این جلسه حدود دو ماه بعد از شهادت شهیدان رجایی و باهنر و حدود یک ماه بعد از انتخابات ریاست جمهوری که آیت الله خامنه ای با حدود ۹۴درصد آرا انتخاب شدند تشکیل شده بود. با این که هنوز دولت موقت آیتالله مهدوی کنی بر سر کار بود و دولت دائم تشکیل نشده بود، برخی نمایندگان اصرار می کنند سوالات شان را از وزرا مطرح کنند. هاشمی با توجه به شرایط روز،فرصت سوال را نمی دهد اما نمایندگان بر خواسته خود اصرار دارند .
بخشی از مذاکرات جلسه ۵ آبان ۱۳۶۰ را در زیر می خوانید:
زرهانی - آقای هاشمی اخطار قانونی اساسی دارم .
رئیس- ما که هنوز کاری را شروع نکرده ایم ( زرهانی - چرا) آقای زرهانی اخطار قانونی تان را بفرمائید .
زرهانی - بسم الله الرحمن الرحیم . برادران نماینده یکی از اصلی ترین وظایف شما حفاظت و حراست از حدود قانون اساسی . اصل هشتاد و هشتم قانون اساسی میگوید ‹‹در هر مورد که نمایندهای از وزیر مسؤول درباره یکی از وظایف او سؤال کند .آن وزیر موظف است در مجلس حاضر شود و به سؤال جواب دهد. و این جواب نباید بیش از ده روز به تأخیر افتد . مگر با هذر موجه به تشخیص مجلس شورای اسلامی .›› بنده بیست روز پیش درباره اوضاع به هم ریخته بنیاد امور جنگ زدگان به اتفاق برادرم آقای صفاتی دزفولی نماینده محترم آبادان سؤالی از وزیر کشور کردیم . قاعدتاً ایشان می بایست ظرف ۱۰ روز بیایند و پاسخ بدهند . الان ۲۰ روز گذشته است و ایشان نیامده اند . بنیاد اموئر جنگزدگان یک مسأله حساس است .
رئیس- خوب حالا شما فقط اخطارتان را بگوئید .
زرهانی - آقای هاشمی اجازه بدهید که حرفهایم را بزنم .
رئیس- ایشان اخطارشان را گفتند . بلند گو را قطع کنید . آقایان میخواهند از تریبون فقط استفاده تبلیغاتی بکنند .
زرهانی - آقای هاشمی شما چنین حقی ندارید که میگوئید استفاده تبلیغاتی .
رئیس- الان شما نه نخست وزیر دارید ونه کابینه. به شکل بطور موقت دارند وظیفه شان را انجام میدهند .
فؤاد کریمی -نخست وزیر داریم باید بیاید جواب بدهد .
رئیس- نخیر.
زرهانی - آقای هاشمی آنچه که شما را آنجا نشانده است این قانون اساسی و آئین نامه مجلس است . شما دارید خلاف انجام میدهید .
رئیس- خیلی خوب، بفرمائید بنشینید . آقایان این رویه را را متروک بگذارید بهتر از این شکل عمل کردن است ( سید احمد کاشانی - خوب بود جواب ایشان رامیدادید) این جواب ندارد.اولا که شما میدانید که دهها سؤال وجود دارد که اگر به نوبت هم بخواهیم بگوئیم نوبت آن نیست . اینکه من میگویم میخواهید از تریبون استفاده کنید این است . میدانید که چقدر سؤال جلوی آن است . ومیدانید شما نمایندگان که در این مدت که سؤالاتی کرده اید ، چند بار کابینه عوض شده است چند بار وزیر عوض شده است ... این را من چند بار تا بحال جواب داده ام و باز آقایان یک شیوه دیگری بکار میگریند .
رشیدیان - آقای هاشمی سؤال ایشان قانونی هست یا نه ؟
رئیس- سؤالات زیاد است . من یک بار به اقایان گفتم با توجه به اینکه کابینه عوض شده است ووزراء عوض شده اند آقایان سؤالاتشان را بار دیگر ، آنهایی که سؤال دارند با توجه به اینکه وزیر جدید آمده است ، سؤالاتشان رابه ما بدهند و ما یک ترتیبی برای آمدن بدهیم . .
فدائی - آقای هاشمی این مطلبی که شما فرمودید کار صحیحی نیست . وزیر نیست که جواب بدهد، مسؤولین غیر از وزیر هستند .
موسوی تبریزی - اخطار قانون اساسی دارم .
رئیس- اخطارتان را بفرمائید .
موسوی تبریزی- ‹‹اصل یکصدو سی و پنجم قانون اساسی - نخست وزیر تا زمانیکه مورد اعتماد مجلس است در سمت خود باقی می ماند . استعفای دولت به رئیس جمهور تسلمی میشود و تا تعیین دولت جدید نخست وزیر بوظائف خود ادامه میدهد››.
این که میفرمائید در این زمان ما نخست وزیر نداریم ،وزراء نداریم . نخیر . قانون اساسی میگوید: نخست وزیر هم داریم ، وزراء سرجای خودشان باقی هستند وباید به وظایف قانونی خودشان عمل بکنند . (یکی از نمایندگان - احسنت).
رئیس- بسیار خوب ، حرف من چند جمله داشت .اول اینکه سؤال آقایان آخرین سؤال بود و ما قبل از آن ۳۰-۴۰تا سؤال داریم . به ترتیب باید سؤالات به مجلس بیاید تکلیف وزرایی هم که عوض شدهاند باید روشن بشود .
یکی از نمایندگان - به آنها اخطار کنید .
رئیس- اخطار کرده ایم و در نوبت هم گذاشته ایم .آقایان هم هر روز دارید می بینید . آقای وزیر بهداری سه بار به مجلس آمده اند و در نوبت هم بوده اند ولی نوبت شان نشده است .ایشان آمده ومدتی اینجا نشسته ولی نوبتشان نشده است . ترتیب را دارید می بینید و برخوردتان را هم میفهمید. فقط آقایانی که مایلند از تریبون استفاده کنند این را یک دفعه مطرح می کنند . و بنده هم بحمدالله باندازه شما ها زبان دارم که توضیح بدهم .