صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۲۹۸۱۲۲
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۹ نظر
صادق کوشکی:

با آمریکا مذاکره کنیم حزب‌الله چه خواهد گفت؟

محمد صادق کوشکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: دولت روحانی دولت غربگرا بود، اما الان چه؟ اگر مذاکره کنیم در مورد ما چه خواهند گفت؟ دولت سوریه، حشد الشعبی، یمن و حزب الله چه خواهند گفت؟ وقتی ما الگوی آن‌ها شدیم.

رویداد۲۴ محمد صادق کوشکی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در نشست بررسی روند مذاکرات وین و مسئله مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: ایران برای فروش نفت و سایر اقلام از تحریم عبور کرده است و امتیاز‌هایی که ایران از مذاکره می‌خواهد عملا سوخته است.

وی افزود: کسی نمی‌گوید بنده به تیم مذاکره کننده اعتماد ندارم. خیر، من به آمریکا اعتمادی ندارم. آمریکا استاد دور زدن‌های بین المللی است. مگر سال گذشته ۱ میلیارد دلار با روسیه تبادلات داشتیم در حالی که آمریکا معافیت تحریمی نداده بود. جهان به سمتی می‌رود که ایران از تحریم‌ها عبور کند.


بیشتر بخوانید: هشدار چهره اصولگرا؛ دولت جدید خود را عقل کل نداند/ رئیسی تا الان کار خاصی انجام نداده است


این استاد دانشگاه افزود: آمریکا باید بیرون از برجام بماند تا یاد بگیرد که دیگر هیچ تعهدی را پاره نکند. بهترین تنبیه برای آمریکا این است که هیچ مذاکره مستقیمی به هیچ قیمت و به هیچ دلیل و وعده‌ای اتفاق نیفتد. معتقدم مگر کسی دیوانه باشد که دلخوش به وعده‌های آمریکا بخواهد مذاکره کند.

وی ادامه داد: کار دولت روحانی این بود که بازار و اقتصاد را به مذاکرات ربط می‌داد و با یک عطسه دلار پایین یا بالا می‌رفت، اما دولت کنونی کاری کرده که بازار ربطی به مذاکرات نداشته باشد و به ثبات نسبی برسد و دچار شوک نشود.

کوشکی تاکید کرد: اکنون با افزایش قیمت نفت بدون بحث مذاکرات و برجام بازار ارزان را میتوانیم کنترل کنیم. اگر دوباره رسانه به مذاکرات توجه ویژه کند دوباره به بی‌ثباتی بازار می‌رسیم. عقل حکم می‌کند که راه غلط طی شده را دوباره طی نکنیم.

وی گفت: برخی موافق توافق موقت هستند، امتیازاتی بدهیم یا امتیازاتی بگیریم. برخی‌ها می‌گویند اورانیوم ۶۰ درصد را صادر کنیم یا تا ۲۰ درصد رقیق کنیم. یعنی اهرم فشار را حذف کنیم در قبال آن چه دریافت کنیم؟ تعلیق تحریم ها؟ با کدام ضمانت؟ چه تضمین اجرایی وجود دارد که تحریم‌ها تعلیق شود؟

این استاد دانشگاه افزود: درست آن است که اول آمریکایی‌ها تحریم‌ها را بردارند و وقتی قطعی به این نتیجه رسیدیم که تحریم‌ها لغو شده و بازار را به کنترل در آوردیم سپس به تعهداتمان برگردیم. این شروط سه گانه رهبری است. اما کنگره آمریکا شفاف می‌گوید زیر بار این تعهدات نمی‌روم و بایدن اگر با اختیارات خود تحریم‌ها را لغو کند به وضوح گفته اند دولت بعدی به این تعهدات رد و بدل شده پایبند نیست. چرا می‌خواهیم آمریکا را به برجام برگردانیم تا دنیا فراموش کند که آمریکا یک جانبه از تعهدات خارج شد نه ایران!

کوشکی ادامه داد: دوستان مذاکره کننده ما سابقه انقلابی خوبی دارند، اما دشمن ما حیله گر و به تعبیر امام گرگ است. دشمن ما انسان نیست، شرافت ندارد و قدار است با این وجود چرا باید دوباره به گرگی که به گله ما حمله کرده اعتماد کنیم؟ ما حق نداریم فکر کنیم تنها هستیم. یمن به پشتوانه انقلاب اسلامی مقاومت می‌کند.

وی گفت: دولت روحانی دولت غربگرا بود، اما الان چه؟ اگر مذاکره کنیم در مورد ما چه خواهند گفت؟ دولت سوریه، حشد الشعبی، یمن و حزب الله چه خواهند گفت؟ وقتی ما الگوی آن‌ها شدیم.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: مردم یمن دارند مقاومت می‌کنند، چون منطق انقلاب اسلامی مقاومت است. از این رو خدایی نکرده اگر مردم و رزمندگان یمنی ببینند که جمهوری اسلامی با آمریکا برای چندمین بار سر میز مذاکره نشسته آن‌ها چه خواهند گفت و چگونه خود را توجیه خواهند کرد که منطق انقلاب اسلامی نه به مستکبرین بوده است. ناامیدی مردم یمن را چه کسی می‌خواهد پاسخ بدهد.

وی گفت: توافق با آمریکایی‌ها در این شرایط بهترین کادو به دولت بایدن است. دولت بایدن تاکنون تمام فشار‌های حداکثری دولت ترامپ را حفظ و حتی اضافه کرده است. با این وجود توافق کادویی است که بایدن به شدت به آن نیازمند است. توافق بهترین بهره حیاتی و تنفس به دولت بایدن در این شرایط است چرا که او از حالت شکست به یک حالت برنده تبدیل می‌شود.

