صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۸ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 29
کد خبر: ۲۸۶۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۱۷ آبان ۱۴۰۰
کمیته علمی کرونا:

ناهماهنگی در سیر ابتلا و بستری‌های کرونا برای اولین بار/ چرا تهران زرد است اما شهرهای کوچک قرمز؟

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در شهرهایی مانند تهران شاهد کاهش میزان بستری و ابتلا هستیم، اما در برخی از شهرهای کوچک افزایش ابتلا و بستری را داریم و این مساله‌ای است که تا به حال فقط در این دوره اتفاق افتاده و تقریبا همیشه سیر بیماری در کل کشور هماهنگ بوده است.

رویداد۲۴ دکتر حمیدرضا ابطحی عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با روند ابتلا به کرونا در کشور گفت: در تهران مراجعان سرپایی و بستری بسیار کاهش پیدا کرده است، اما همان طور که اعلام شد، در برخی از شهرها مراجعات افزایشی بوده است. این مساله باید توسط اپیدمولوژیست‌ها بررسی شود که به چه علت وضعیت در تهران به سمت زرد شدن رفته، اما در برخی از شهرستان‌های کوچک وضعیت به سمت قرمز شدن رفته است.

او افزود: زمانی می‌توان گفت مدل‌هایی برای پیش بینی وضعیت وجود دارد که عناصر پیش بینی وضعیت قابل اندازه گیری باشد. همان طور که دکتر مسعود یونسیان، عضو کمیته علمی کشوری کرونا هم توضیح دادند، هنوز مدل‌های پیش‌بینی قوی وجود ندارد که بگوییم چه اتفاقی می‌افتد.

ابطحی گفت: همانطور که گفتم، در شهرهایی مانند تهران شاهد کاهش میزان بستری و ابتلا هستیم، اما در برخی از شهرهای کوچک افزایش ابتلا و بستری را داریم و این مساله‌ای است که تا به حال فقط در این دوره (پک پنجم) اتفاق افتاده است. چون همیشه سیر بیماری در کل کشور  تقریبا هماهنگ بوده و الان ناهماهنگی در سیر ابتلا و بستری در استان‌های مختلف وجود دارد. درحالی که برخی قسمت‌های کشور به سمت بهتر شدن رفته است، بخش‌های دیگری به سمت بدتر شدن رفته است. باید ببینیم چه اتفاقی رخ خواهد داد و در این یکی دو هفته بیش‌تر این موضوع روشن خواهد شد. این مساله در دست بررسی است که روند گسترش بیماری به چه صورت خواهد بود.

ابطحی که مسئول تحقیق در مورد مساله آنفلوآنزا در کمیته علمی کشوری کروناست، در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است امسال با پیک آنفلوآنزا در کشور مواجه شویم یا خیر، گفت: در کشورهایی که فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک رعایت شده است، نسبت به سال گذشته بیماری آنفلوآنزا هنوز به صورت اپیدمی رخ نداده است و مطالعاتی که الان مرکز بهداشت آمریکا به صورت هفتگی چاپ می‌کند، نشان نمی‌دهد که روندی از پیشرفت آنفلوآنزا به سمت اپیدمی در آمریکا وجود داشته باشد.

او افزود: خانم دکتر مختاری آزاد، عضو کمیته علمی کشوری کرونا که مسئول آزمایشگاه‌های مرجع هستند نیز می‌گویند مواردی از آنفلوآنزا گزارش شده، اما به صورت پیش رونده نبوده است. قرار شده که آزمایشگاه‌های مرجع موارد آنفلوآنزا را پیگیری کنند و اگر گسترش هفتگی درارتباط با آن دیده شد، اطلاع می‌دهند که در آن زمینه در کمیته علمی کشوری تصمیم‌گیری شود.


