صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 05
کد خبر: ۲۹۵۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۰

مجازات انتشار اسکرین شات چیست؟

در جوامع امروز توسعه و پیشرفت تکنولوژی سبب سهولت در کار‌ها و صرفه‌جویی در زمان شده است. اما با این وجود مسائل و مشکلاتی را هم با خود به همراه داشته است و به همین سبب قانونگذار برای حفظ حریم خصوصی افراد قواعد و قوانین مشخصی را در این زمینه وضع کرده است.

رویداد۲۴با روی کار آمدن اینترنت و فضای مجازی، جرایم رایانه‌ای و اینترنتی نیز به سایر جرایم و مجازات‌ها افزوده شدند. یکی از انواع جرایم رایانه‌ای، انتشار اسکرین شات است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مجازات انتشار اسکرین شات می‌پردازیم.

جرم انتشار اسکرین شات

افشای حریم خصوصی افراد جرم محسوب می‌شود. اسکرین شات و انتشار آن در ماده ۱۶ قانون جرایم رایانه‌ای جرم شناخته شده است. در واقع هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صدا یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و سپس آن را منتشر یا با آگاهی به تغییر یا تحریف منتشر کند، به‌صورتی‌که عرفا موجب هتک حیثیت (بردن آبرو) او شود، جرم است.

به موجب قانون اگر تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر مجازات محکوم خواهد شد.
طبق ماده ۱۷ همین قانون نیز هرگونه انتشار صوت یا تصویر یا فیلم خانوادگی را به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای منتشر کند. همچنین اگر تغییر یا تحریف کند، مشمول مجازات است. قانون مجازات اسلامی و قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی نیز انتشار اسکرین شات را جرم شناخته است.


بیشتر بخوانید: شوخی کردن هم مجازات دارد!


مجازات جرم انتشار اسکرین شات

برای انتشار اسکرین شات طبق قانون مجازات اسلامی برای مجرم جزای نقدی و دو سال حبس در نظر گرفته شده است. طبق قانون جرایم رایانه‌ای مجازات حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم می‌گردد. 

طبق ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضرر‌های نفسی یا شرفی یا مالی یا افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

با توجه به ماده فوق تهدید به انتشار اسکرین شات جرم است. حتی اگر این عمل را انجام هم ندهد، ولی فرد می‌توان از عمل او در دادسرای جرایم رایانه‌ای شکایت نماید.

منبع: مجله دلتا

برچسب ها: مشاوره حقوقی
نظرات شما