صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 23
کد خبر: ۲۸۶۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۵

ورود مجلس به فامیل‌بازی،پرداخت نجومی و اختلاس در صندوق ذخیره فرهنگیان با ۱۱هزار میلیارد تومان سرمایه

بررسی طرح تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان دستور کار امروز مجلس بود.
رویداد۲۴- بررسی طرح تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان دستور کار امروز مجلس بود.

 در این درخواست تحقیق و تفحص به دلایلی اشاره شده بود که توسط سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات در صحن علنی قرائت شد. در دلایل ذکر شده برای این تحقیق تفحص آمده است.

1-بررسی خواسته به حق فرهنگیان کشورمان از سرمایه گذاری در این صندوق. بیش از 20 سال است که این صندوق در کشور وجود دارد و فرهنگیان همیشه خواستار شفاف شدن سود، میزان سرمایه صندوق چگونگی توزیع آن بوده اند.
2-تعیین و تکلیف حکم برنامه دوم،سوم و چهارم توسعه درباره واریز سهم دولت به صندوق. همان میزانی که از همکاران فرهنگی کسر می شود دولت هم طبق برنامه موظف است که همان میزان به صندوق واریز کند.
3-بررسی وضعیت حساب ها و دارایی های صندوق فوق از تاریخ تشکیل تا به امروز.
4-بررسی عملکرد مالی صندوق بخصوص بانک سرمایه و دانش. این بانک وابسته به صندوق است و ضرورت دارد عملکرد مالی اش بررسی شود.
5-عدم ارائه گزارش شفاف و مستند به سهامداران. در سالهای اولیه تشکیل گزارش هایی به صورت مکتوب می آمد ولی مدتهاست که این کار صورت نمی گیرد.
6- معرفی مدیران با استفاده از پارتی و لابی.
7-دریافت حقوق و اضافه کار اعضای اصلی صندوق و مدیران.
8-چگونگی پرداخت تسهیلات به اعضا و اصول و روش در پرداخت شفاف شود.
9-بررسی اموال صندوق در سطح کشور، چه آنکه شرکت های متعددی وابسته به این صندوق هستند و باید چگونگی اداره آن بررسی شود.

بعد از قرائت گزارش کمیسیون آموزش و پرورش جبار کوچکی نژاد از جایگاه یکی از متقاضیان این تحقیق و تفحص پشت تریبون قرار گرفت. وی با بیان اینکه تقاضای تحقیق و تحفص از صندوق ذخیره فرهنگیان در مجلس هشتم مطرح شد ولی به نتیجه رسید، گفت: این موضوع در مجلس نهم هم مطرح شد اما در نهایت با ماده 236 یک گزارشی از تخلفات این صندوق تهیه شد. بعد از آن هم به بخشی از اجزای صندوق دستگاه های نظارتی وورد کردند و احضار و بازداشت های متمادی دارند.

این نماینده اصولگرای مجلس گفت: این صندوق در برنامه دوم، سوم و چهارم تنفیذ شد و تاکید شده است که که سالانه هر ماه حداکثر 5 درصد از درآمد فرهنگیان به این صندوق واریز شود به همین نسبت هم دولت واریز کند. 

کوچکی نژاد در توضیح برخی از اهداف مهم این صندوق گفت: اهداف این صندوق در جهت کمک به فرهنگیان بوده است. مثلا افزایش تولید و سرمایه جهت تقویت توان مالی و معیشتی فرهنگیان شاغل و بازنشسته مد نظر بوده است، از سوی دیگر قرار بود که فرهنگیان شاغل و بازنشسته تشویق و ترغیب به مشارکت در فعالیت های اقتصادی و فرهنگی شوند.

