صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۹۷۴۶۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۰

امیکرون؛ ویروسی که به غلط کم‌خطر معرفی شد

میزان ابتلا در واکسن نزده‌ها بیشتر و خطرات آن در این افراد شدیدتر بوده و به همین جهت است که به‌طور مستمر تأکید بر انجام واکسیناسیون کرونا به‌خصوص دوز سوم آن داریم.

رویداد۲۴ جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان مراجعات روزانه سرپایی به اورژانس‌های کرونا بیمارستان‌ها به نسبت دو هفته قبل رشدی سه برابری داشته است.

دکتر ایوب توکلیان اظهار کرد: از دو هفته قبل آمار‌های مراجعه بیماران به بیمارستان‌ها به‌ویژه در بخش سرپایی افزایشی محسوس و چشمگیر داشته و بلافاصله نسبت به فعال کردن بخش‌های تنفسی سرپایی و جداسازی این گروه از بیماران اقدام شد.

وی اضافه کرد: اقدام مؤثر دیگر، جداسازی بیماران تنفسی و غیرتنفسی سرپایی بود تا از انتشار بیشتر ویروس در میان مراجعه‌کنندگان جلوگیری شود و ضمن حفظ سلامت مردم و آسیب‌رسانی کمتر به آنها، بر حجم کار کادر درمان بیمارستان‌ها افزوده نشود.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در خصوص بیماران بستری با همکاری اورژانس ۱۱۵ توزیع مناسب بیماران مبتلا به کرونا را در تمامی بیمارستان‌ها داشتیم تا ازدحام در بیمارستان‌های اصلی و ریفرال دانشگاهی کرونا ایجاد نشود، تصریح کرد: تقسیم بیماران در هر بیمارستان متناسب با ظرفیت و گنجایش آن مرکز درمانی صورت پذیرفته تا با انبوهی از بیماران کووید در یک بیمارستان خاص مواجه نشویم و از این جهت مدیریت خوبی در توزیع بیماران کووید در تمامی بیمارستان‌ها داشتیم تا فشار کاری تنها در مراکز خاص نباشد.

توکلیان افزود: با تقسیم‌بندی بیماران کرونایی در تمامی بیمارستان‌ها کمک بزرگی هم در حوزه آموزش و هم حوزه درمان شده تا ضمن درمان مؤثرتر و اثربخش‌تر بیماران مبتلا به کرونا، شاهد آسیب دانشجویان و رزیدنت‌ها در بحث آموزش در بیمارستان‌های آموزشی درگیر کووید نباشیم.

وی با ذکر این نکته که میزان مراجعات روزانه سرپایی به اورژانس‌های کرونا بیمارستان‌ها به نسبت دو هفته قبل رشدی سه برابری داشته و نکته ویژه و خاص سویه اومیکرون هم در قدرت تکثیر، سرایت و انتشار بسیار بالای آن بوده است، تأکید کرد: ابتلای یک نفر در خانواده، کلاس درس و محیط کار به معنای خطر ابتلای تمامی افرادی است که با آن فرد در آن محل در ارتباط هستند و ضمن جدی گرفتن هشدار‌ها باید نسبت به این موضوع حساسیت کافی به خرج دهیم تا گرفتار این ویروس منحوس نشویم.

جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در دو تا سه هفته پیش‌رو باید از حضور در هر نوع تجمعی به‌شدت خودداری کنیم، به‌خصوص اجتماعات غیرضروری و خروج از منزل تنها برای انجام کار‌های ضروری باشد، در کنار جدی گرفتن این موضوع باید نسبت به دریافت هرچه‌سریع‌تر دوز سوم واکسن کرونا اقدام کرد و در کنار آن نیز باید تداوم استفاده از ماسک، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی را در دستور کار قرار داد.

همچنین به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محمدحسن درخشان، مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: روزانه بالغ بر ۳۰۰۰ مراجعه‌‎کننده به مراکز منتخب کرونا داریم که از این تعداد پاسخ تست بیش از ۱۵۰۰ نفر و بالای ۵۰ درصد آن‌ها مثبت است.

وی تصریح کرد: بیشترین موارد مثبت خانوادگی بوده و بیشترین موارد مبتلا هم گرفتار ویروس اومیکرون شده‌اند؛ ویروسی که به غلط کم‌خطر و بی‌‎خطر معرفی شد، اما به علت شدت بالای انتشار و عادی‌انگاری‌های موجود مشکل‌آفرین شده است.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه همچنان بر انجام و تکمیل واکسیناسیون کرونا به عنوان ایمن‌ترین راه مقابله با این بیماری تأکید داریم، خاطرنشان کرد: شست‌وشوی دست‌ها، رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک استاندارد در کنار تزریق دوز سوم واکسن کرونا مورد تأکید است و نباید تصور شود که، چون هر ۳ دوز را دریافت کرده‌ایم کاملاً ایمن شده‌ایم و دیگر خطری تهدیدمان نمی‌کند.

درخشان با ذکر این نکته که در شرایط کنونی قرنطینه افراد مشکوک و مثبت و همچنین قرنطینه معکوس مادران باردار و سالمندان و دیگر گروه‌های خاص و پرخطر مورد تأکید است، گفت: باید مراقبت ویژه‌ای از گروه‌های خاص و پرخطر صورت پذیرد تا در ایام موج ششم بحران کرونا گرفتار این ویروس نشوند، زیرا در صورت ابتلایشان با توجه به شرایط خاصشان با مشکلات شدیدتری مواجه خواهند شد.

وی افزود: میزان ابتلا در واکسن نزده‌ها بیشتر و خطرات آن در این افراد شدیدتر بوده و به همین جهت است که به‌طور مستمر تأکید بر انجام واکسیناسیون کرونا به‌خصوص دوز سوم آن داریم.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در میان مبتلا‌های موج ششم بحران کرونا افراد زیر ۱۲ سال که واکسینه نشده‌اند بیشتر هستند، بیان کرد: از هفته گذشته واکسیناسیون افراد ۹ تا ۱۲ سال آغاز شده، اما هنوز درصد بالایی از این گروه سنی واکسینه نشده‌اند و نیازمند حضور پررنگ‌تر آنان در مراکز واکسیناسیون کرونا هستیم.

وی با ذکر این نکته که در آخرین رنگ‌بندی کرونایی کشور ۱۲۰ شهر قرمز، ۱۵۳ شهر نارنجی، ۱۶۷ زرد و ۸ شهر آبی هستند، تأکید کرد: متأسفانه تعداد شهر‌های قرمز کشور افزایش چشمگیری داشته و اگر می‌خواهیم که از وضعیت بحرانی کرونایی فعلی خارج شویم باید نهایت همکاری با خادمان حوزه سلامت داشته باشیم و ضمن تکمیل واکسیناسیون خود، مشوق دیگران در انجام این کار بسیار مهم و حیاتی باشیم.

نظرات شما