وی افزود: ما همزمان با گفتوگوها در چین، مقدماتی را فراهم کرده بودیم که بتوانیم امروز را روز شروع اجرای توافق جامع همکاریهای راهبردی دو کشور اعلام کنیم.
امیرعبداللهیان بیان کرد: از جمله موضوعات دیگری که در دستورکار بود ما برای عملیاتی کردن قرارداد ۲۵ ساله و موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی، حامل پیام کتبی آقای رئیسی رئیس جمهور به آقای شی جین پینگ رئیس جمهور چین بودیم.
وزیر خارجه خاطرنشان کرد: در موضوع مذاکرات وین برای لغو تحریمها، گفتوگوهای مفصلی را داشتیم، نماینده چین در وین در کنار نماینده روسیه نقش مثبتی را در حمایت از حقوق هستهای جمهوری اسلامی ایران و در حمایت از لغو تحریمها دنبال میکنند.
وی همچنین عنوان کرد: امروز توافقات قویتری را با هم داشتیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات در وین نیز بیان کرد: امیدواریم در وین به یک توافق خوب و در زمانی کوتاه دست پیدا کنیم. نقش چین در این موضوع در کنار روسیه بسیار مهم است و امیدواریم طرفهای غربی هم با نگاهی واقع بینانه و با هدف نیل به یک توافق خوب که حقوق و منافع ملت ایران در آن دیده شود، مذاکرات را در وین دنبال کنند و دارای ابتکار عمل باشند.
امیرعبداللهیان ادامه داد: اشکالی که در طرف غربی وجود دارد و امروز هم به وزیر خارجه چین توضیح دادم این است که هم سه کشور اروپایی و هم آمریکا در Non-paper هایی که تبادل میکنند و یا پیامهایی که از طریق برخی واسطهها میفرستند، حرفهای خوب میزنند، اما هیچ ابتکار عملی را ارائه نمیدهند.
وی گفت: رفتار غربیها در مقایسه با اظهاراتشان مبنی بر اینکه نگران هستیم و عجله داریم، عدم ابتکار غربیها نشانگر آن است که در رفتار و گفتارشان تعارض وجود دارد و امیدوار هستیم از این مرحله عبور کنیم و این جا با صدای بلند مایلم اعلام کنم که جمهوری اسلامی ایران از رسیدن به یک توافق خوب در کوتاهترین زمان ممکن استقبال میکند، ولی این بستگی به طرفهای غربی دارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در اظهاراتی بیان کرد که در موضوعات منطقهای و بینالمللی همکاریها در سطح خوبی جریان دارد و همکاریها از سطح مشورت عبور کرده و به سطح اقدامات عملی رسیده است. چین در مذاکرات وین برای رفع تحریمها حمایتهای قوی را از مواضع منطقی جمهوری اسلامی ایران به عمل آورده و ما از نقش چین در حمایت از تداوم برنامه صلحآمیز هستهای ایران و لغو کامل تحریمها تشکر میکنیم.
وزیر خارجه اضافه کرد: در منطقه یکی از موضوعاتی که مشورتهای منطقهای و همکاریهای منطقهای را رقم زده موضوع افغانستان است و افغانستان برای هر دو طرف مهم است. ثبات و امنیت افغانستان را با دقت دنبال میکنیم و هر دو کشور از تشکیل دولت فراگیر به عنوان راهکار برای برون رفت از چالش فعلی در افغانستان یاد میکنیم.