صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 28
کد خبر: ۲۹۴۷۸۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۲۶ دی ۱۴۰۰

خطر «اُمیکرون» در کمین واکسن‌نزده‌ها

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، تا زمانی که کووید ۱۹ در دنیا ریشه کن نشده، خطر شیوع گسترده همه جوامع را تهدید می‌کند.

رویداد۲۴ رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیشترین ابتلا و مرگ‌های کرونایی ناشی از ابتلا به اُمیکرون در واکسن نزده‌ها گزارش شده است.

دکتر علیرضا ناجی، یکی از اصلی‌ترین دلایل تفاوت گردش سویه جدید کرونا در کشورما با کشور‌های اروپایی و آمریکایی را فاصله زیاد واکسیناسیون علیه کرونا دانست و اظهار کرد: واکسیناسیون سراسری در کشور ما به تازگی انجام شده است در صورتی که در کشور‌های اروپایی و آمریکایی فاصله بین دو دوز واکسن بیشتر است.

وی با بیان این که تفاوت زیادی به لحاظ درصد واکسیناسیون در برابر کرونا در بین جوامع مختلف وجود دارد خاطرنشان کرد: در کشور ما تعداد بالاتری از افراد جامعه در برابر کرونا واکسینه شده‌اند.

عبور از دو پیک سهمگین کرونا در کشور یکی دیگر از عواملی بود که دکتر ناجی به آن اشاره کرد و افزود: به نظر می‌رسد ایمنی طبیعی حاصل شده از پیک چهارم و پنجم نیز در کاهش آمار مبتلایان کرونایی در کشور اثرگذار بوده است.

ناجی با تاکید بر این که باید واکسینه شدن عمومی با دوز یادآور در دستور کار باشد، خاطرنشان کرد: ممکن است بعد از گذشت بازه زمانی سطح ایمنی در برابر ویروس کاهش یابد؛ بنابراین دریافت دوز یادآور واکسن کرونا ضرورت دارد.

این استاد دانشگاه هشدار داد: امکان ایجاد موج جدید کرونا در کشور همچنان وجود دارد، تا زمانی که در کشور افرادی در برابر کرونا واکسینه نشده باشند، امکان موارد جدید ابتلا وجود دارد.

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه با اشاره به سرایت‌پذیری و قدرت انتقال بالای سویه امیکرون توضیح داد: گریز از ایمنی یکی از مهم‌ترین شاخص‌های این ویروس است؛ بنابراین اکیدا توصیه می‌شود در برابر سویه‌های جدید ویروس با دریافت دوز بوستر به قطع زنجیره انتقال ویروس کمک کنیم.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، تا زمانی که کووید ۱۹ در دنیا ریشه کن نشده، خطر شیوع گسترده همه جوامع را تهدید می‌کند.

ناجی با اشاره به خصوصیات ویروس کرونا عنوان کرد: کرونا از زمان شیوع تا به امروز دنیا را با شگفتی‌های متعددی مواجه کرده است؛ بنابراین باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون عمومی خصوصا دوز یادآور، به ایمنی نسبی دست یابیم.

وی در ادامه با اشاره به این که پیشگیری از عوارض احتمالی دوز یادآور کرونا تقاوت چندانی با نوبت‌های قبلی ندارد، هشدار داد: هر لحظه بعد از دریافت واکسن کرونا ممکن است به امیکرون مبتلا شویم؛ چرا که یکی از مهمترین خصوصیات امیکرون ایمنی گریزی است.

این ویروس شناس تاکید کرد: طبق مطالعات جدید افرادی که در برابر کرونا واکسینه شده‌اند به میزان قابل توجهی در برابر سویه امیکرون با بیماری زایی و مرگ و میر کمتری مواجه می‌شوند.

وی تاکید کرد: بیشترین مبتلایان و مرگ‌های کرونایی ناشی از ابتلا به امیکرون در واکسن نزده‌ها گزارش شده است.

ناجی درباره اهمیت واکسیناسیون در کودکان پنج تا ۱۱ ساله نیز توضیح داد: در کشور ما نیز واکسن سینوفارم و پاستووک که محصول مشترک ایران و کوبا است مجوز استفاده در این گروه سنی را دارد.

وی درباره دوز چهارم واکسن کرونا نیز گفت: این موضوع که چند دوز دیگر واکسن کووید باید مورد استفاده قرار گیرد به عملکرد کرونا و چرخش ویروس برمی‌گردد؛ چرا که ایمنی حاصل از واکسن‌ها ایمنی همیشگی نیست.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی ادامه داد: در حال حاضر دوز چهارم برای تمام افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند توصیه می‌شوند.

ناجی درباره تفاوت درمان مبتلایان به سویه امیکرون با سویه‌های دیگر ویروس توضیح داد: درمان کرونا وابسته به علامت‌های بالینی و شواهدی است که با نظر پزشک انجام می‌شود، این علامت‌ها به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم‌بندی می‌شوند و درمان‌ها هم متعاقبا با نحوه ابتلا متفاوت است.

منبع: ایسنا
نظرات شما