کوشکی تاکید کرد: این استدلال که، چون اسرائیل مخالف برجام و مذاکرات است پس مذاکره خوب است استدلال درستی نیست. برهان خلف همیشه در ریاضی جواب می‌دهد، ولی الزاما در حوزه سیاست مثل ریاضیات نیست که همیشه جواب بدهد.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: خیلی وقت‌ها ممکن است دو گروه به دلایل متفاوت با یک نکته مخالف باشند، اما این بدان معنا نیست که این دو گروه با هم هم جهت و همسان هستند؛ مثلا ما با اشغال افغانستان توسط شوروی مخالف بودیم و آمریکایی‌ها هم مخالف بودند و این مخالفت هم به این دلیل نبوده که ما با آمریکا دوست هستیم و مواضع ما با آن‌ها یکی است.

وی تاکید کرد: ما به دلایل دیگری مخالف سرسخت اشغال افغانستان بودیم و آمریکایی‌ها هم به دلایل کاملا متفاوتی مخالف این حرکت بودند؛ پس اینکه امرور رژیم صهیونیستی با یک مسئله مخالف است این دلیل نمی‌شود که این مسئله، مسئله درستی است. نکته سر این است که اسرائیل از ابتدای مذاکرات برجامی تاکنون دنبال یک نکته بوده و آن هم این بود که از آمریکا مطالبه حداکثری کند تا به ایران حمله نظامی کند، اما، چون آمریکایی‌ها این کار را نکردند از آن‌ها گلایه دارند.

کوشکی اضافه کرد: اصلاح طلب‌ها می‌گفتند که مخالفین برجام مثل اسرائیل هستند و این مغالطه کودکانه را انجام می‌دادند. امروز صهیونیست‌ها می‌گویند برجام ۲۰۱۵ بسیار به نفع ما بود، اما خروج آمریکا از برجام باعث شد تا موضع ایرانی‌ها تقویت شود. امروز اسرائیلی‌ها می‌گویند که ما آن روز می‌گفتیم که با برجام مخالفیم و می‌گفتیم که آمریکا باید به ایران حمله کند، اما آن برجام، برجام درستی بود و ایران را زیر منگنه و زیر سخت‌ترین بازرسی‌ها گذاشته بود و ایران نمی‌توانست در فضای هسته‌ای خود تنفس کند و نوآوری داشته باشد و ترامپ اشتباه کرد و از آن برجام بیرون آمد و ایران به سمت غنی سازی ۶۰ درصد رفت.

منبع: فارس
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
منگول جان مصاحبه سید حسن خرس الله چن شب پیش گوش نکردی (شبکه خبر) ...اینا بارها خودشون مذاکره مستقیم با امریکا داشتن حتی وعده هایی هم گرفتن .داداش من فک کردم فقط چشات چپه نگو عقل و گوش تونم لنگ میزنه
بی نان
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
ادمهای کله داغی امثال مهدی کوشکی از درد مردم چه می فهمند، مملکت با همین افکار غیر عقلانی به دور از واقیعت جهانی به این روز زبون افتاده
نمبینند
نمی شنوند
به راستی یا کر و کورند یا قسمتی از مغزشان که تحلیل کننده بینایی و شنوایی است از تحلیل واقعیت عاجز است
ناشناس
۰۷:۵۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
همین الان که این همه هزینه برای سوریه کردید شما رو قبول ندارند تولیدات شما رو پس می فرستند
علی
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
انفاقا برای اینکه کفگیرمون به نه دیگه خورد وکاسه اونها خالیست باید مذاکره کنیم
علی
۰۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۴
انفاقا برای اینکه کفگیرمون به نه دیگه خورد وکاسه اونها خالیست باید مذاکره کنیم
ناشناس
۲۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۳
اگرقراراست مذاكره كنيم بايد با امريكا مذاكره كنيم وبه غير از منا فع ملي به هيچ چيز ديگر فكر نكنيم ما نبا يد براي مذا كره از حسن ،،،اجازه بگيريم
ناشناس
۲۲:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۳
در پاسخ کوشکی : می خواهی الگوی یمنی ها باشی , برو صنعا وحدیده و برای جنگ یمنی ها کمک کن , دانشگاهی که این شخص عضو هیئت علمی اش باشد , باید فاتحه اش را خواند حتی اگر دانشگاه تهران باشد , اینها به اندازه سر سوزنی به فکر منافع ایران وایرانی ها نیستند , تمام هم وغم شان شده گروه حسن نصرالله وحوثی های یمن وحشدالشعبی عراق و شیخ زکزاکی نیجریه
ناشناس
۲۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۳
مذاکره نکنی به مردم چی میگی؟ دهنتو ببند، شکم سیر مرفه بی درد
ناشناس
۲۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۳
اولا ضمانت در سیاست بین المللی هیچ معنی ای ندارد. حتی اگر برجام در قانون اساسی آمریکا نوشته شود باز هم ممکن است تعقیر کند. این بچه بازیها را رها کنید و فکر نون باشید. ثانیا تاثیر تحریمها از بین نرفته و آنرا در کاهش مصرف مواد غذایی مفید و افزایش مصرف نان و سیب زمینی و شکر میتوانید ببینید. ثالثا بایدن فعلا تحریمها را شل کرده تا اجماع جهانی ایجاد کند اگر به گفتن همین حرفهای بی سروته ادامه دهید بعد تازه خواهید فهمید تحریم چیست. شماها فکر کردید که ژن مرغوب هستید و میتوانید سر آمریکا را کلاه بگذارید. دمکراتها چنان با پنبه سرتان را میبرند که روزی صد بار آرزوی ترامپ بکنید.
نظرات شما