رویداد۲۴ فقط ۱۸۰ انتصاب در حوزه معاونان وزیر، استانداران، مدیران سازمانهای بزرگ دولتی، مشاوران و رؤسای دانشگاههای مهم در دولت سیزدهم انجام شده است.
به گزارش امتداد، در میان منصوبشدگان در دولت جدید، ۹۶ نفر سوابق کاری همرتبه یا نزدیک به سمت جدید را دارند و سوابق ۸۴ نفر از این افراد به لحاظ ارتباط با مسئولیت جدید و سطح سمت مجهول است.
در میان وزارتخانهها، ابتدا وزارت نفت، سپس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و در رتبه بعد وزارت آموزشوپرورش به لحاظ میزان همسطحنبودن یا غیرمرتبطبودن انتصابها و مجهولبودن سوابق افراد در صدر فهرست قرار دارند
کمترین میزان انتصابها در میان وزارتخانههای مهم در وزارت اطلاعات با دو انتصاب انجام شده که بدون اشاره به نام افراد منصوبشده مربوط به صندلی رییس سازمان حراست و معاونت اطلاعات و امنیت اقتصادی و مبارزه با فساد این وزارتخانه است.
بیشترین میزان تغییر نیز در وزارت نفت با ۱۵ انتصاب انجام شده که در آن تقریبا تمام مدیران اصلی این مجموعه در مدتی کوتاه جابهجا شدهاند. پس از این وزارتخانه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ۱۲ انتصاب در رده مدیران عالی و وزارتخانه نیرو و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی هرکدام با ۱۰ انتصاب در ردههای بعدی قرار دارند.
وزرای بهداشت و جهاد کشاورزی انتصابهای فامیلی را تکذیب کردهاند، اما منابع خبری داخلی وزارتخانه حضور اقوام این دو وزیر در وزارتخانه را تایید میکنند.
نفیسه سنگدوینی، دختر رمضانعلی سنگدوینی، نماینده مجلس یازدهم که در آزمون ورودی نیز مردود شده بود در وزارت نفت اخیرا خبرساز شد. هر چند وزارت نفت موضوع را به دولت قبل ربط داد و سپس این استخدام منتفی شد، اما امضا و نامه محرمانه وزیر نفت کابینه رییسی در این رابطه همه چیز را مشخص میکند.
انتصاب داماد زاکانی به عنوان مشاور و دستیار ویژه شهردار در حوزه هوشمندسازی، فناوریهای نوین و نوآوری شهری جنجال جدیدی ایجاد کرد. زاکانی در واکنشها به انتقادها گفت قرار است از دانش دامادش استفاده کند و وی هیچ گونه حقوقی دریافت نمیکند. در نهایت این حکم لغو شد.
سعید عینی اللهی، مدیر تأمین نیروی انسانی صدا و سیما به صورت محرمانه درخواست کرد تا دختر ۲۱ ساله اش با مدرک دیپلم تجربی به عنوان کارشناس پیراپزشکی استخدام شود.
خبر انتصاب دامادهای غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در یکی از وزارتخانهها در فضای مجازی منتشر شد که پس از چند روز او گفت که به هیچ کس در مورد دامادهایش توصیه نکردهاست.
به جز انتصابهای فامیلی، در این دولت انتصابهای عجیب با سابقههای غیرمرتبط هم در این دولت کم نیست. پیام کهتری انو از نزدیکان سعید جلیلی ر اخیرا به عنوان مسوول دفتر وزیر نفت با حقوق نجومی منصوب شد.
به نظر میرسد رکورد انتصابهای خارج از وزارتخانه نیز متعلق به ساداتینژاد، وزیر جهاد کشاورزی ست. از ۱۳ انتصاب صورت گرفته ۱۲ انتصاب از نیروهای خارج از وزارتخانه بودهاست.
سید ابراهیم رییسی در جلسه هیات دولت به انتصابهای فامیلی واکنش نشان داد و گفت: «در جذب نیرو باید صرفاً بر کارآمدی و صلاحیتهای قانونی و شرعی تمرکز کرد و به همکاران خودمان نیز تأکید کنیم که از بکارگیری افراد به صرف آشنایی و رفاقت و بدون توجه به شایستگیها خودداری کنند.» رییسجمهوری با بیان اینکه اگر فسادی در مجموعه دولت محرز شد اول مسئولان با فرد خاطی برخورد کنند و سپس او را برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی نمایند، گفت: بنده هیچ خط قرمزی ندارم؛ نه دفترم، نه معاونینم و نه وزرا هیچ کدام خط قرمزی برای بنده نیستند.
اخیرا عبدالرضا داوری، مشاور پیشین محمود احمدینژاد در توییتر نوشتهبود: «یک شیعه چگونه میتواند با انتصابات خاندانی و فامیلی مخالفت کند، وقتی در غدیر، مهمترین صحنه اعتقادی شیعی، پیامبر اسلام دست “داماد” خود را بعنوان جانشین و خلیفه پس از خود بلند کرد تا جریان امامت و ولایت شیعی، منحصرا در خاندان بنی هاشم و از برادر به برادر یا پدر به پسر تداوم یابد.»