صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 12
کد خبر: ۲۹۹۰۰۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۰ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

چرا قیمت برنج سر به فلک کشید؟

قرن نو نوشت: در حالی‌که وزارت جهاد کشاورزی قیمت هر کیلو برنج طارم درجه یک را برابر با ۶۵ هزار تومان اعلام کرده است، رییس انجمن برنج‌کاران بابل می‌گوید قیمت برنج بوجار نشده طارم در شمال ایران به بیش از ۷۵ هزار تومان رسیده است.

رویداد۲۴ قرن نو نوشت: حسن تقی‌زاده درباره وضعیت بازار برنج و دلایل بروز بحران در این بازار گفت: متاسفانه قیمت‌ها در شمال کشور نیز بالا رفته و معلوم نیست چرا وزارت جهاد کشاورزی برای اولین بار وارد قیمت‌گذاری برنج، آن هم برنجی غیر از برنج پرمحصول می‌شود.

وی در توضیح این مطلب افزود: البته قبل از این برای برنج پرمحصول، اگر خریداری نبود، دولت قیمت خرید تضمینی می‌داد که باز هم با قیمت دستوری فرق دارد.

وی با بیان اینکه قیمت‌گذاری برنج در کشور بی‌سابقه بوده است، گفت: در دهه شصت نیز به خاطر دارم که قیمت برنج دستخوش افزیش شدید شد و با برخورد تعزیراتی سعی داشتند که بازار را مهار کنند، اما متاسفانه برخورد دستوری و پلیسی نمی‌تواند مشکل اقتصاد را برطرف کند.

وی با بیان اینکه برنج بوجاری نشده طارم کشت اول در حال حاضر به کیلویی ۷۵ هزار تومان رسیده است، گفت: این برنج پس از بوجاری و سورت شدن قیمتی در حدود ۸۲ هزار تومان پید می‌کند در حالی که بهای هر کیلو برنج درجه یک طارم سال گذشته برابر با سی هزار تومان بود و اصلا مشکلی در این زمینه احساس نمی‌شد.

او در پاسخ به این سئوال که مهمترین دلیل بروز این بحران چیست؟ گفت: متاسفانه دو عامل سبب افزایش قیمت برنج شدند که اولی تاثیر کم و دومی تاثیر زیادی رد این روند داشتند.


بیشتر بخوانید: موج جدید گرانی میوه و سبزی به بهانه کرونا


او گفت: عامل اول کاهش نزدیک به بیست درصدی تولید برنج در کشور نسبت به سال گذشته است که این اتفاق در اثر خشکسالی رخ داد. اما عامل بزرگ دیگر این بود که در مرداد ماه فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ وارد میدان شدند و برنج‌ها را در ارقام زیاد خریداری کردند و به انبارهایشان منتقل کردند. در حالی که بازار برنج دریگر بحرانی جدی است، انبار‌های آن‌ها پر از برنج است. در ضمن باید در نظر داشته باشید که به صورت قطره چکانی برنج را به بازار عرضه میکنند و همین کمبود عرضه نسبت به تقاضا دلیل مهم بروز این اتفاق در بازار است.

وی با تاکید بر اینکه حل این مشکل با قیمت‌گذاری دستوری ممکن نیست، گفت: دلیل بحران روشن است، بروید با کسانی که این وضعیت را ایجاد کردند، برخورد کنید نه اینکه قیمت دستوری بر برنج بگذارید و شالیکار و کشاورز را درگیر کنید.

او گفت: سرانه مصرف برنج در کشور حدود ۳۷ کیلو برآورد می‌شود و با احتساب جمعیت هشتاد و پنج میلیون نفری نزدیک به هشتصد هزار کیلو کسری برنج داریم که با واردات جبران می‌شود، اما همان طور که گفت ورود برخی به بازار برنج عامل بر هم خوردن این نظم است.

وی گفت: در حال حاضر برنج در دست کشاورزان نیست، شاید بیست درصد برنج تولیدی شان هنوز در دستشان باشد، برنج‌ها فروخته شده و سود این قیمت بالا نیز به شالیکار و کشاورز نمی‌رسد.
لازم به توضیح است معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی طی نامه‌ای قیمت انواع برنج خارجی و ایرانی را اعلام کرد.

در این نامه قیمت فروش و مصرف کننده برنج طارم ایرانی درجه یک ۶۵ هزار تومان، برنج طارم درجه دو ۶۰ هزار تومان، برنج ایرانی شیرودی ۴۲ هزار تومان، برنج هندی وارداتی ۳۰ هزار تومان و برنج پاکستانی وارداتی ۳۱ هزار تومان تعیین شده است.

همچنین قیمت برنج‌های وارداتی که توسط شرکت خدمات بازرگانی تهیه شده به ترتیب هندی ۱۱۲۱، ۲۴ هزار تومان، پاکستانی ۱۱۲۱، ۲۵ هزار تومان و تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود.

ضروری است دستور فرمائید نسبت به نظارت و بازرسی بر رعایت قیمت‌های فروش برنج برای مصرف کنندگان طبق لیست بالا اقدامات لازم معمول و با متخلفین برخورد قانونی صورت پذیرد. "

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۰۱:۲۰ - ۱۴۰۰/۱۲/۰۲
تمام این وصع راخوددولت مقصراست چ ادولت ب نچ خارچی راخودش واردمی کندازقرارکیلویی نیم دلاربادلارازادامروزمی شود ۱۳هزا تومان وهمان رابازرگانی خارچی دولت کیلویی ۳۰هزا ت مان قیمت گداری می کندوشده مثل پرتقال شمال الاند ب انبارهای شمال پرتقال کیلویی ۷تا۸هزا تومان دارد خریدوفروش می شود سا مان تعاونی برای پرتقال شب عید قیمت گداری کرده ۱۶هزارتومان اینها املت داردمی بیندازدولت بی عزصه وناکا اما فعلی واقعا ملت درمان ه شده ازیک مشتدزدکه شدن وکیل ووزیر وهیچ هم ا کا ها بی تخصص هستند یک شمالی بدبخت با نشسته باموهی ۴ملیون حقوق تامین اجتماعی با۴سرنان خو ربا۷۰سال سن
نظرات شما