رویداد۲۴ چند روز قبل خبرگزاری ایرنا خبر داد دیدار دوستانه و نمادین تیمهای اسطورههای عرب و منتخب ستارگان جهان در قطر برگزار شد و در پایان تیم اساطیر عرب که البته در ترکیب خود چهرههای غیر عربی همچون مهدی مهدوی کیا و تیم کیهیل را داشت، موفق شد در ضربات پنالتی به پیروزی برسد.
این دیدار به دلیل رسمیت یافتن تورنمنت جام کشورهای عربی از سوی فیفا و تبلیغ میزبانی قطر در جام جهانی ۲۰۲۲ در ورزشگاه الثمامه که یکی از ورزشگاههای میزبان جام جهانی است، برگزار شد.
جانی اینفانتینو رییس فیفا نیز در این دیدار حضور پیدا کرد و در ترکیب هر ۲ تیم قرار گرفت. در تیم اسطورههای عرب بازیکنان همچون سامی جابر، نواف الطمیات و یونس محمود حضور داشتند. در تیم ستارگان جهان نیز آندرهآ پیرلو، یحیی توره، خاویر ماسکرانو، لوتار ماتیوس و ... به میدان رفتند.
هدایت تیم ستارگان جهان را نیز آرسن ونگر بر عهده داشت. همچنین «پیرلوئیجی کولینا» قضاوت این دیدار را بر عهده گرفت. این دیدار در وقتهای معمول با تساوی پنج بر پنج به تساوی رسید و در پایان این یاران مهدویکیا بودند که موفق شدند در ضربات پنالتی پیروز بازی شوند. در سایر کشورهای دنیا این اطلاعات و اطلاعات بیشتری از این بازی مخابره شد اما در ایران ماجرا متفاوت بود و تصویر نقش بسته روی پیراهن بازیکنان باعث شد کسی به جزییات فوتبالی آن نپردازد؛ چه آنکه نقش پرچم اسرائیل بر تن مهدوی کیا کافی بود که تمام مسائل دیگر را به حاشیه ببرد و به همین دلیل حملات تندی علیه مهدی مهدوی کیا آغاز شد؛ منشا این حملات هم خبرگزاری فارس و چند اکانت مشهور اصولگرا در شبکههای اجتماعی بودند.
یکی از چهرههای موثر اصولگرایان حامی رئیسی در توییتر که عموما برای پروندهسازی علیه منتقدان زمینهسازی میکند، نوشته است «در بازی دوستانه ستارگان عرب و ستارگان جهان؛ درحالی که بعضی از فوتبالیستهای عرب بخاطر پرچم اسرائیل روی پیراهن و مربی اسرائیلی انصراف دادند، مهدویکیا به عنوان نماینده ایران و سرمربی تیم امید و عضو فدراسیون، در تیم منتخب اعراب بازی کرد!»
خبرگزاری فارس در خبری نوشته سرمربی تیم فوتبال امید با پرچم رژیم اشغالگر در بازی نمادین حضور پیدا کرد، ولی ستارگان عربستان و عمان از فلسطین حمایت کردند و بیتفاوتی وی را جبران کردند. خبرگزاری فارس نوشته «تمام کاربران فضای مجازی در کشورهای عربی و مسلمان این بازی را محکوم کردند.»
خبرگزاری فارس همچنین نوشته مربی امیدهای ایران با پیراهن منقش به پرچم رژیم اشغالگر شرکت کرده، ولی فوتبالیست عربستانی پرچم اشغالگران را از پیراهنش پاک کرده است!
این خبرگزاری همچنین نوشته «رژیم اشغالگر قدس به صورت هدفمند و با یک طراحی دقیق، این روزها به دنبال عادیسازی روابط از طریق ورزش با اعراب و کشورهای مسلمان است. حضور گرانت صهیونیست در تیم منتخب جهان مقابل تیم اعراب، یکی از ترفندهای اجراییسازی این پروژه به شمار میرود. حضور در این مسابقه نمادین که هدفگذاری آن بر مبنای استراتژی تشریح شده، دادن مشروعیت و مقبولیت به این رژیم است، موضوعی است که مهدوی کیا و فدراسیون فوتبال بایستی درباره آن توضیح داده و روشنگری کنند.»
بیشتر بخوانید: سرنوشت ورزشکارانی که از ایران مهاجرت کردند
اسماعیل حسین زهی نماینده خاش در مجلس هم به خبرگزاری فارس گفته «ما انتظار داریم ستارگان ما از ستارگان دنیای عرب الگو بگیرند. این مسابقه غیررسمی بوده و انتظار داشتیم مهدی مهدویکیا در این بازی شرکت نمیکرد، چون به رسمیت نشناختن اسرائیل از آرمانهای ملت بزرگ ما است. وقتی قهرمان ما در مسابقه جهانی شرکت نمیکند، نباید در یک مسابقه غیررسمی هم کسی با این شرایط حاضر شود. مهدوی کیا در اروپا بازی کرده و باید شرایط را درک میکرد. جوانان ما او را الگوی خودشان میدانند. وقتی اعتقادی به این رژیم نداریم و این کشور تنها متخاصم جهان است که فلسطین را غصب کرده، نباید آتو به دست دشمنان میداد.»
