ایوانکویچ سرمربی ایران تیمی متشکل از جوانان در اختیار داشت و یکی از مهمترین افرادی که برانکو نامش را از لیست خط زد، فرهاد مجیدی بود. نام حامد کاویانپور را هم به این لیست اضافه کنید. البته فرزاد مجیدی از نفراتی بود که آخرین لحظه به لیست برانکو اضافه شد و باعث تعجب همگانشد. سال ۲۰۰۵، ایمان مبعلی پس از آن تکل معروف روی پای دایی، هرگز به تیم ملی دعوت نشد. در سال ۲۰۰۷ نام مسعود شجاعی پس از فشار بسیار در تیم ملی قلعه نویی قرار گرفت، اما او یک دقیقه هم فرصت بازی پیدا نکرد. اما سال ۲۰۱۱ وقتی هدایت تیم ملی با افشین قطبی بود، جنجال تازهای به پا شد. علی کریمی که در اردوی اتریش به دلیل مناسب نبودن شرایط اردو به افشین قطبی اعتراض کرده بود، مورد غضب او قرار گرفت و قطبی دیگر کریمی را در اردوهای بعدی دعوت نکرد تا کریمی یکی از سرشناسترین بازیکنهای آسیا باشد کهدر این دوره غیبت داشت. اگرچه هادی نوروزی، علیرضا حقیقی و پژمان منتظری هم در لیست آن سال حضور نداشتند
اما ماجرای رحمتی با همه فرق دارد. بعد از شکست تیم ملی مقابل ازبکستان در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۱۴ بود که مهدی رحمتی در شرایطی که تیم ملی واقعا به او نیاز داشت، تصمیم گرفت از تیم ملی خداحافظی کند. او در مصاحبهای درباره دلیل تصمیم جنجالیاش گفته بود: «این یک تصمیم شخصی است. من فشار زیادی را تحمل کردم. به این نتیجه رسیدم. میخواهم استراحت کنم و نیاز به آرامش دارم. با عذرخواهی از همه، میخواهم چند وقتی را دور از تیم ملی باشم.» رحمتی این تصمیم را موقت دانسته بود، اما کیروش تصمیم گرفت برای همیشه نام او را از لیست تیم ملی کنار بگذارد. محمدرضا خلعتبری هم که به دلیل خط خوردن از لیست نهایی تیم ملی برای جامجهانی به واسطه مصاحبههایش علیه کی روش دیگربه تیمملی دعوت نشد. البته به لیست کیروش، نام هادی عقیلی را هم اضافه کنید. وریا غفوری نام محبوب دیگری بود که در آستانه جام جهانی ٢٠١٨ روسیه و در اوج آمادگی از تیم ملی خط خورد و کیروش غفوری و سید جلال حسینی را در میان تعجب همه اهالی فوتبال به روسیه نبرد؛ و حالا طارمی
بهترین مدافع راست ایران از نظر کیروش، مغضوب اسکوچیچ است. رامین رضاییان در لیست تیم ملی اسکوچیچ جایی ندارد. اما داستان اختلاف مهدی طارمی و اسکوچیچ، ستاره ایرانی پورتو که حالا علنی شده است. دراگان اسکوچیچ بازیکنان ایرانی را فاقد توانایی تاکتیکی خواند و گفت آنها جای پیشرفت دارند مهدی طارمی هم به طور علنی با انتشار توئیتی پاسخ اسکوچیچ را داد: «باید عرض کنم که بازیکنان ایرانی علاوه بر تکنیک فردی و جنگندگی و. … از لحاظ دانش فوتبال و تاکتیک خیلی درک بالایی دارند، ولی متاسفانه مشکلات جایی دیگر است. زنده باد ایران.» حالا طارمی در تیم ملی جایی ندارد. موافقان این خط خوردنها از اقتدار سرمربی میگویند و مخالفان آن از درخشش بازیکنان. سوال، اما این است. آیا در انتها این ماجرا قهرمانی خواهد داشت؟