صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۹۶۵۵۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۰

مجازات هک کردن چیست؟

مشاوره حقوقی آنلاین؛ قانون‌گذار کشور ما با تصویب جرایم رایانه‌ای و مشخص کردن هر نوع جرم خاص آن، مجازاتی را نیز برای هر یک در نظر گرفت. جرم هک نیز یکی از انواع جرایم رایانه‌ای است.

رویداد۲۴ فضای مجازی و دنیای اینترنت با تمام مزایا و کاربردهایی که برای هریک از ما در زندگی داشته، مشکلات و دردسرهای بسیاری را نیز با خود به همراه داشته است و به تبع آن جرایم جدیدی، یعنی جرایم رایانه‌ای را به جرایم سنتی موجود افزوده است که یکی از این جرایم رایانه‌ای، جرم هک است. جرم هک که متاسفانه بسیار هم شاهد وقوع آن در جامعه هستیم، مجازات مختص به خود را به همراه دارد.

معنای هک کردن

هک کردن در حقیقت یک اصطلاح تخصصی در حوزه علوم مربوط به کامپیوترها است. در عمل با این کار شخص دیگری بدون رضایت صاحب اکانت (حساب) می‌تواند به‌صورت غیر مجاز به آن اکانت دسترسی غیر مجاز پیدا کند.

مجازات جرم هک کردن چیست؟

هک جرم محسوب می‌شود و مانند سایر جرم‌ها مجازات دارد که آن هم بستگی به میزان تخلف صورت گرفته دارد. مجازات این جرم به‌صورت حبس و پرداخت جریمه به‌صورت نقدی است.
جرم هک کردن هر چقدر بزرگ‌تر باشد جزای آن نیز به طبع بیشتر است. مجازات جرم هک، حبس از ۹۱ روز تا یک سال و جزای نقدی از ۵۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون تومان است. البته باز هم ذکر می‌کنیم که بستگی به میزان جرم مرتکب شده دارد که چه چیزی هک کرده و هدفش از این کار چه بوده است.
البته در زمان‌های متفاوت جزای جرم‌ها نیز متفاوت می‌شوند. ولی اکنون جزای جرم هک کردن همین موارد است. صد البته که با هکرهای حساب بانکی یا اطلاعات امنیتی برخورد بدتری می‌شود و به راحتی از آن‌ها نمی‌گذرند چرا که جرم آن‌ها بیشتر است.

شکایت از جرم هک  

اگر قربانی هکرها قرار گرفتید، می‌توانید از طریق ثبت در سامانه رسمی پلیس فتا و همچنین مراجعه به دادسرای جرایم رایانه‌ای با ارائه اسناد و مدارک لازم اقدام به شکایت کرده و جبران خسارت نمایید.

منبع: مجله دلتا

نظرات شما