خبر ورزشی نوشته اینفانتینو قصد دارد میزبانی جام جهانی را مشترکا به اسراییل و یک یا چند کشور عرب بدهد و مخالفان این تصمیم از فرصت حضور او در عربکاپ برای اعتراض استفاده کردند. همچنین مردم برخی کشورهای عربی ریاست فیفا را مرتبط با لابی صهیونیستی میدانند و به این موضوع معترض هستند. با این تفاسیر به نظر میرسد از حضور مهدی مهدوی کیا به عنوان سرمربی تیم ملی امید و بازیکن سابق تیم ملی ایران نیز در این بازی سوءاستفاده شده باشد. البته تصاویر دیگری نیز منتشر شد که نشان میداد مهدوی کیا در مقابل دوربینها پرچم اسرائیل را با دستش پوشانده است:
در این میان اتفاق جالب، ادعای یک کانال تلگرامی طرفدار استقلال است که ادعا کرده از ادمین این کانال خواسته شده تا علیه مهدوی کیا تولید محتوا کند تا او از مربیگیری تیم امید ایران برکنار شود.
از روز گذشته انتقادها تقریبا کاسته شد و مشخص بود اطلاعی از این ماجرا نداشته است، با این حال روزنامه کیهان بار دیگر پرونده را باز کرد و نوشت: «با وجود موج انتقادها و محکومیتهای فراوان از سوی مردم به خاطر حضور ناشایست مهدوی کیا در این بازی تاکنون فدراسیون فوتبال کشورمان واکنشی به این موضوع نداشته و همچنان سکوت کرده است.»
روزنامه ایران ارگان دولت نیز در مصاحبههایی با نمایندگان مجلس تلاش کرد مهدوی کیا را تخطئه کند. نکته عجیب آنکه اگر این اتفاق در دولت روحانی افتاده بود، آنها اکنون وزیر ورزش و رئیس جمهور را به مجلس میکشاندند و دولت را زیر ضرب میبردند اما چون این اتفاق در دولت همسو با آنها رخ داده، نقد آنها کاملا شخصی شده و تنها «مهدی مهدوی کیا» را نشانه رفته است. در تندترین نقد به دولت هم فقط گفته شده «وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال باید نسبت به اینگونه اقدامات حساسیت نشان دهند» این تنها نقد اصولگرایان به دولت بود و بیش از آن چیزی شنیده نشد؛ جملهای که از زبان بیژن نوباوه بیان شده و البته پس از آن پیکان نقد به سرعت به سمت مهدوی کیا رفته و اقدام او خیانت خوانده شده است: «ورزشکاری از آرمان انقلاب اسلامی در حمایت از ملت مظلوم فلسطین سر باز زند. ورزشکاری که اقدام به این کار کرده باید به خاطر اقدامش از ملت ایران عذرخواهی کند و باید با وی برخورد قانونی صورت گیرد؛ چراکه اقدام وی خیانت به ملت ایران است و در واقع هم خیانت به ملت ایران و هم به ملت فلسطین.»
علیرضا سلیمی عضو هیأت رئیسه مجلس گفته «کسانی که به مهدویکیا مشورت دادند، این کار را دقیق انجام ندادند و او را در دام انداختند. او خواسته یا ناخواسته به سمتی قدم برداشته که منتهی به مشروعیتبخشی به این رژیم قاتل و خونریز شده است.»
امیررضا واعظ آشتیانی هم گفته «آقای مهدویکیا به همراه چند نفر دیگر قبلاً هم از این رفتارهای حاشیهآمیز داشتهاند و عجیب نبود. این اقدام از نظر من یک دهن کجی بود. فدراسیون فوتبال هم به دلیل نداشتن هنر مدیریت در این ماجرا کم تقصیر نیست.»
به گزارش رویداد۲۴ در این میان پای وریا غفوری هم به میان کشیده شد و یکی دیگر از کاربران ارزشی هم با اشاره به استوری وریا غفوری که تصویر گوهر عشقی مادر ستار بهشتی را منتشر کرده بود نوشته «هنری کسینجر برنامه دموکراتیزه کردن کشورها از طریق فوتبال را ازدهه ۶۰ میلادی در فیفا آغاز کرد که حمایت مهدوی کیا از رژیم کودککش اسراییل جز اقدامات سیاسی فیفا محسوب میشود. قبلا ورزشکاران حامی مظلومان بودند، حالا وریا غفوری، مهدوی کیا و... سخنان براندازان را تَکرار میکنند!»
با اینکه کنش وریا غفوری یک کنش سیاسی بود، اما اساسا رفتار مهدوی کیا یک رفتار سیاسی نبوده است، اما به نظر میرسد منتقدان او، حضور او در مسابقه فوتبال را بهانه برای حمله به او کردهاند. پیش از این مسعود شجاعی هم در مقطعی به خاطر بازی در یک باشگاه یونانی مقابل نماینده اسرائیل، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود و مدتی نیز از حضور در تیم ملی ایران محروم شد.