رویداد۲۴ دکتر مصطفی قانعی، عضو کمیته علمی کشوری کرونا در گفت و گویی ضمن اشاره به ضرورت کارت واکسن و توسعه سامانه امید، اینگونه از محدودیتهای هوشمند کرونایی میگوید: «اعلام شد که سامانه امید اجرایی میشود و قبلا هم این موضوع در ستاد ملی کرونا تصویب شده است. البته کار در این سامانه روز به روز که پیش میرود، تقویت هم میشود. این سامانه در سه استان قزوین، کردستان و آذربایجان غربی پایلوت شد و بجای اینکه در زمینه محدودیتهای کرونایی، کل مردم شامل محدودیت شوند، تنها گروههای هدف شامل میشوند.»
وی در ادامه افزود: «فرآیند کار در این سامانه و در طرح محدودیتهای هوشمند، بر اساس تحلیل و پایش اطلاعات جمعی از تمام دستگاههای کشور است. یعنی همه اطلاعات از همه دستگاههای موجود است و بر اساس رصد هوشمند در همان جایی که باید برای اعمال محدودیت ورود کنند، کار را پیش میبرند. در حال حاضر پایه تحلیل دادهها در این سامانه بر اساس واکسیناسیون است؛ به طوری که برای افرادی که واکسن تزریق نکردهاند، محدودیتهایی اعمال میشود.»
بیشتر بخوانید: مدیریت هوشمند کرونا؛ از نحوه کار مشاغل، تردد و سفر تا هفتهای دو تست PCR برای واکسننزدهها
دکتر قانعی همچنین در مورد تشخیص هوشمند افراد کرونا مثبت عنوان کرد: «در عین حال در زمینه تشخیص افراد کرونا مثبت هنوز بخش خصوصی را برای انجام تست در استانها فراخوان نکردهاند و باید منتظر باشیم که مسئولان استانها و روسای دانشگاه ها تثبیت شوند که این کار هم انجام شود. فعلا در این مرحله از اجرای طرح، افرادی که واکسن زدهاند، آزادتراند. حال افرادی که واکسن تزریق نکردهاند، محدودیتهایی دارند. به عنوان مثال اگر میخواهند با هواپیما سفر کنند، باید حتما واکسن تزریق کرده باشند.»
قانعی در ادامه میگوید که اجرای این طرح تنها به سفر با هواپیما، قطار و اتوبوس محدود نمیشود و بزودی سایر حوزهها و اقدامات اعم از حوزههای حمل و نقل، فرهنگی و... در برمیگیرد: «اکنون سامانه محدودیتهای هوشمند برای اجرا از ابتدای آذرماه آماده است و زیرساختها تا حد ممکن متصل شدند. البته کار در قالب این سامانه پیشرونده است و به تدریج روزبه روز در حوزههای مختلف توسعه پیدا میکند.»