وی افزود: وزیر خارجه گزارش مفصلی در خصوص ابعاد مختلف سیاست خارجی و همکاریهای بینالمللی از جمله مذاکرات اخیر وین ارائه کرد. برداشت کمیسیون از این گزارش این بود که طرفین مذاکره در این دوره تلاش کردند از سقف و کف مطالبات و انتظارات متقابل ارزیابی داشته و با برنامه در مراحل بعدی حضور یابند. لذا با همین جمع بندی برای تصمیم گیری به پایتختهای خود مراجعه کردند.
وی افزود: ایران با حسن نیت و جدیت وارد مذاکره شده و طرف ۴+۱ و به ویژه غربیها باید برای مذاکره و توافق جدیت داشته باشند.
عباس زاده افزود: دور دوم مذاکرات از روز پنجشنبه شروع خواهد شد. با توجه به داشتههای جمهوری اسلامی ایران به نظر میرسد زمینههای لازم برای توافق برد – برد وجود دارد. چون ایران به هیچ وجه تن به مذاکره برد – باخت نخواهد داد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: طبق گزارش معاونین وزارت خارجه و ارائه آمار سفرهای دیپلماتیک، ارتباط با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به ویژه با امارات و عربستان سعودی به دلیل استقبال متقابل با جدیت و سرعت ادامه دارد.
بیشتر بخوانید: اگر گفتگوها در وین شکست بخورد چه میشود؟
وی گفت: وزیر خارجه همچنین در این جلسه گزارش جامعی در خصوص عادی سازی و ترمیم و تقویت و گسترش روابط با جمهوری آذربایجان داد که نهایتا منجر به دیدار روسای جمهور ایران و آذربایجان در عشق آباد شد.
عباس زاده در پایان گفت: در این جلسه معاون اقتصادی وزارت خارجه به توسعه و تسهیل مبادلات اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آسیای مرکزی بویژه ترکمنستان و از آن مسیر با کشورهای تاجیکستان و ازبکستان و قزاقستان و قیرقزیستان اشاره داشت و و تاکید کرد که در ۱۰۰ روز گذشته حجم مبادلات اقتصادی با برخی از این کشورها بیش از ۲۰۰ درصد رشد داده است.