وی افزود: گزارشهایی که از موارد اومیکرون در ایران داریم این است که موارد اومیکرون در تستهای تشخیصی، رو به افزایش است و باتوجه به خصوصیات این سویه که تصاعدی، افزایش پیدا میکند در دو تا سه هفته آینده ممکن است با پیک کرونا روبهرو شویم.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری خاطرنشان کرد: برای کاهش اثرات و مشکلات ناشی از پیک جدید کرونا با اومیکرون، میتوان سه کار اصلی انجام داد؛ یکی تشدید رعایت شیوهنامهها و پیشگیری از ابتلا بهویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری، دوم تزریق دوز سوم و سوم افزایش قدرت تستهای تشخیصی در کشور است.
بیشتر بخوانید: رصدخانه اجتماعی کرونا: صدمات و مرگ و میر ویروس در افراد فقیر و غنی تفاوت دارد
عضو کمیته علمی کشوری کرونا تصریح کرد: در حال حاضر فاصلهای بین افرادی که دوز دوم و سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند وجود دارد. تاکنون حدود 10 میلیون نفر نسبت به تزریق دُز سوم واکسن کرونا اقدام کرده اند و حدود 40 تا 50 میلیون نفر باید نوبت سوم را تزریق کنند و امروز در جلسه کمیته علمی بحث شد که در صورت امکان، فاصله دوز دوم و سوم را کمتر کنیم و به یک ماه برسانیم تا افراد، زودتر دوز سوم را تزریق کنند.
طبرسی تاکید کرد: در حال حاضر بیماریهای ویروسی از جمله آنفلوآنزا در کشور در حال چرخش است و راهکار شناسایی موارد کرونا، قرنطینه و جداسازی بیماران از جامعه، افزایش قدرت تستهای تشخیصی است. امیدواریم با رعایت پروتکلها و تسریع در تزریق دوز سوم واکسن، بتوانیم شدت موج آینده کرونا با اومیکرون را کاهش دهیم.