صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۹۳۲۴۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۸ - ۱۳ دی ۱۴۰۰
عضو کمیسیون تلفیق:

ساماندهی جدید یارانه‌ها از موضوعات چالشی مجلس در بررسی بودجه خواهد بود/ باید بودجه را ضد تورم ببندیم

عضو کمیسیون تلفیق گفت: دولت می‌خواهد نظام یارانه‌ها در خصوص کالا‌های اساسی را در بودجه ۱۴۰۱ بازنگری و ساماندهی کند و در اینجا نکته خوبی که دارد نظام یارانه‌ها را می‌خواهد ریالی کند به جای حالت کنونی که ارزی است و به جای یارانه غیرمستقیم و پنهان آن را مستقیم توزیع کند.

رویداد۲۴ محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱درخصوص جلسه امروز کمیسیون تلفیق، گفت: بررسی کلیات بودجه امروز با حضور رئیس سازمان برنامه بودجه، وزیر اقتصاد و دارایی و وزیر نفت آغاز شد؛ در بررسی کلیات نسبت لایحه بودجه ۱۴۰۱ با شاخص‌های کلان اقتصاد مورد بررسی قرار می‌گیرد که این‌ها مورد توجه اصلی نمایندگان است.

وی ادامه داد: هیات دولت رشد اقتصادی را ۸ درصد در نظر گرفتند و ۵/۴ درصد درخصوص سرمایه‌گذاری که این‌ها حدود ۳۶۰۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه‌گذرای در نظر گرفتند. رشد اقتصادی را که با این سرمایه‌گذاری درحدود ۵/۴ درصد رشد حاصل می‌شود و ۵/۳ درصد ارتقاء بهره‌وری در نظر گرفتند.

میرتاج‌الدینی همچنین اظهار داشت: بخش‌های مختلف اقتصاد کشور اعم از صنعت، کشاورزی، خدمات و.. سهم هرکدام از این‌ها را درنظر گرفتند؛ نکته قابل توجه این است که خواستند این را در کل کشور توزیع کنند، لذا برای هر استانی سهم آن را مشخص کردند و حتی تا سطح شهرستان‌ها مرکز آمار پیش رفته است.

وی افزود: یکی از رویکرد‌ها در اینجا عدالت بودجه‌ای متوازن است، متاسفانه در بعضی از استان‌های محروم سرانه درآمد مردم از میانگین کشور هم پایین‌تر است، خب قطعا باید به این‌ها توجه بیشتری شده و سرمایه‌گذاری بیشتری صورت گیرد تا وضعیت عزیزان‌مان در مناطق محروم هم بهتر شود، این از نکات اصلی است که در بودجه مورد توجه است.


بیشتر بخوانید: عامل ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت کیست؟


نمایند مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته دیگر ثبات اقتصادی است، ثبات اقتصادی برای فعالان اقتصادی و جذب سرمایه خیلی مهم است. ما اگر بدانیم که وضعیت اقتصادی‌مان به کدام سمت می‌رود و ثبات پیدا می‌کند، این برای جذب سرمایه‌گذاری خیلی کمک خواهد کرد.

وی افزود: متاسفانه در چند سال گذشته شاخص‌های اصلی اقتصاد مانند نرخ سرمایه‌گذاری، نرخ بهره‌وری و نرخ رشد کاهنده و منفی بوده است و در بودجه تلاش کردند تا این‌ها را بهبود ببخشند.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه با تاکید بر اهمیت نوشته شدن بودجه ضد تورم، بیان کرد: از نکات بسیار مهم این است که ما بودجه را ضد تورم ببندیم و این هم در صورتی حاصل می‌شود که حجم نقدینگی و پایه پولی را کنترل کنیم، بانک‌ها نظام‌مند شوند؛ یکی از ویژگی‌ها در بودجه این است که میزان بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی را کنترل کرده‌اند و برنامه‌ریزی کرده‌اند برای اینکه توسط شورای عالی پول و اعتبار سهم هرکدام را در سال آینده مشخص کنند. این بسیار تعیین‌کننده خواهد بود. حجم نقدینگی هر اندازه بیشتر شود همان مقدار تورم در جامعه بیشتر خواهد شد.

وی بحث اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها را یک مساله بسیار مهم در لایحه بودجه برشمرد و تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در بودجه ۱۴۰۱ هم در بررسی کلیات و هم در بررسی جزئیات وقت زیادی را به خود اختصاص خواهد داد و از موضوعات چالشی مجلس خواهد بود، ساماندهی جدید یارانه‌ها است، دولت می‌خواهد نظام یارانه‌ها در خصوص کالا‌های اساسی را در بودجه ۱۴۰۱ بازنگری و ساماندهی کند و در اینجا نکته خوبی که دارد نظام یارانه‌ها را می‌خواهد ریالی کند به جای حالت کنونی که ارزی است و به جای یارانه غیرمستقیم و پنهان آن را مستقیم توزیع کند تا هم از قاچاق گرفته شود هم بستر‌های مختلف برای رانت و فساد مسدود شود.

میرتاج‌الدینی در پایان، گفت: از بحث‌های اصلی در بودجه برنامه‌محوری است، گاهی این را در گذشته تحت عنوان بودجه عملیاتی می‌گفتند، کلا دولت این رویکرد را انتخاب کرده که همه دستگاه‌ها در مقابل برنامه‌های خودشان پاسخگو باشند و بودجه‌ای که می‌گیرند در ازای برنامه‌هایی که دارند، باشد. مثلا وزارت جهاد کشاورزی می‌خواهد الگوی کشت را اصلاح کند این را در برنامه مشخص می‌کند، میزان رشد اقتصادی را در برنامه مشخص می‌کند و به همان مقدار باید پاسخگو باشد و برای همه بخش‌ها چنین است.

منبع: ایلنا
نظرات شما