نماینده رشت با تاکید براینکه این صندوق در جهت منافع فرهنگیان حرکت نمی کند، خاطرنشان کرد. این صندوق بیش از 28 شرکت اقتصادی ایجاد کرد که بسیاری از آنها در جهت منافع فرهنگیان نیستند. بسیاری از پتروشیمی مثل مروارید، خراسان، مارون، پالایشگاه نفت اصفهان و ... حتی بسیاری از مراکز صنعتی یا بیمه معلم و بانک سرمایه تحت نظر این صندوق هستند. این صندوق قرار بود به صورت هلدینگ عمل کند و شرکت ها همدیگر را پوش دهند و منافع فرهنگیان را تضمین کنند اما به صورت جزیره ای عمل می شود و راتباطی بین این شرکت های اقتصادی این صندوق نیست. در واقع برای اینکه سود خودشان را جلوه دهند بسیاری از اموال غیرمنقول را با قیمت غیرواقعی کارشناسی می کنند و سود غیرواقعی صندوق را بیشتر می کنند.

وی اظهار داشت: فرهنگیان هیچ مشارکتی در ارکان صندوق ندارند، و تصمیم گیران بیرونی هستند. در صورتیکه وقتی منافع برای فرهنگیان است خودشان باید در ارکان صندوق حضور داشته باشند. حتی بیش از 95 درصد کارکنان این صندوق ها و شرکت ها فرزند غیرفرهنگی هستند. فرهنگیان دائم مراجعه می کنند و خواستار شغل برای فرزندانشان هستند این صندوق مال آنهاست و حق شان است ولی کارکنان آن بیشتر فامیل های مدیران هستند.

کوچکی نژاد گفت: سود و زیان این صندوق مشخص نیست گزارش شفافی به فرهنگیان نمی هند. باید از سود این شرکت ها به معلمان کمک می کردند یا یارانه می دادند. بیمه معلم که مال خود فرهنگیان است را کنار گذاشتند و بیمه آتیه را آوردند که پول کلانی را از معلمان می گیرد اما خدمات نمی دهد. به جای بیمه تکمیلی در دیگر کشورها دفتر زدند.

وی گفت: به علت عدم تخصص هیات مدیره شرکت، مسئولان شرکتی باندی و فامیلی عمل کرده و برای هر شرکت 20 مشاور تخصصی گرفتند که از پول فرهنگیان به آنها حقوق کلان می دهند.

بنا به گفته این نماینده مجلس هرکدام از اعضای هیات مدیره در چند صندوق و شرکت هیات مدیره عضو هستند و دریافت های نجومی دارند.

نماینده رشت ادامه داد: یکی از شرکت هایی که فساد بزرگ مالی دارد را اعلام می کنم. در بانک سرمایه بانکی که مال فرهنگیان است در طول 2 سال 6 مدیر عامل تعویض شده است. در نهایت دیدند که نمی توانند کنترل کنند مدیرعامل صندوق مدتی سرپرست بانک شد. بسیاری از فسادها و مشکلاتی که در این بانک پیش آمد با این پوشش مدیرعامل و سرپرست بانک رخ داد. وصول مطالبات بانک به علل مختلف به تاخیر افتاده است.

وی گفت: سرمایه این بانک 11 هزار میلیارد تومان است. برداشت بیش از حد از این بانک سبب شده که مشمول خسارت بانک مرکزی شود. 90 درصد تسهیلات این صندوق به 30 نفر داده شده است. 10 درصد وام خرد برای فرهنگیان با سود بسیار بالا بوده است.

این نماینده اصولگرای مجلس گفت: بسیاری از بدهکاران بانک سابقه بد مالی دارند و حتی بازداشت هم بودند. این بانک 7 هزار میلیارد تومان معوقاتی دارد که غیرقابل وصول است. جریانات سواستفاده کننده از قدرت به این بانک فشار آورده اند و بسیاری از اموال بانک را به تاراج بردند. ضمانت های غیرواقعی برای شرکت هایی چون پاسارگاد، صنایع شیمیایی و ...در نظر گرفته شده است.

در پایان تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان براساس ماده 214 آئین نامه داخلی به رای گذاشته شد که با 200 رای موافق این تحقیق و تفحص وارد فاز اجرایی شد و براساس آئین نامه داخلی مجلس این درخواست به کمیسیون مربوط ارجاع و کارگروه اجرایی آن در این کمیسیون تشکیل خواهد شد و عملکرد این صندوق از بدو تاسیس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.


نظرات شما