رویداد۲۴ سخنگوی سابق ستاد ملی مقابله با کرونا در اینباره به خبرنگار روزنامه همشهری میگوید که زیرساختهای اجرای محدودیتهای هوشمند کرونایی در کشور فراهم نیست: «برای اعمال مدیریت هوشمند کرونا، باید بسیاری از زنجیرهها به هم متصل شود، یعنی زیرساخت الکترونیکی قوی، قوانین بازدارنده و تشویقی و همکاریهای بینبخشی ایجاد شود. فکر میکنم این مساله باید از خود سازمانهای دولتی آغاز شود و به عنوان الگو در این زمینه پیشقدم شوند.
از سوی دیگر مراکز فرهنگی، تفریحی و ورزشی هم مهمترین مکانهای پرتجمعند که باید الگوی مدیریت هوشمند کرونا در آنها اجرا شود. البته این مساله صفر و صد نیست و هر جایی که بتواند این کنترلهای هوشمند صورت بگیرد را باید مدنظر قرار داد. البته در اینباره باید اولویتبندی انجام شود. مراکز تجمعی در اولویت قرار دارند و مبنا هم مجوز حضور برای افراد مجاز یعنی همان واکسینهشدههاست.»
علیرضا رئیسی ادامه میدهد: «اقدام دیگر علاوه بر تشویق واکسیناسیون گسترده، آغاز مطالعاتی برای تزریق هرچه سریعتر دوز سوم واکسن است که در حال حاضر برای افراد آسیبپذیر، کادر درمان و سالمندان آغاز شده و باید تدابیر بیشتری برای پوشش گستردهتر آن صورت بگیرد. کنترل هوشمند کرونا باید مثل تابلویی جلوی چشم همه قرار بگیرد، چراکه دیگر قرنطینههای سنتی اجراشدنی نیست و با تغییر استراتژی باید کاری کرد که افراد سالم و واکسینه مجاز به تردد در جامعه باشند و افراد ناسالم (بیمارها و واکسننزدهها) ملزم به رعایت محدودیتها. در اینجا بحث بیماری و ایمننبودن افراد مطرح است و باید شرایط برای آنها به گونهای باشد که نتوانند منجر به انتقال آلودگی در جامعه شوند. با اجرای این طرح تمام مراکز باز خواهند بود و تنها ورود افرادی مجاز است که ایمن باشند و بیمار نباشند.»