رویداد۲۴ انار پلو غذای مخصوص قزوینیها برای شب چله است این غذای خوش رنگ و لعاب با برنج، انار، گوشت، پیاز داغ فراوان و یک سری ادویه و چاشنی درست میشه.
یه سری غذاها مثل زرشک پلو با مرغ، خورشت قیمه، قورمه سبزی، خورشت قیمه بادمجان، چلو گوشت، خورشت کرفس، لوبیا پلو، باقالی پلو، مسمای مرغ و بادمجان، عدس پلو، کتلت، سیب زمینی کوکو، مرغ سوخاری و ماکارونی هستند که معمولا تو برنامه غذایی همه خانوادهها قرار میگیرند. در مقابل یک سری غذاها مثل کشک بادمجان، میرزاقاسمی، خورشت کدو حلوایی، خورشت خلال بادام، اکبر جوجه، مرغ شکم پر، ماهی شکم پر، خورشت هویج، قیمه لا پلو، هویج پلو، بادمجان شکم پر، دلمه بادمجان، دلمه فلفل و کوفته تبریزی هستند که مختص بعضی شهرها میباشد حالا گاهی اوقات این غذاهای محلی آنقدر پرطرفدار میشن که شهرت دسته اول را پیدا میکنند.
بیشتر بخوانید: تزیین پرتقال شب یلدا + فیلم
در مقابل این دو دسته، غذاهایی هم هستند که در مراسم خاصی سرو میشوند مثل سبزی پلو با ماهی شب عید، رشته پلو که در بعضی شهرها در شب عید نوروز یا چهارشنبه سوری سرو میشود، مرغ ناردونی که غذای مخصوص مازندرانیها برای شب یلداس، کلم پلو که معمولا شیرازیها برای شب یلدا درست میکنند انار پلو یا نار پلو هم غذای مخصوص قزوینیها برای شب چله است این غذای خوش رنگ و لعاب با برنج، انار، گوشت گوسفندی یا مرغ، پیاز داغ فراوان و یک سری ادویه و چاشنی درست میشه علاوه بر قزوینیها شیرازیها هم معمولا این پلوی خوشمزه رو برای شب چله درست میکنند.
همان طور که گفتیم نار پلو رو میتونید با گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ درست کنید که در هر دو صورت خیلی خوشمزه میشه در این بخش طرز تهیه نار پلو با مرغ براتون در نظر گرفتیم اگر دوست دارید با طرز تهیه و فوت و فنهای این غذای خوشمزه آشنا شوید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
برنج ۳ پیمانه
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط ۱ عدد
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذاخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
لیمو ترش تازه ۱/۲ عدد
انار دون شده ۱ پیمانه
پیاز داغ ۱ پیمانه
خلال پسته ۱/۴ پیمانه
خلال بادام ۱/۴ پیمانه
کشمش ۱/۲ پیمانه
زرشک ۱/۲ پیمانه
شکر ۱ قاشق چایخوری
برگه زردآلو ۱/۴ پیمانه
سیب زمینی ۱ عدد
کره سرد ۱۰۰ گرم
روغن مایع یا روغن زیتون به میزان لازم
- برنج را به صورت آبکش بار بزارید در مقاله فوت و فنهای خیس کردن و آبکش کردن برنج مفصل در خصوص آماده کردن برنج توضیح دادیم با خواندن این مقاله حتی اگر تا به حال برنج را آبکش نکرده باشید میتوانید یک برنج فوق العاده عالی درست کنید.
۲- داخل یه تابه دیگه مقداری روغن بریزید و پیاز داغ درست کنید در مقاله بهترین روش درست کردن پیاز داغ مفصل در خصوص درست کردن و نگهداری پیاز داغ توضیح دادیم در صورت تمایل به مقاله مذکور مراجعه کنید.
۳- سینه مرغ را به دلیل اینکه ضخیم است از وسط نصف کنید بعد به صورت نواری برش دهید برای گرفتن بوی زهم مرغ آن را با پیاز + نمک + فلفل سیاه + زعفران + زردچوبه + لیموترش + روغن زیتون + زنجبیل + آویشن مزه دار کنید همه مواد را با دست ماساژ دهید تا ادویهها به خُرد مرغ بروند اجازه دهید چند ساعت در یخچال بماند. بعد تکههای مرغ را در تابه قرار دهید با مقداری روغن تفت دهید. در نهایت مرغ + انار + پیاز داغ را با هم مخلوط کنید ۲ دقیقه تفت دهید از روی حرارت بردارید.
پیاز سفید بهترین پیاز برای مرینیت کردن گوشتها است اگر میخواهید با کابرد انواع پیاز در آشپزی آشنا شوید مقاله کاربرد انواع پیاز در آشپزی را از دست ندهید.
در مطلب چرا وقتی مرغ درست میکنم بوی بدی میگیره؟ مفصل در خصوص علت بوی بد مرغ بعد از پخت، روش رفع آن و بهترین روش مرینیت مرغ توضیح دادیم در صورت تمایل میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.
۴- سیب زمینیها رو با نمک + زردچوبه + زعفران مزه دار کنید ته قابلمه حاوی روغن داغ بچینید حالا لایه لایه از برنج و مواد گوشتی + کمی زعفران بریزید لایه آخر را با برنج بپوشانید در قابلمه را بزارید حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود بعد کره سرد خرد شده را به آن اضافه کنید. برای اطمینان از اینکه بخار برنج بلند شده میتوانید مقداری آب به بدنه قابلمه بزنید اگر جِز جِز کرد یعنی موقع اضافه کردن کره است.
۵- در یک تابه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع + ۱ قاشق غذاخوری کره + زرشک را بریزید بعد هم شکر را اضافه کنید همین که شکر نزدیک به حل شدن بود از روی حرارت بردارید، چون در صورتی که شکر زیاد روی حرارت بماند کارامل میشود و رنگ زرشک هم تیره میشود. همان طور که گفتیم نیازی نیست زرشک به اندازهای روی حرارت بماند که پف کند به این مواد میتوانید ۱ قاشق غذاخوری گلاب هم اضافه کنید. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را میگیرد در عین حال به براقتر شدن آن هم کمک میکند، اما اگر دوست نداشتید میتوانید آن را حذف کنید.
۶- خلال بادام را از قبل خیس کنید و داخل روغن مایع یا کره تفت دهید اگر با کره تفت دهید خوش طعمتر میشود و اگر با روغن مایع تفت دهید براقتر میشود. خلال پسته را خیس نکنید، چون رنگ پس میدهد بلکه فقط در روغن مایع تفت دهید. کشمش را حدود نیم ساعت با آب ولرم خیس کنید بعد با کمی کره روی حرارت متوسط تفت دهید وقتی کره آب شد از روی حرارت بردارید.
منبع: شایانیوز