صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۹۶۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران:

برنج دوباره گران شد/ برنج داخلی را انبار کرده‌اند تا بازار را کنترل کنند

رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران گفت: ۸۰ درصد برنج از دست تولیدکنندگان و کشاورزان خارج شده و در انبار‌های افرادی است که تمایلی به عرضه آن ندارند و می‌خواهند با دپو برنج کنترل بازار این محصول را در دست بگیرند.

رویداد۲۴ تقی جعفریان با اشاره به افزایش ۶ تا ۷ درصدی قیمت برنج کشت دوم افزود: قیمت برنج‌های سنتی هاشمی و طارم افزایش مجدد نرخ را در هفته اخیر را تجربه کردند این در حالیست که قیمت برنج‌های پرمحصول ثابت ماند و تغییر نکرد.

وی با اشاره به قیمت انواع برنج در بنکداری اضافه کرد: قیمت طارم کیلویی ۷۳ هزار تومان، هاشمی کیلویی ۷۵ هزار تومان و برنج کشت دوم کیلویی ۸۰ هزار تومان، فجر کیلویی ۵۵ هزار تومان، ندا کیلویی ۴۳ هزار تومان و شیرودی کیلویی ۴۶ هزار تومان است. سود بنکداری و عمده‌فروشی ۲ تا ۳ درصد بوده و این در حالیست که سود فروش واحد‌های صنفی ۱۰ تا ۱۲ درصد است.

جعفریان با بیان اینکه عرضه محصول به‌صورت قطره‌چکانی است، بیان کرد: ۸۰ درصد برنج از دست تولیدکنندگان و کشاورزان خارج شده و در انبار‌های افرادی است که تمایلی به عرضه آن ندارند و می‌خواهند با دپو برنج کنترل بازار این محصول را در دست بگیرند.

وی بابیان اینکه گیلان و گلستان کشت دوم ندارد، خاطرنشان کرد: کشت دوم، در مازندران انجام می‌شود البته حجم کشت دوم به مراتب کمتر از کشت اول است.


بیشتر بخوانید: برنج ایرانی و سیب‌زمینی، صدرنشین افزایش قیمت در آغاز بهمن


رئیس اتحادیه شالیکوبی‌داران مازندران در پاسخ به این پرسش که آیا امکان خودکفایی برنج برای ما وجود دارد؟ گفت: من خودکفایی در تولید برنج را در شرایط فعلی دور از ذهن می‌دانم؛ برای عملیاتی کردن این مهم باید با برنامه جلو برویم. همچنین رسیدن به این مهم مستلزم مکانیزه کردن و نوسازی اراضی است. همچنین شالیزار‌های ما یکپارچه نیستند و باید شالیزار‌ها ۳۰ تا ۵۰ هزار هکتار شوند در حال حاضر بیشتر اراضی برنج در حد ۲ تا ۳ هزار متر هستند.

این فعال اقتصادی بابیان اینکه کارخانه‌جات شالی‌کوبی و تبدیلی در ظاهر مدرن هستند، ادامه داد: بسیاری از دستگاه‌های شالی‌کوبی در کشور چینی هستند و از شلتوک‌ها کمتر از ۷۵ درصد برنج به‌دست می‌آید، اما اگر کارخانجات تبدیلی تقویت شوند ۱۲ تا ۱۳ درصد میزان استحصال از شلتوک افزایش پیدا می‌کند. از سوی دیگر سرانه مصرف بالا رفته است و همین مساله خودکفایی ما را در تولید برنج دشوار کرده است.

وی میزان مصرف سالیانه برنج را ۲ میلیون تن عنوان کرد و افزود: برنج‌های پرمحصول که قرار بود جایگزین برنج‌های ایرانی شوند نتوانست جایگاه خود را در سفره‌های مردم پیدا کند و مردم همچنان به خرید به برنج‌های سنتی طارم، هاشمی و صدری تمایل دارند.

جعفریان تصریح کرد: کشاورزان نمی‌دانند که چه محصولی در اراضی خود کشت کنند و اگر در یک سال قیمت مرکبات بالا برود همه متمایل به باغداری می‌شود و اگر قیمت برنج بالا برود برنج می‌کارند هنوز تکلیف کشاورزان در زمینه کشت مشخص نشده است.

این فعال اقتصادی با اشاره به کمبود آب در خوزستان و لرستان گفت: در سال‌های گذشته کشت خوزستان و خراسان به‌دلیل کمبود آب کاهش پیدا کرد و اگر متوقف نشده بود میزان تولید افزایش پیدا می‌کرد و می‌توانستیم امیدوار به خودکفایی در تولید برنج باشیم.

نظرات شما