رویداد۲۴ محققان سن افراد مستعد ابتلا به عفونت با سویه امیکرون ویروس کرونا را تعیین کردند. به گفته آن ها، افراد ۲۰ تا ۳۰ ساله اغلب مستعد ابتلا به عفونت با سویه اومیکرون هستند؛ زیرا تماس اجتماعی بیشتری دارند. اسپوتنیک نوشته امروزه، نوجوانان کاملاً فعالانه درگیر هستند؛ زیرا میزان تماس نیز بسیار بالا است و تا کنون میزان بروز بسیار کم در افراد بالای ۶۰ سال بوده است.
در جدیدترین تحقیقات، دانشمندان آفریقای جنوبی درباره اومیکرون گفتهاند شیوع سریع این سویه ویروس ناشی از مسری بودن آن از یک جهت و توانایی آن در فرار از سیستم ایمنی بدن از جهت دیگر است، هر چند میزان تأثیر هر کدام از این عوامل هنوز به قطعیت تعیین نشده است. مطالعه که دانشمندان آفریقای جنوبی آن را منتشر کردند، حاکی از آن است، سویه امیکرون در مقایسه با سویههای دلتا یا بتا سه برابر بیشتر باعث عفونت مجدد میشود.
این یافتهها بر اساس دادههای جمعآوری شده توسط سیستم بهداشتی کشور، اولین شواهد اپیدمیولوژیک را در مورد توانایی این سویه برای فرار از مصونیت از عفونت قبلی ارائه میدهد. تا ۲۷ نوامبر (یک هفته پیش) ۳۵ هزار و ۶۷۰ مورد عفونت مجدد مشکوک در بین ۲.۸ میلیون نفر با آزمایش مثبت وجود داشته، مواردی که با فاصله ۹۰ روز مثبت بودند، عفونت مجدد در نظر گرفته میشدند.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشته عفونتهای مجدد اخیر در افرادی اتفاق افتاده که عفونتهای اولیه آنها در هر سه موج قبلی بروز کرده است و بیشتر آنها عفونت اولیه خود را در موج دلتا داشتهاند.
پگاه لَرکی متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته سازمان جهانی بهداشت، گروه مشاوران فنی سازمان بهداشت جهانی که تکامل ویروس کرونا را رصد مینمایند و اثر جهشهای جدید ویروس را بر روی عملکرد و رفتار آن بررسی میکنند، سویه جدیدی را که در تاریخ ۲۴ نوامبر امسال توسط آفریقای جنوبی معرفی شد، را یک واریانت نگران کننده اعلام کردند. این واریانت که اومیکرون Omicron نامیده میشود علاوه بر جهشهای جدید حامل جهشهایی مشابه واریانتهای آلفا، بتا، گاما و دلتا نیز میباشد و در مجموع به عنوان پنجمین واریانت نگران کننده شناخته میشود.
وی با اشاره به احتمال افزایش سرایت پذیری ویروس اومیکرون بیان کرد: اطلاعات اولیه نشان دهنده احتمال بالای عفونت با این ویروس در مقایسه با دیگر انواع ویروس بیماری کووید۱۹ است چرا که در فاصله ۱۰ روز تعداد مبتلایان با این واریانت جدید در تمام مناطق آفریقای جنوبی در حال افزایش میباشد و تمام ۷۷ مبتلای به کووید۱۹ از منطقه ایی به نام گاتنگ در این کشور همگی به واریانت جدید مبتلا که تعدادی از آنان نیز قبلا واکسینه شده بودند.
متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفته ظاهرا تخمینهای اولیه حاکی است اومیکرون حدود ۵۰۰ درصد (۵ برابر) قدرت سرایت بیشتری نسبت به سویه ووهان دارد که این عدد برای سویه دلتا ۷۰ درصد (کمتر از ۲ برابر) بوده است. انگلستان نیز این واریانت را در لیست تحت بررسی جدی خود قرار داده و کلیه پروازهای خود از و به افریقای جنوبی و کشورهای همسایه آن را تا اطلاع ثانوی متوقف کرده است.
وی اظهار کرد: بنابر اعلام ویروس شناسان و ژنتیک دانان اومیکرون دارای ۳۰ جهش جدید در ناحیه پروتئین اسپایک است لذا بیم آن میرود که اثر آنتی بادیهای حاصل از عفونت قبلی با کرونا یا ناشی از واکسن بر اومیکرون کمتر باشد، از طرفی این واریانت بسیار شبیه به نوع لامبدا و بتاست که میتوانند از سیستم ایمنی طبیعی افراد فرار کنند.
بیشتر بخوانید: آنچه از کرونای اومیکرون نمیدانید/ عارضههای ویروس تا سه هفته پس از ابتلا وجود دارد
متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تشخیص کرونای اومیکرون بیان کرد: کارشناسان اعلام کردهاند که تست روتین پی سی آر (PCR) نمیتواند جزء ژن S را شناسایی کند و برای تشخیص آن باید از یک نوع PCR خاص استفاده کرد. اما تست PCR هنوز ابتلا به بیماری را با شناسایی جز E و N انحام میدهد.
لرکی اظهار کرد: از آنجایی که در کشور ما ساختار توالی یابی ژنوم ویروس برای شناسایی واریانتها رایج نیست، اکنون نمیدانیم که این ویروس وارد کشور شده است یا خیر، اما گزارشات نشان میدهد که یک خانم بلژیکی که واکسن نیز زده از ترکیه به مصر و از مصر به بلژیک سفر کرده است لذا این احتمال وجود دارد که واریانت اومیکرون در کشورهای همسایه ما مثل ترکیه وجود داشته باشد و یا حتی وارد ایران گردیده و به همین دلیل انجام مطالعات توالی یابی ژنوم ویروس برای اطلاع از واریانتهای جدید در کشور ضروری به نظر میرسد.
