رویداد۲۴ سیدمحمدصالح هاشمی گلپایگانی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با عنایت بر لزوم حمایت از نهاد مقدس خانواده و تشویق زوجین به فرزند آوری در موسم تصویب بودجه ۱۴۰۱ توسط مجلس شورای اسلامی، طی نامهای خطاب به رئیس مجلس کلیات طرح کرامت همسران خانه دار و حمایت از ازدواج و فرزند آوری را با استفاده از پیشنهادات صاحبنظران این امر، به رئیس مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.
از آنجا که مهمترین نقشهای جامعه شغل ارزشمند و بیبدیل همسرداری و مادری است و این دو جایگاه معروف و شناخته شده نزد عقل و شرع در سالهای اخیر به دلیل بی توجهی و اخذ سیاستهای ناصواب و عدم اهتمام در قانون گذاری، تضعیف شده است و از طرفی کشور در آستانه گرفتار شدن در منکر تله جمعیتی است، پیشنهاد طرح کرامت همسران خانه دار و حمایت از ازدواج و فرزندآوری ارائه میشود.
بیشتر بخوانید: جزئیاتی از مشوقهای مجلس برای فرزندآوری/ از افزایش وام ازدواج تا پرداخت وام مسکن
۱- در حال حاضر حقوق یک کارمند با سه فرزند فقط چند صد هزارتومان بالاتر از یک کارمند هم رتبه مجرد است که این مبلغ هیچ تناسبی با هزینههای فرزند و همسر ندارد بلکه خود، فرهنگسازی و توجیهی برای جواز عدم ازدواج و فرزند آوری است.
۲- ضروری است برای بها دادن به شغل تربیتی بانوان خانه دار که بهترین شغل یعنی همسرداری و تربیت کودک است تمهیداتی اندیشیده شود تا برای اجرت المثل کار در منزل و پرورش نسل، حقوقی با این عنوان شغل تربیتی همسر در حقوق سرپرست خانواده در نظر گرفته شود.
۳- هزینه فرزند آوری و نگه داری از فرزند نیز در حال حاضر هیچ تناسبی با اختصاص مبلغ حق اولاد در فیش حقوقی ندارد که ضروری است به ازای هزینههای واقعی فرزندان حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران افزایش یابد.
۴- اگر اجرت المثل برای یک خانم خانه دار با کمترین حقوق و دستمزد در نظر گرفته شود باید مبلغی حدود ۵ میلیون تومان باشد که به تناسب تعداد فرزندان نیز مستحق افزایش است.
۵- برای هر فرزند نیز به عنوان حق اولاد رقم واقعیتر به نسبت هزینهها (فرضا ماهانه حدود یک میلیون تومان) محاسبه شود.
۱- در بودجه کشور و برنامه ۵ ساله، افزایش حقوق کارمندان و کارگران فقط برای متاهلین و به نسبت تعداد فرزندان افزایش یابد تا طی چند سال اجرت المثل بانوان خانه دار واقعی شود.
۲- برای کارمندان و کارگران مجرد به جای افزایش حقوق، وام ازدواج در نظر گرفته شود.
۳- به تعداد فرزندان ماهانه حق اولاد متناسب با وضعیت اقتصادی روز جامعه در نظر گرفته شود.
۴- افراد سرپرست خانوار در اولویت استخدام و ارتقای شغلی قرار گیرند.