صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۹۵۲۳۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۳۰ دی ۱۴۰۰

آیا اُمیکرون نقطه پایان همه گیری کرونا است؟

ایسنا/گلستان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان، نقش سویه اُمیکرون در پایان همه گیری کرونا را تشریح کرد و گفت: مردم همچنان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

رویداد۲۴ محمدمهدی زرگرانی امشب در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا ضرورت دارد، کسانی که دز اول و دوم واکسن کرونا را تزریق کردند نسبت به تزریق دز سوم اقدام کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سویه اُمیکرون نقطه پایان همه گیری کرونا خواهد بود، افزود: امیدواریم سویه جدید کرونا پایان روند کووید ۱۹ باشد، اما در حال حاضر نمی‌توان به این مسئله خوش بین بود و نباید پروتکل‌های بهداشتی را کنار بگذاریم و ساده انگاری کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان تصریح کرد: تزریق واکسن پاستوکووک در دز سوم برای کسانی که دز اول و دوم را سینوفارم تزریق کردند بلامانع است و این واکسن نیز ایمنی بخشی کافی را دارد، حتی کسانی که دز اول و دوم را سینوفارم تزریق کرده باشند بعد از گذشت سه ماه می‌توانند در دز سوم، واکسن آسترازانکا را دریافت کنند.


 بیشتر بخوانید: افزایش ۴۳ درصدی موارد اومیکرون/ پیک بعدی کرونا اواخر بهمن به اوج می‌رسد


زرگرانی در پاسخ به این پرسش که آیا ایجاد تنوع در انتخاب نوع واکسن به ایمنی بخشی بیشتر کمک می‌کند، پاسخ داد: در این مورد دو نکته وجود دارد که آیا واکسن جدید می‌تواند همان نقطه ایمن را تقویت کند و مسئله دیگر آن است که با این اقدام تنوع بیشتری در محدوده ایمنی ایجاد می‌شود، اما در مجموع مهم تزریق دز سوم واکسن برای رسیدن بدن به ایمنی کامل است.

وی متذکر شد: افرادی که دز سوم واکسن کرونا را تزریق می‌کنند به شرط رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیش از ۹۰ درصد در برابر ابتلای به کرونا ایمن خواهند شد.

وجود ۱۲/۸ نفر پزشک متخصص به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت در گلستان

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه در کل کشور با کمبود پزشک متخصص مواجه هستیم، بیان کرد: براساس آمار کشوری به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت باید ۱۱/۲ نفر متخصص داریم که این رقم باید بیش از ۲۴ نفر باشد البته این شاخص در کشور‌های پیشرفته به ۳۴ نفر نیز می‌رسد.

زرگرانی، آمار پزشک متخصص در گلستان به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت را ۱۲/۸ نفر اعلام کرد و گفت: این آمار نسبت به آمار کشوری خوب است، اما در مجموع نسبت به وضع مطلوب مناسب نیست.

وی به کمبود پزشک متخصص در مناطق محروم گلستان اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه بیشترین تجمع تخصص و فوق تخصص در سطح کشور در تهران است، در استان گلستان نیز طبیعی است که نیرو‌های فوق تخصص در گنبدکاووس و گرگان مستقر باشند، اما سعی ما بر این است که پزشک متخصص را تا حد امکان در سراسر استان توزیع کنیم.

منبع: ایسنا
برچسب ها: ویروس کرونا
نظرات شما