صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۹۷۵۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۲ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

دلیل گرانی در بازار موبایل چیست؟

رئیس اتحادیه تجهیزات مخابراتی کرج گفت: دلایل متعددی برای گرانی گوشی موبایل در ایران وجود دارد، وارد کنندگان باید ۹ درصد قیمت گوشی را به عنوان مالیات به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند، ۹ درصد نیز بابت عوارض گمرکی و هزینه‌های این چنینی است، دو یا سه درصد به عنوان سود در نظر گرفته می‌شود و هزینه‌های متفرقه باعث می‌شود تا یک گوشی که وارد کشور می‌شود حدود ۲۵ یا ۳۰ درصد بیشتر از قیمت دلاری اعلام شده باشد.


رویداد۲۴ محمد مهدی غفوریان، رئیس اتحادیه تجهیزات مخابراتی کرج گفت: مراجعات زیادی به اتحادیه در مورد مشکلات خرید موبایل به صورت مجازی و از سایت‌ها وجود دارد که توصیه می‌کنم مردم تا جای امکان به جای فضای مجازی از واحد‌های صنفی دارای پروانه خرید کنند که اگر به مشکلی برخورد کنند بتوانیم پیگیری و نظارت داشته باشیم

مردم از فضای مجازی گوشی نخرند

غفوریان اظهار کرد: در چند روز گذشته افرادی از دیوار موبایل خریده‌اند و با ایجاد مشکل رقم‌های بالایی ضرر کرده‌اند. در این موارد کاری از دست ما برنمی‌آید و فقط می‌توانند از طریق قضایی اقدام کنند؛ این موضوع توجه بیشتری را از سوی مردم می‌طلبد.

رئیس اتحادیه تجهیزات مخابراتی کرج افزود: در سایت‌ها و فضای مجازی هنوز نظارت به خوبی فضای واقعی نیست و مردم درباره چگونگی پیگیری مشکلات پس از خرید از این فضا‌ها ابهام دارند بنابراین بهتر است از جایی خرید شود که در صورت بروز مشکل بتوان رصد کرد.

او در مورد دلیل بالاتر بودن قیمت موبایل از قیمت دلاری سایت‌ها گفت: دلایل متعددی برای این مورد وجود دارد. وارد کنندگان باید ۹ درصد قیمت گوشی را به عنوان مالیات به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند. ۹ درصد نیز بابت عوارض گمرکی و هزینه‌های این چنینی است. دو یا سه درصد به عنوان سود در نظر گرفته می‌شود و هزینه‌های متفرقه نیز باعث می‌شود تا یک گوشی که وارد کشور می‌شود حدود ۲۵ یا ۳۰ درصد بیشتر از قیمت دلاری اعلام شده باشد.


بیشتر بخوانید: قیمت روز گوشی موبایل ۱۴۰۰/۱۱/۱۹

مردم در خرید گوشی به گارانتی توجه کنند

غفوریان در مورد گلایه مردم از متفاوت بودن قیمت گوشی‌های موبایل در واحد‌های صنفی مختلف اظهار کرد: در این مورد باید گفت مردم بهتر است قبل از خرید کالا تنها به پایین بودن قیمت در یک مغازه توجه نکنند، زیرا فروشندگان با شیوه‌های دیگری هزینه‌ها را از مردم می‌گیرند. ممکن است فروشنده‌ای یک موبایل را با سود پایین‌تر به مشتری بفروشد، اما با جذب همان مشتری، لوازم جانبی و نرم‌افزار‌ها را با قیمتی بفروشد که سود بیشتری داشته باشد؛ بنابراین مردم لوازم جانبی را از مغازه دیگری بخرند و از همان ابتدا به فروشنده در این مورد توضیح دهند. از طرفی داشتن گارانتی و کیفیت مناسب را نیز مد نظر قرار دهند.

او افزود: گفتنی است سود قانونی برای خرده فروشی تلفن همراه هفت درصد است و همه فروشندگان مکلف هستند گوشی را بر مبنای قیمت عمده روز با هفت درصد سود بفروشند. بیش از هفت درصد تخلف است و زیر هفت درصد نیز متاسفانه همانطور که گفته شد از طریق فروش لوازم جانبی از مشتری اخذ می‌شود که هم به بقیه کسبه وهم به مشتریان آسیب می‌زند.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
معلم
۰۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۳
گوشی تلفن همراه خیلی بیشتر از این مقادیر گران فروشی میشود
الان گوشی redmi k40 gaming شیائومی نسخه پایش 80 درصد گران فروشی میشه که قیمت جهانیس 260 یورو هست که با قیمت یورو 28500 تومن میشه قیمتش 7میلیون و 400 تومن که با 9 درصد ارزش افزوده و 9 درصد گمرک و 10 درصد سود میشه 9500 تومن چرا در بازار به قیمت 16 الی 17 میلیون تومن به فروش میرسه یعنی 80 درصد گران تر از قیمتی که باید فروخته بشه
دلیل نبود نظارت بر قیمت گوشی ها و انحصار در واردات
نظرات شما