صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۹۸۴۱۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:

تخت‌های بیمارستان‌های ما پر شده‌اند/ احتمال ابتلای مجدد به اومیکرون وجود دارد

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی اطفال می‌گوید: هر چه واکسیناسیون به سرعت برای همه انجام شود و مردم با ماندن در خانه زنجیره را بشکنند احتمال بهتر شدن اوضاع در یک ماه آینده وجود دارد در غیر این صورت ممکن است حتی تا عید هم همچنان درگیر باشیم، چون اومیکرون می‌تواند درگیری بیشتری بدهد.

رویداد۲۴دکتر شهناز آرمین، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی زندگی در پاسخ به این سوال که کرونا اومیکرون در کودکان چه علایمی دارد و با مشاهده چه علامت‌هایی باید کودک را فورا نزد پزشک برد؟ گفت: علایم مختلف هستند، یعنی ما با طیفی از علایم روبرو هستیم. از یک سرما خوردگی ساده و تبی گذرا یا عطسه و آبریزش از بینی تا تنگی نفس و تب شدید و اسهال و استفراغ که حال عمومی کودک را بد می‌کند. همه این موارد می‌تواند وجود داشته باشد و طیفی است که کودک را درگیر می‌کند و ما مجبور به بستری کردن کودک هستیم. خوشبختانه در نوع جدید ریه چندان گرفتار نمی‌شود و از این نظر با وارینت‌های قبلی کووید تفاوت دارد. سابقا ویروس به قسمت تحتانی سیستم تنفسی حمله می‌کرد، ولی به هر حال این حال بد نیز کودکان را به بیمارستان می‌کشاند. تصور کنید کودکی را که ۳۹ درجه تب دارد و حال عمومی او خوب نیست نمی‌تواند چیزی بخورد و دچار اسهال و استفراغ شدیدی است. همه این‌ها باعث می‌شود بچه‌ها به بیمارستان بیایند که گاهی با تب و تشنج همراه است و مسائل خاص خود را به دنبال دارد.

در این شرایط حتما باید به پزشک و بیمارستان مراجعه کرد

وی افزود: در مورد زمان مراجعه به پزشک و بیمارستان باید گفت هر بار بیمار تب بالای ۳۹ درجه پیدا می‌کند یا اسهال شدید دارد و استفراغ و عدم تحمل خوراکی دارد و سرفه‌هایی که با خوردن در تقابل است و یا اینکه به دنبال سرفه دچار استفراغ می‌شود در این شرایط حتما باید به پزشک و بیمارستان مراجعه کرد و به احتمال زیاد بستری می‌شوند.

دکتر آرمین در مورد اینکه وضعیت بیماری در شیرخوارگان چگونه است؟ اظهار داشت: آن‌ها هم مبتلا می‌شوند و علی رغم اینکه مادران آن‌ها واکسن زده اند آن‌ها هم می‌توانند درگیر شوند. یکی از مواردی که اومیکرون دارد گلو درد است که در بچه‌های کوچک نمی‌توان آن را بیان کرد و بیشتر در امتناع از خوردن شیر تظاهر پیدا می‌کند. ما مجبور به بستری کردن این کودکان و سرم درمانی برای آن‌ها هستیم تا علایم بهتر شود و تحمل خوراکی را پیدا کنند و بعد آن‌ها را مرخص کنیم.


بیشتر بخوانید: مشاهده موارد مرگ‌ومیر در کودکان مبتلا به کرونا


تخت‌های بیمارستان‌های ما پر شده اند

این متخصص کودکان در خصوص اینکه برای کسانی که کودکان پنج سال به بالا دارند چه توصیه‌ای دارید بسیاری هنوز برای تزریق واکسن نرفته اند، تصریح کرد: ما توصیه می‌کنیم که حتما و حتما واکسیناسیون در این افراد انجام شود. مطالعات نشان داده شده تزریق واکسن‌هایی که امروز در کشور ما وجود دارد در سایر کشور‌ها نیز روی بچه‌ها انجام شده است و حتما باید واکسیناسیون انجام شود. زنجیره انتقال ویروس همچنان در کشور ما پا برجا است. والدین فکر می‌کنند، چون واکسن زده اند دیگر مبتلا نمی‌شوند که این درست نیست. فکر می‌کنند اگر مبتلا شوند در حد یک سرما خوردگی ساده خواهد بود که این اصلا درست نیست. فکر می‌کنند بچه‌ها بیماری شدید نمی‌گیرند که این هم باور اشتباهی است، تخت‌های بیمارستان‌های ما پر شده اند. درست است که شاید کمتر بیماری که زیر دستگاه تنفس مصنوعی است داشته باشیم، ولی تعداد تخت‌های بیمارستانی پر شده و خالی نیست. ما مرتب بستری داریم و به دنبال هر ترخیصی هنوز چند مریض در نوبت بستری هستند.

قرنطینه تا ۱۴ روز توصیه می‌شود

وی در مورد اینکه طول درمان در کودکان چقدر طول می‌کشد؟ گفت: این بستگی به علایم مریض دارد؛ کودکی با علامت استفراغ می‌آید و دو روز بعد بیماری کنترل می‌شود و می‌رود و کودکی تب دار است و تب بالا دارد و باید سه چهار روز در بیمارستان بماند. سو تفاهمی برای مردم پیش آمده است، چون گفته شده برای بزرگسالان پنج روزه قرنطینه کامل و در منزل ماندن برنامه ریزی شده است. فرد بزرگسال می‌تواند با ماسک خارج از منزل باشد و با رعایت فاصله اجتماعی به کار خود بپردازد این به معنای آن نیست که بعد از پنج روز همه می‌توانند به مهمانی و دور همی بروند. حتی با آمدن دیتا‌ها می‌بینیم که این روال هم درست نیست و این مدت باید کمی طولانی‌تر باشد و قرنطینه تا ۱۴ روز توصیه می‌شود. قطعا در طول این مدت فرد مبتلا می‌تواند بیماری را انتقال بدهد.

اومیکرون می‌تواند درگیری بیشتری بدهد

دکتر آرمین در خصوص اینکه پیک و قله موج ششم چقدر برآورد شده است؟ گفت: نمی‌دانیم، چون مواردی وجود دارد که به فاصله یک ماه دوبار گرفتار شده اند؛ بنابراین ما نمی‌دانیم که چه وضعیتی پیش می‌آید. هر چه واکسیناسیون به سرعت برای همه انجام شود و مردم با ماندن در خانه زنجیره را بشکنند احتمال بهتر شدن اوضاع در یک ماه آینده وجود دارد در غیر این صورت ممکن است حتی تا عید هم همچنان درگیر باشیم، چون اومیکرون می‌تواند درگیری بیشتری بدهد.

احتمال ابتلای مجدد اومیکرون

وی در مورد اینکه آیا یک نفر می‌تواند در مدت کوتاهی دو بار به اومیکرون مبتلا شود؟ اظهار داشت: بله این امکان وجود دارد البته در سویه‌های قبلی هم این امکان وجود داشت، ولی به دلیل سرعت انتشار بالا این وضعیت در اومیکرون بیشتر است.

منبع: شفقنا
نظرات شما