صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 11
کد خبر: ۲۸۹۸۹۱
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۲ - ۱۶ آذر ۱۴۰۰

ترکیب واکسن‌های کرونا موثرتر است!

دانشمندان انگلیسی می‌گویند تزریق دو دوز متفاوت واکسن کرونا می‌تواند باعث ایجاد پاسخ ایمنی بهتر در بدن شود.

رویداد۲۴ بیش از یک سال از کشف واکسن کرونا می‌گذرد و مقامات بهداشتی امیدوارند با این یگانه سلاح بتوانند به همه گیری کووید ۱۹ پایان بخشند. به جز واکسن شرکت جانسون اند جانسون که به صورت تک دوز مورد استفاده قرار می‌گیرد، سایر واکسن‌های موجود به صورت دو دوز تزریق، عمل می‌کند.

یکی از سوالات رایجی که همواره درباره تزریق واکسن کرونا وجود دارد این است که آیا می‌توان این واکسن‌ها را با یکدیگر تلفیق کرد به طوری که برای مثال دوز نخست را از واکسن یک شرکت و دوز دوم را از واکسن شرکتی دیگر بهره برد؟

در ابتدا مقامات بهداشتی این موضوع را رد می‌کردند، زیرا روش علمی تولید این واکسن‌ها با یکدیگر تفاوت داشت. برای مثال، واکسن شرکت فایزر و شرکت مدرنا بر پایه فناوری mRNA طراحی شده بود و واکسن شرکت‌های دیگر از فناوری‌های دیگر پیروی می‌کرد.

با این حال، تحقیقات جدید دانشمندان انگلیسی نشان می‌دهد تلفیق واکسن‌های موجود کرونا می‌توانند اثربخشی آن‌ها را افزایش دهد. یک مطالعه گسترده درباره تلفیق واکسن‌های آسترازنکا و فایزر با واکسن مدرنا ۹ هفته پس از دریافت دوز نخست نشان می‌دهد این امر باعث ایجاد پاسخ ایمنی مناسب‌تر و بهتر در افراد شده است.


بیشتر بخوانید: تزریق واکسن کرونا هر ۶ ماه ضروری است؟


متوو اسنپ، استاد دانشگاه آکسفورد و مدیر این تحقیقات در این باره می‌گوید: ما شاهد یک پاسخ ایمنی بسیار مناسب در این آزمایش بودیم. در حقیقت این آزمایش نشان داد تلفیق واکسن آسترازنکا با دو واکسن فایزر و مدرنا حتی ایمنی قوی تری نسبت به تزریق دو دوز واکسن یکسان ایجاد می‌کند.

در این مطالعات بیش از یک هزار داوطلب شرکت داشتند. محققان مشاهده کردند کسانی که دوز نخست واکسن آسترازنکا دریافت کرده بودند و در دوز دوم از واکسن مدرنا یا نوواکس بهره بردند شاهد سطح بالاتری از آنتی بادی‌ها و سلول‌های T کشنده در مقابل کسانی که دو دوز واکسن آسترازنکا دریافت کردند، بودند.

همچنین کسانی که دوز نخست واکسن فایزر و دوز دوم واکسن مدرنا دریافت کردند، پاسخ ایمنی بهتری نسبت به کسانی که دو دوز خود را واکسن فایزر دریافت کردند، در بدن خود نشان دادند.

این موضوع خبر خوبی برای کشورهای کم درآمد برای واکسیناسیون عمومی است، زیرا در صورت اتمام یک نوع واکسن در انبار، آن‌ها می‌توانند به صورت تلفیقی از واکسن‌های دیگر برای تزریق دوز دوم بهره بگیرند. همچنین تلفیق واکسن‌ها می‌تواند روند واکسیناسیون را تسریع کند.

نظرات شما