صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 29
کد خبر: ۲۹۳۵۸۹
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۱۶ دی ۱۴۰۰

چرا به تازگی افراد واکسینه شده به کرونا مبتلا می‌شوند؟

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید.


رویداد۲۴ آسوشیتدپرس با اختصاص گزارشی به موج تازه ابتلا به بیماری کووید۱۹ در جهان، به علل مختلف گستردگی همه‌گیری جدید و نیز آلوده شدن بسیاری از افراد واکسینه شده به این بیماری پرداخته است.

نویسنده گزارش در پاسخ به این پرسش که «چرا در موج تازه همه‌گیری کرونا، شمار زیادی از افراد واکسینه شده نیز به بیماری کووید۱۹ مبتلا می‌شوند؟» از سویه جهش یافته اومیکرون به عنوان نخستین عامل از عوامل مختلف دخیل در این مسئله نام برده است.

در این گزارش آمده است: سویه اومیکرون از قدرت سرایت بسیار زیاد برخوردار است و می‌تواند افراد زیادی را به کووید۱۹ مبتلا کند اگر چه شدت بیماریِ حاصل از این سویه ضعیف‌تر از موارد مشابه در نتیجه ابتلا به سویه‌های جهش یافته قبلیِ ویروس کرونا است.

شیوع گسترده سویه اومیکرون و افزایش ابتلا به بیماری کووید۱۹ در اثر آلوده شدن به آن همچنین با فصل سرما و نیز فرا رسیدن دوره تعطیلات پایان سال میلادی در بسیاری از نقاط جهان همزمان شده است.

لوئیس مانسکی، محقق و ویروس‌شناس در دانشگاه مینه‌سوتا می‌گوید مردم ممکن است به اشتباه فکر کنند واکسن‌های کووید۱۹ به طور کامل جلوی آلودگی به ویروس و ابتلا به بیماری را می‌گیرند؛ در حالی که این فرضیه کاملا اشتباه است.

وی در ادامه تاکید می‌کند که واکسن‌های در دسترس برای مقابله با همه‌گیری کووید۱۹ عمدتاً برای جلوگیری از مرگ و میر و شدت گرفتن بیماری طراحی شده‌اند.

نویسنده گزارشِ آسوشیتدپرس با استناد به مطلب بالا تاکید می‌کند که واکسن‌ها همچنان در همین راستا کار می‌کنند؛ به ویژه برای افرادی که دُز‌های یادآوری دریافت کرده‌اند.

بر این اساس گفته می‌شود که دو دُز واکسن «فایزر» یا «مدرنا» به همراه یک دُز واکسن «جانسون اند جانسون» ایمنی بیشتری در برابر علائم شدید بیماری کووید ناشی از اومیکرون ایجاد می‌کنند.

این در حالیست که استفاده از دُزهای ابتدایی واکسن‌های یاد شده به تنهایی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کوویدِ حاصل از سویه اومیکرون موثر نیستند.

در این میان، اما دُزهای یادآوری بویژه در همراهی با واکسن‌های فایزر و مدرنا سطوح آنتی‌بادی را برای کمک به دفع عفونت به ویروس افزایش می‌دهند.

به نظر می‌رسد که سویه اومیکرون قابلیت تکثیر بسیار بالاتری نسبت به سویه‌های قبلی ویروس جهش یافته کرونا دارد و اگر افراد آلوده دارای بار ویروسی بالایی باشند احتمال انتقال آن به دیگران به ویژه به افراد واکسینه نشده بسیار بیشتر است.

افراد واکسینه شده که مبتلا به ویروس می‌شوند به احتمال قوی با علائم خیف‌تر بیماری روبرو هستند، زیرا واکسن‌ها سبب ایجاد چندین لایه دفاعی در سیستم ایمنی بدن می‌شوند که عبور از همه آن‌ها برای سویه‌های جهش یافته ویروس کرونا نظیر اومیکرون بسیار دشوار خواهد بود.

با این وجود توصیه‌های بهداشتی برای ایمن ماندن در برابر ویروس و بیماری کووید۱۹ همچنان مانند قبل است و تغییرات زیادی نکرده است.

پزشکان تاکید دارند که در محیط‌های سر بسته حتما ماسک بزنید، از حضور در مکان‌های شلوغ بپرهیزید، واکسن بزنید و دُزهای یادآوری و تقویت کننده را فراموش نکنید.

اگر چه واکسن‌ها همیشه شما را از ابتلا به ویروس کرونا در انواع گونه‌های جهش یافته‌اش و نیز بیماری کووید باز نمی‌دارند، اما احتمال زنده ماندن و خروج از بیمارستان در صورت بستری شدن را برایتان بیشتر می‌کنند.

نظرات شما