صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۹۵۸۲۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰

۱۰ توصیه برای درمان گلودرد

سعی کنید روزانه هشت لیوان مایعات مانند آب، چای بدون کافئین یا سوپ مصرف کنید تا بدن خود را هیدراته نگه دارید و گلوی تان خشک نشده و مرطوب باقی بماند.

رویداد۲۴ علل مختلفی باعث ایجاد گلودرد در افراد می‌شوند با این وجود، طبق ارزیابی‌های صورت گرفته بین ۷۰ تا ۹۵ درصد موارد گلودرد به دلایل ویروسی بوده اند از ویروس سرمایه خوردگی گرفته تا آنفولانزا، کووید -۱۹، اوریون و آبله مرغان.

به نقل از فوربز، از جمله مواردی که کم‌تر به عنوان عامل گلودرد شناخته شده اند می‌توان به عفونت‌های باکتریایی مانند عفونت از طریق استرپتوکوک گروه A اشاره کرد که از آن تحت عنوان گلودرد استرپتوکوکی یاد می‌شود.

محرک‌های محیطی مانند دود سیگار یا هوای خشک داخل خانه، بیماری رفلاکس معده به مری که نوعی اختلال گوارشی است که باعث بازگشت اسید معده به داخل دهان می‌شود، نفس کشیدن از طریق دهان و بیش از اندازه فریاد زدن یا صحبت کردن بیش از حد که باعث فشار آمدن به گلو می‌شوند از جمله موارد نادر، اما امکان پذیر و تاثیر گذار در ایجاد گلودرد هستند.

چه چیزی باعث می‌شود گلو تا این اندازه مستعد تحریک و عفونت باشد؟
بافت‌های بینی و گلو به عنوان اولین خطوط دفاعی برای مهاجمان احتمالی مانند باکتری ها، ویروس‌ها، دود، آلاینده‌های محیطی، هوای خشک و هوای سرد عمل می‌کنند. این بافت‌ها به مثابه موانعی برای جلوگیری از نفوذ بیش‌تر این مهاجمان و مواد استنشاق شده به بدن عمل می‌کنند. زمانی که عفونت به ناحیه بینی و گلو دسترسی پیدا می‌کند منجر به ایجاد التهاب می‌شود.

ده راه برای درمان گلودرد
بسیاری از موارد گلودرد ناشی از ویروس‌های رایج، آلرژی‌ها و محرک‌های محیطی را می‌توان با اقدامات خود مراقبتی ساده درمان کرد:

۱-مایعات کافی بنوشید
سعی کنید روزانه هشت لیوان مایعات مانند آب، چای بدون کافئین یا سوپ مصرف کنید تا بدن خود را هیدراته نگه دارید و گلوی تان خشک نشده و مرطوب باقی بماند.

۲-آب گرم به همراه نمک را غرغره کنید
آب گرم گلو را تسکین می‌دهد و افزودن نمک به آن می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند. در آن صورت، درد کم تری را احساس خواهید کرد. هر سه ساعت یک بار نصف قاشق چای خوری نمک را در آب گرم حل کرده و مخلوط را غرغره کنید (مراقب باشید که قورت داده نشود)!

۳-خوردن عسل
مطالعه‌ای نشان می‌دهد که به طور خاص عسل مانوکا دارای خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد قارچی است و می‌تواند پوشش داخلی گلو را بپوشاند و میکروب‌ها را از بین ببرد و گلو را تسکین دهد. سعی کنید یک قاشق غذاخوری عسل را به یک فنجان چای گیاهی اضافه کنید. عسل حاوی گلوکز و فروکتوز است. بنابراین، اگر قند خون بالایی دارید مهم است که به این مسئله توجه کنید. هرگز به نوزادان زیر یک سال عسل ندهید. عسل می‌تواند حاوی باکتری‌هایی باشد که برای نوزادان بدون خطر نیست.

۴-خوردن قرص روی
نتایج سه مطالعه صورت گرفته نشان داد افرادی که روزانه ۸۰ تا ۹۲ میلی گرم قرص استات روی مصرف کرده بودند که بسیار بیش از دوز توصیه شده روزانه ۸ تا ۱۱ میلی گرم است مدت زمان سرماخوردگی شان کاهش یافته بود. به طور کلی، این قرص مدت زمان گلودرد را تا ۱۸ درصد کاهش داده بود.

۵-چای سبز غرغره کنید
چای سبز دارای خواص ضد التهابی است و ممکن است به مسدود کردن گلو درد کمک کند.

۶-مقداری زنجبیل را امتحان کنید
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی قوی است. زنجبیل تازه را پوست گرفته و آن را به نازکی برش دقیق و در آب جوش قرار داده و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد. این دم کرده را در طول بروز علائم حاد گلودرد به صورت روزانه مصرف کنید.

۷-استفاده از مکمل‌های گیاهی
ریشه شیرین بیان و نارون دو مکمل گیاهی قدیمی هستند که می‌توانند به رفع گلودرد کمک کنند. می‌توان آن‌ها را به شکل چای مصرف کرد.

۸-از خوردن آلاسکا لذت ببرید
ترکیبات سرد مانند بستنی آلاسکا برای تسکین گلودرد می‌توانند مناسب باشند. با این وجود، حواس تان به محتوای قند و شیرینی آن باشد. هم چنین، می‌توانید آب دم کرده با میوه و گیاهان تازه را در فریزر قرار دهید تا یخ بزند و سپس آن را به صورت بستنی آلاسکای طبیعی مصرف کنید.

۹-رطوبت درون خانه را افزایش دهید
برای افزایش رطوبت هوای داخل خانه به منظور جلوگیری از خشک شدن گلو می‌توانید یک دستگاه بخور یا رطوبت ساز را در اتاق خواب خود قرار دهید. دستگاه بخور هنگام شب و خواب بسیار مفید است به خصوص اگر با دهان باز بخوابید حتی اگر به طور موقت به دلیل گرفتگی بینی باشد.

۱۰-مُسکن‌های بدون نسخه را در نظر گیرید
برای کمک به کاهش گلودرد استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن را امتحان کنید. ایبوپروفن برای تسکین درد بیشتر دوام می‌آورد، اما عوارض جانبی بالقوه‌ای نیز دارد و ممکن است در برخی از بیماران منع مصرف داشته باشد. از مسکن‌های توصیه شده توسط پزشک معالج خود استفاده کنید.

منبع: فرارو
نظرات شما