صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۲۸۹۸۲۵
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۱ - ۱۶ آذر ۱۴۰۰

طرز تهیه کیک هندوانه بدون فر ویژه شب یلدا

کیک هندوانه نوعی کیک ساده وانیلی است که می‌توانید بدون نیاز به فر و تنها با اضافه کردن رنگ خوراکی سبز و قرمز به مواد آن کیکی شبیه به هندوانه بپزید که مناسب برای شب یلداست.

رویداد۲۴ کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آن‌ها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند.

کیک هندوانه نوعی کیک ساده وانیلی است که با اضافه کردن رنگ خوراکی شبیه به میوه هندوانه می‌شود و ظاهر بسیار زیبایی دارد که برای پذیرایی و تزیین میز شب یلدا بسیار مناسب است. در این مطلب طرز تهیه کیک هندوانه بدون فر و با روشی بسیار آسان در منزل همراه با نکات مهم مربوط به تهیه آن تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کیک هندوانه

تخم مرغ درشت: ۳ عدد
شکر: ۱ لیوان
شیر: نصف لیوان
روغن: نصف لیوان
آرد سفید شیرینی: ۲ لیوان
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری
رنگ خوراکی سبز و قرمز
شکات چیپسی اشکی برای تزیین: به میزان لازم


قبل از تهیه هر نوع کیک و شیرینی باید این نکات را در مورد مواد اولیه رعایت کنید تا نتیجه مطلوب‌تری بگیرید:

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند.


۲- معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ذکر شده، ممکن است در فر شما با این دما و مدت زمان نتیجه مطلوبی حاصل نشود. البته نگران این موضوع نباشید. با چندبار استفاده از فر متوجه می‌شوید که چه دما و مدت زمانی برای پخت کیک‌ها در فر شما مناسب است.

با این حال به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید، دما را بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. اما دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد. باید قلق فر دست‌تان بیاید. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

همیشه وقتی مواد اولیه را آماده کردید و روی میز کار قرار دادید، قبل از شروع به کار فر را روشن کنید؛ چون برای تهیه هر نوع کیک یا شیرینی باید فر را از قبل روشن کنید تا موقعی که خواستید کیک را در فر بگذارید، فر کاملاً گرم شده باشد.

۳-سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم‌مرغ چندین بار هم‌زن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم‌مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد. در غیر این صورت با وجود اینکه از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز هم کیک بوی تخم‌مرغ می‌گیرد.

۵- همیشه برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک دیگر مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود. درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. نکته مهم دیگری که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید.

اگر دیدید مواد کیک درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد کیک هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

۶- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات شما هدر می‌رود؛ زیرا کیک شما پف نمی‌کند.

۷-در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. همیشه باید قالبی را انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۳/۱ قالب شما خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید چه قالبی مناسب است. باید چند بار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

۸- وقتی می‌خواهید کیک را در قالب بریزید، از وسط بریزید. بعد به اطراف پخش کنید. سعی کنید کیک را طوری در قالب بریزید که مواد به صورت یک‌نواخت همه جا پخش شود.

۹- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید، باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سردرگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد، قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً می‌توانید آن‌ها را از همه لوازم قنادی‌ها تهیه کنید. این قالب‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجودند

طرز تهیه کیک هندوانه بدون فر

تخم مرغ‌ها را همراه با شکر و وانیل توی یک کاسه بریزید و با همزن برقی به مدت ۳ تا ۵ دقیقه با دور تند بزنید تا تخم مرغ‌ها با شکر کاملا حل شوند و یک مایه شفاف و کرم رنگ به دست بیاید. سپس شیر و بعد روغن را به مایه اضافه کنید و به مدت سی ثانیه هم بزنید و بعد همزن را خاموش کنید. در مرحله بعدی آرد و بکینگ پودر را که با هم مخلوط کرده و سه بار الک کرده‌اید، کم‌کم به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا مخلوط شود و حالت گلوله‌ای نداشته باشد. حالا دو کاسه دیگر را آماده کنید و مواد کیک را به سه قسمت تقسیم کنید، طوری یک قسمت بیش‌تر از دو قسمت دیگر باشد.

به قسمت بیش‌تر رنگ قرمز را اضافه کنید و خوب هم بزنید و به یک قسمت دیگر رنگ سبز بزنید و قسمت سوم را سفید نگه دارید. یک قابلمه نچسب را با دم‌کنی روی شعله اجاق گاز بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا فضای قابلمه کاملا داغ شود. سپس کمی روغن توی قابلمه بریزید و خوب دور بدهید تا همه جای آن با روغن آغشته شود. ابتدا رنگ سبز را توی قابلمه بریزید؛ سپس از مرکز قابلمه رنگ سفید را بریزید و در مرحله آخر رنگ قرمز را از مرکز اضافه کنید. حالا دم‌کنی بگذارید و قابلمه را روی شعله کم اجاق گاز قرار بدهید.

بهتر است برای اینکه ته کیک نسوزد، از شعله پخش‌کن استفاده کنید. ۳۰ دقیقه زمان بدهید تا کیک خوب بپزد و پف کند. بعد از گذشت این مدت آرام درب قابلمه را نیم لا کنید و صبر کنید تا بخار اضافی خارج شود؛ سپس درب قابلمه را بردارید و با یک خلال دندان کیک را امتحان کنید. اگر کیک کاملا پخته بود، اجاق را خاموش کنید و صبر کنید قابلمه از حرارت بیفتد؛ سپس آن را در ظرف مخصوص سرو برگردانید و شکلات‌های چیپسی را به صورت تخم هندوانه روی کیک بچینید. نوش جان

منبع: فرارو
نظرات شما