رویداد۲۴ سرک کشیدن در تلفن همراه دیگران و فضولی کردن کار بسیار ناشایست و ناپسندی است. قانونگذار برای افرادی که بهصورت غیرقانونی در تلفن همراه و رایانه دیگران سرک میکشند و فضولی میکنند مجازات تعیین کرده است.
فضولی کردن در تلفن همراه دیگران چه مجازاتی دارد؟
قانونگذار در ماده یک قانون جرائم رایانهای مجازات فضولی کردن در تلفن همراه دیگران را مشخص کرده است. قانونگذار هشدار داده اگر فردی بدون اجازه صاحب تلفن همراه، در تلفن او سرک بکشد و فضولی کند به حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال یا جزای نقدی از ۵ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
این مجازات نشان از آن دارد که قانونگذار با افراد فضول و آنهایی که میخواهند علیه اطلاعات شخصی افراد دیگر اقدام کنند بسیار سختگیر است.
قانونگذار دسترسی غیرمجاز به سامانه رایانهای، مخابراتی یا دادهها را در صورت وجود شرایطی مستحق جرم میداند. در صورت وقوع چنین شرایطی فرد خاطی مجرم است.
اگر دسترسی بدون اجازه شخص باشد، تخلف رخ داده است. براساس این شرط در مواردی که خود شخص اجازه مشاهده دهد، جرمی رخ نمیدهد. در غیراینصورت فرد مجازات میشود.
حال اگر تلفن همراه دارای تدابیر امنیتی باشد و فردی بدون اجازه وارد آن شود، او مجرم است. اگر تلفن همراه یا رایانه شخصی دارای رمز عبور باشد و مرتکب با گذر از این تدابیر امنیتی به اطلاعات دسترسی پیدا کند، مجرم شناخته میشود.
گذر از این تدابیر امنیتی میتواند از روشهای مختلفی صورت گیرد. چه بهصورت فنی و با استفاده از نرمافزار و چه بهصورت غیرفنی مثل فریب دادن شخص برای در اختیار گذاشتن نام کاربری و رمز عبور که باز هم جرم رخ داده است.
بر اساس قانون اگر فردی از تدابیر امنیتی عبور کند و وارد سیستمهای شخصی رایانهای فرد شود، حتی بدون اینکه اطلاعاتی را مشاهده کند عمل وی جرم و قابل مجازات است.
منبع: مجله دلتا