صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 06
کد خبر: ۲۹۵۱۰۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۲۹ دی ۱۴۰۰

حوزه‌های علمیه چقدر بودجه دولتی می‌گیرند؟

دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس افزود: هیچ‌کدام از اعتبارات دولتی که رقمی در حدود پنج هزار میلیارد تومان است، برای معیشت طلاب و استادان حوزه‌های علمیه مصرف نمی‌شود.

رویداد۲۴ دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی بودجه نهاد‌های دینی- تبلیغی و بخش فرهنگ و هنر پرداخت.

به گزارش شرق، این گزارش افزود: اعتبارات امور فرهنگ از ۲۳۲،۴۲۹،۷۶۲ میلیون ریال (حدود ۲۳ هزار‌و ۲۰۰ میلیارد تومان) در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به رقم ۲۲۹،۳۹۸،۴۰۸ میلیون ریال (حدود ۲۲‌هزار‌و ۹۰۰ میلیارد تومان) در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است. به عبارتی سرجمع اعتبارات امور فرهنگ مجموعا نسبت به سال گذشته ۱/۳ درصد کاهش داشته است.

دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد: همچنین کاهش سهم اعتبارات امور فرهنگ از منابع بودجه عمومی نشان می‌دهد دولت تمرکز اندکی بر سیاست حمایتی از بخش فرهنگ داشته است. از این‌رو، سهم اعتبارات امور فرهنگ از مجموع امور ۱۰ گانه از ۲/۷ در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ به ۲/۲ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است.

این گزارش خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت کاهش شدید اعتبارات فصل دین و مذهب به میزان ۳۸ درصد است. اعتبار لحاظ‌شده برای سرجمع فصل دین و مذهب در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در حدود دوهزارو ۶۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که این رقم در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ را بدون احتساب ردیف یارانه در حدود سه‌هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان (یارانه ۷۴۰ میلیارد تومان است) مجلس شورای اسلامی تصویب کرده بود. این گزارش یادآور شد: در سال‌های اخیر، با ارائه لایحه بودجه کل کشور، به شیوه‌ای غیرکارشناسانه، اعتبارات فرهنگی به‌ویژه مذهبی و حوزوی مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش‌های مجلس افزود: هیچ‌کدام از اعتبارات دولتی که رقمی در حدود پنج هزار میلیارد تومان است، برای معیشت طلاب و استادان حوزه‌های علمیه مصرف نمی‌شود؛ زیرا اداره حوزه‌های علمیه به‌طور سنتی از سوی مراجع تقلید از طرق گوناگونی مانند وجوهات شرعی و کمک‌های مردمی تأمین می‌شود. از این میزان اعتبارات دولتی نیز بخش عمده‌ای در حدود دو‌هزار‌و ۸۰۰ میلیارد تومان صرف بیمه طلاب می‌شود که به نوعی به صندوق دولت با‌زمی‌گردد.

نظرات شما