به گفته دو منبع آگاه، مقامات آمریکایی در نهادهای متعدد، از جمله شورای امنیت ملی در کاخ سفید، در ماههای اخیر اطلاعات طبقهبندی شدهای دریافت کرده اند که براساس آن، چندین نوبت انتقال فناوری موشکهای بالستیک در مقیاس بزرگ بین چین و عربستان سعودی رخ داده است.
دولت بایدن اکنون با پرسشهای فزایندهای مبنی بر اینکه آیا پیشرفتهای موشکی بالستیک عربستان میتواند به طور چشمگیری تحولات منطقهای را تغییر دهد و تلاشها برای گسترده کردن توافق هستهای با ایران بهمنظور محدود کردن برنامه موشکی تهران را پیچیدهتر کند، مواجه است.
جفری لوئیس، کارشناس تسلیحات و استاد انستیتوی مطالعات بینالمللی میدلبری، گفت: «در حالی که توجه زیادی به برنامه موشکهای بالستیک ایران شده است، توسعه و تولید موشکهای بالستیک عربستان سعودی به همان میزان مورد توجه قرار نگرفته است».
بیشتر بخوانید: آمریکا: از مذاکرات مستقیم میان ایران و عربستان استقبال می کنیم
لوئیس افزود: «تولید داخلی موشکهای بالستیک توسط عربستان سعودی نشان میدهد که هرگونه تلاش دیپلماتیک برای کنترل اشاعه تولید موشکی نیازمند مشارکت سایر بازیگران منطقهای مانند عربستان سعودی و اسرائیل است که موشکهای بالستیک خود را تولید میکنند».
هرگونه واکنش ایالات متحده می تواند به دلیل ملاحظات دیپلماتیک با چین با پیچیدگی مواجه شده، چراکه دولت بایدن به دنبال تعامل مجدد با پکن در مورد چندین موضوع سیاسی با اولویت بالا از جمله آب و هوا، تجارت و همه گیری کرونا است.