ایرج پزشک زاد طنزپرداز برجسته ایرانی است روز چهارشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۰ از دنیا رفت. وی با رمان مشهور دایی جان ناپلئون در سن ۴۵ سالگی به اوج شهرت رسید.
ایرج پزشک زاد در کنار پدربزرگ و مادربزرگش
رویداد۲۴ ایرج پزشک زاد خالق اثر مشهور دایی جان ناپلئون پس از نزدیک یه یک قرن زندگی در ۲۲ دیماه ۱۴۰۰ سن ۹۴ سالگی در لس انجلس دار فانی را وداع گفت.
یکی از معروفترین آثار ایرج پزشکزاد رمان طنز دایی جان ناپلئون است که آن را در سال ۱۳۴۹ نوشت و شهرت او زمانی بیشتر شد که سریال تلویزیونی دایی جان ناپلئون، ساخته ناصر تقوایی، بر اساس قصهای که او نوشته بود ساخته شد. وی پس از تحصیل در ایران و فرانسه در رشتهٔ حقوق دانشآموخته شد و به مدت پنج سال در ایران به قضاوت در دادگستری مشغول بود.
وی کار نویسندگی را در اوایل دهه ۱۳۳۰ با نوشتن داستانهای کوتاه برای مجلهها و برگردان نوشتههای ولتر، مولیر و چند رمان تاریخی آغاز کرد. او هنگام کار در وزارت امور خارجه، نویسنده ستون طنز «آسمون ریسمون» در مجله فردوسی نیز بود. در تصاویر روز عکسهایی از ایرج پزشک زاد خالق دایی جان ناپلئون را ببینید.
ایرج پزشکزاد و خواهرش _ آسمون و ریسمون و رمان ادب مرد به ز دولت اوست سالها پیش از داییجان ناپلئون منتشر شد؛ رمانی که خود پزشکزاد نیز آن را بیش از اییجان ناپلئون میپسندد. انتشار دایی جان ... و تهیه سریالی تلویزیونی با همین نام اما او را به اوج شهرت رساند.
ایرج پزشکزاد همراه با خانواده _ ایرج پزشکزاد پس از تحصیل در ایران همراه یار گرمابه و گلستان خود، تورج فرازمند، برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت. او که پیش از مرداد ۱۳۳۲ چندین قصه با نامهای گوناگون ترجمه کرده بود، پس از کودتا رسما به کار نوشتن پرداخت. پزشکزاد قصههای خود را با نام "الف. پ. آشنا" منتشر میکرد.
اعضای خانواده ایرج پزشکزاد _ ایرج پزشکزاد پس از مهاجرت کتابهای «حافظ ناشنیده پند» و «گلگشتی در خاطرات» و همچنین چندین نمایشنامه و قصه را منتشر کرد.
ایرج پزشکزاد همراه با پدربزرگ و مادربزرگ خود
ایرج پزشکزاد در جوانی _ پزشکزاد در رشته علوم سیاسی تحصیل کرده است؛ در مجله «قیام ایران» شاپور بختیار از جمله به مسائل سیاسی میپرداخت و کتابی دارد با عنوان «مروری بر وقایع ۱۵ خرداد ۴۲» که یک تجزیه و تحلیل سیاسی است.
ایرج پزشکزاد در جوانی _ ایرج پزشکزاد، طنزپرداز معروف ایران، بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به کار نوشتن پرداخت. همه آثار او اما همچنان زیر سایه رمان معروف «داییجان ناپلئون» قرار گرفتهاند.
ایرج پزشکزاد در جوانی همراه با پسرش، بهمن
ایرج پزشکزاد در دورهای به عضویت شورای ملی مقاومت درآمد و به شاپور بختیار نزدیک شد. او در مراسم صدمین سالروز تولد بختیار سخنرانی کرد