علائم ابتلا به کرونای اومیکرون
لرکی با اشاره به علائم ابتلا به کرونای اومیکرون اظهار کرد: علائم واریانت اومیکرون کمی غیر معمولتر است و بر اساس گزارش یک پزشک آفریقای جنوبی در اوایل نوامبر ۲۰۲۱ تعداد بیمار با علائم غیر نامعمول شناسایی شدند که اغلب آنها را مردان جوانی که واکسن دریافت نکرده بودند تشکیل میدادند.
متخصص ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این بیماران که مبتلا به کرونای اومیکرون بودند علائمی مانند از دست دادن حس بویایی و چشایی نداشتند بلکه در اغلب آنها خستگی، درد عضلانی و سرفه خفیف که یک یا دو روز ادامه داشته بروز کرده که اغلب این بیماران در منزل تحت مراقبت قرار گرفتند. البته در بین مبتلایان به این سویه جدید یک دختر بچه ۶ ساله با تب و ضربان قلب بالا نیز گزارش شده است که حال این کودک دو روز پس از بروز علایم بهتر شده بود.
وی ادامه داد: بنابر گزارش پزشکان آفریقای جنوبی مبتلایان به کرونای اومیکرون جوان و سالم بودند و هیچ بیماری زمینهای نظیر دیابت و بیماری قلبی نداشتند، لذا در مورد میزان کشندگی ویروس اومیکرون در بیماران مسن یا بیماریهای زمینهای فعلاً نمیتوان اظهار نظر کرد.
همچنین نتایج آزمایشگاهی که قبل از چاپ به صورت آنلاین در مجله انجمن پزشکی آمریکا JAMA منتشر شده، حاکی از این است که عفونت با ویروس کرونا بعد از دریافت واکسن، پاسخ ایمنی قوی در برابر سویه دلتا ایجاد میکند. محققان اظهار کردند: یافتهها نشان میدهد پاسخ ایمنی احتمالاً در برابر سویههای دیگر نیز بسیار مؤثر است، زیرا این ویروس همچنان به جهش خود ادامه میدهد. ایسنا نوشته این مطالعه اولین مطالعهای است که از سویههای زنده سارس ک وو-۲ برای اندازهگیری خنثیسازی متقاطع سرم خون در ابتلاء به کووید استفاده میکند.
فیکادو تافس محقق ارشد این تحقیق و استادیار میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی در دانشکده پزشکی اورگان، گفت: شما نمیتوانید پاسخ ایمنی بهتر از این دریافت کنید. واکسنها در برابر بیماریهای شدید بسیار مؤثر است و نتایج تحقیق ما نشان میدهد افرادی که واکسینه میشوند و سپس در معرض عفونت جدید قرار میگیرند، ایمنی فوقالعادهای دارند.
نتایج نشان داد آنتیبادیهای اندازهگیری شده در نمونههای خون این افراد هم فراوانتر و هم بسیار مؤثرتر (به میزان یکهزار درصد مؤثرتر) از آنتیبادیهای تولید شده دو هفته پس از دریافت دوز دوم واکسن فایزر بود.
این مطالعه نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض ویروس پس از واکسیناسیون در واقع برای تقویت پاسخ ایمنی در مواجهههای بعدی حتی با سویههای جدید ویروس مفید است. محقق دیگر تحقیق، مارسل کرلین، استادیار پزشکی بیماریهای عفونی در دانشکده پزشکی اورگان نیز اظهار کرد: به نظر من این مورد به یک بازی نهایی اشاره میکند. البته به این معنا نیست که ما در پایان همهگیری هستیم، اما به جایی اشاره میکند که احتمالاً در آن قرار خواهیم گرفت. هنگامی که واکسینه میشوید و سپس در معرض ویروس قرار میگیرید، احتمالاً در بدن شما محافظت در برابر سویههای آینده هم ایجاد خواهد شد. نتایج این تحقیق نشان میدهد نتیجه بلندمدت این شرایط کاهش شدت اپیدمی جهانی خواهد بود.
تافس بیان کرد: ما سویه اومیکرون را به طور خاص مورد بررسی قرار ندادهایم، اما بر اساس نتایج این مطالعه پیشبینی میکنیم عفونتهای جدید از سویه اومیکرون نیز یک پاسخ ایمنی قوی مشابه در بین افراد واکسینه شده ایجاد کند.
این مطالعه نمونههای خون جمعآوری شده ۵۲ نفر را مقایسه کرد که همه کارکنان اورگان بودند و با واکسن فایزر واکسینه شده بودند. در مجموع ۲۶ نفر که به دنبال واکسیناسیون دچار عفونتهای خفیف بودند، از طریق آزمایش شناسایی شدند. در این میان ۱۰ مورد عفونت شامل سویه دلتا، ۹ مورد غیردلتا و هفت سویه ناشناخته بود.
محققان با کار در آزمایشگاه سطح سه ایمنی زیستی پاسخ ایمنی به ویروس زنده در معرض نمونه خون افراد مبتلا را اندازهگیری کردند و آن را با پاسخ ایمنی با گروه کنترل مقایسه کردند. آنان دریافتند که افراد مبتلا به کووید بعد از واکسینه شدن ابتدا آنتیبادیهای بیشتری تولید میکنند و این آنتیبادیها در خنثی کردن ویروس زنده بهطور قابل ملاحظهای بهتر هستند.
درست کردید جامعه ملتهب مردم دچار سردرگمی، این هم سناریو
که سرعت کشش آمد رفتش متناسب ی زمانهای خاص شده ،آمد
رفتش با کیلومتر شمار خودتان تنظیم شده است ،،،،،، !!!!!