صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۲۹۸۵۰۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۰

وضعیت نگران‌کننده سدهای تأمین آب تهران/ هشدار کم‌آبی شدید در تابستان

سدهای تأمین آب تهران جمعاً حدود ۳۰۰میلیون مترمکعب آب دارند و اگر میزان تبخیر و کاهش نزولات جوی را در نظر بگیریم, قطعاً در تابستان مشکلات عدیده‌ای را برای تأمین آب شرب تهران خواهیم داشت.

رویداد۲۴ محسن موسوی خوانساری، عضو هیئت مدیره انجمن آب و خاک پایدار ایران در رابطه با کاهش ذخایر سدهای تأمین آب شرب استان تهران گفت: 5 سد وظیفه تأمین آب شرب تهران را به‌عهده دارند که وضعیت آن‌ها نگران‌کننده است؛ سد لتیان و سد لار که در شرق تهران قرار دارند مجموعاً 20 میلیون مترمکعب آب دارند و در روزهای آینده از مدار خارج می‌شوند و آبی برای استان تهران در سدهای منطقه شرق باقی نخواهد ماند.

وی ادامه داد: در غرب تهران هم سد امیرکبیر را داریم که مقدار آب آن یک‌سوم سال گذشته است و این سد حدود 30 میلیون مترمکعب آب دارد که بسیار نگران‌کننده است، اگر سد طالقان و ماملو را هم به سدهای مذکور اضافه کنیم جمعاً حدود 300 میلیون مترمکعب آب داریم و اگر میزان تبخیر و کاهش نزولات جوی را در نظر بگیریم, قطعاً در تابستان مشکلات عدیده‌ای را برای تأمین آب شرب تهران خواهیم داشت.

عضو هیئت مدیره انجمن آب و خاک پایدار ایران تأکید کرد: مسئولین باید از همین الآن اعلام خطر کنند و مشکلات کم‌آبی را از طریق صداوسیما, فضای مجازی و رسانه‌ها به مردم گوشزد کنند. درست است که در برخی مناطق مانند هرمزگان 2برابر میانگین سالانه بارش داشتیم اما در مجموع وضع ذخایر آبی نگران‌کننده است.


بیشتر بخوانید: راهکاری اساسی برای خروج از بحران آب


موسوی با تأکید بر اینکه "از همین الآن تمهیدات لازم برای تأمین آب شرب و کشاورزی در نظر گرفته شود", گفت: برای کشت بهاره نیز باید به کشاورزان هشدار داده شود و کشت بهاره با در نظر گرفتن کمبود شدید منابع آبی انجام شود.

وی مشکل کاهش ذخایر سدها را متوجه کل کشور دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه ما یک سال بسیار خشک را پشت‌سر گذاشته‌ایم, بارش‌های سال جاری هم ـ که در حد نرمال بود ـ نتوانسته است خشکسالی سال گذشته را جبران کند، به‌عنوان مثال بررسی شرایط آبدهی و ذخیره مخزن سد کرخه نشان‌دهنده وقوع خشکسالی در این حوضه است. آبدهی ورودی سد کرخه نسبت به بلندمدت کاهش 53درصدی و نسبت به سال گذشته 36 درصد کاهش داشته است.

کارشناس حوزه مدیریت منابع آب خاطرنشان کرد: حجم ذخیره سد کرخه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب کمتر بوده است و بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی تداوم شرایط بارشی زیر نرمال در ماه‌های پیش‌ِرو مورد انتظار است.

منبع: تسنیم
نظرات شما