بیشتربخوانید: نابودی ویروس کرونا در آخرین جهش صحت دارد؟


احتمال دارد امسال با پیک آنفلوآنزا در کشور مواجه نشویم

عضو کمیته علمی کشوری کرونا گفت: احتمال دارد که امسال با پیک آنفلوآنزا در کشور مواجه نباشیم. به این دلیل که در برخی کشورها اپیدمی مشاهده نشده است و از طرفی قدرت سرایت این بیماری نسبت به کووید کمتر است. بنابراین رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی زمانی که در کووید موثر باشد، در پیشگیری از ابتلا به آنفلوآزا نیز موثر است. اگر فرض کنیم که مردم ماسک‌ها را بردارند و فاصله‌گذاری اجتماعی را حذف کنند، ممکن است آنفلوآنزا بتواند به راحتی شیوع پیدا کند.

ابطحی گفت: واکسیناسیون آنفلوآنزا در کشور به صورت عمده صورت نمی‌گیرد و فعلا افراد پرخطر این واکسیناسیون را انجام داده اند. الان نیز توزیع واکسن آنفلوآنزا در داروخانه‌ها زیاد نیست و منتظر ورود بیشتر واکسن آنفلوآنزای ساخت ایران هستند.

او افزود: پیشنهاد شخصی من در کمیته علمی کشوری کرونا این بوده که به این دلیل که تعداد موارد کووید بسیار بیشتر از موارد آنفلوآنزا است، اگر فردی علائمش با کووید تطبیق نداشت و علائم تنفسی همراه با تب و لرز و بدن‌درد داشت، اما تست پی‌سی‌آر او منفی بود، به یک متخصص عفونی که در زمینه آنفلوآنز کار می‌کند، ارجاع شود و نه اینکه صرفا توسط یک پزشک معمولی ویزیت شود. به این دلیل که اکثریت این موارد آنفلوآنزا نخواهند بود.

ابطحی گفت: علائم آنفلوآنزا با کووید بسیار مشابهت دارد، اما معمولا مبتلایان آنفلوآنزا تب و لرز و بدن‌درد بیشتری خواهند داشت. موارد آنفلوآنزا در ایران به تعداد کمتر از انگشتان دست وجود دارد و در این موارد بهتر است فرد مبتلا به یک متخصص عفونی که در زمینه آنفلوآنزا کار می‌کند و با آزمایشگاه‌های مرجع در تماس است، ارجاع داده شود که مورد بررسی قرار گیرد.

بازگشایی مدارس می‌تواند باعث انتشار عفونت‌های ویروسی شود

عضو کمیته علمی کشوری کرونا در ارتباط با بازگشایی مدارس هم گفت: بازگشایی مدارس می‌تواند باعث انتشار عفونت‌های ویروسی به خصوص کووید شود، اما نگرانی دیگر این است که‌عدم بازگشایی مدارس آسیب‌های بسیار جدی وارد کند و باعث ترک تحصیل برخی از دانش آموزان شود. به خصوص کودکان ساکن مناطق فقیرنشین‌تر کشور، زمانی که به مدرسه نمی‌روند، در اجتماعات خودشان حضور دارند. اینگونه نیست که اگر مدرسه نروند جای دیگری جمع نمی‌شوند. پس بحث بازگشایی مدارس ممکن است با گسترش عفونت ویروسی همراه باشد اما عدم بازگشایی هم به این معنی نیست که اینها خودشان فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند و ماسک می‌زنند.

ابطحی افزود: ممکن است در قسمت‌های مرفه‌تر شهرها مواردی مانند فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت شود، اما این هم ممکن است که این موارد در گروه‌های فقیرتر رعایت نشود. این بحث پیچیده است و بهتر است که ستاد کرونا در این باره تصمیم‌گیری کند. باید دید کودکان وقتی مدارس بازگشایی نمی‌شود، به جایش کجا می‌روند. اگر با دوستانشان در پارک‌ها و زمین‌های ورزشی و خیابان‌ها هستند و با همسایه و فامیل رفت و آمد دارند، به معنای این نیست که شرایط بهتر خواهد بود. فکر نمی‌کنم تاب آوری جامعه به صورتی باشد که بتوانند فرزندان را فقط در محیط خانه نگه دارند.

منبع: ایلنا
نظرات شما