رویداد۲۴ به گزارش همشهری آنلاین، در این میان بعضیها هم هستند که بهشدت از کُند شدن لپتاپ قدیمی خود ناراحت هستند. اما ترفندهایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید جان تازهای به کامپیوترتان بدهید و بار دیگر از کار کردن با آن لذت ببرید.
یک تفکر قدیمی در مورد لپتاپ وجود دارد که براساس آن، لپتاپها دستگاههای غیرقابل ارتقا معرفی میشوند. اگر این تفکر درست باشد، تنها راه خلاص شدن از شر یک لپتاپ کُند، تعویض آن خواهد بود، اما خوشبختانه این مسئله در مورد تمام قطعات لپتاپ صادق نیست. در بسیاری از موارد، میتوانید با افزایش حافظه رم، سرعت عملکرد لپتاپ خسته خود را بیشتر کنید.
در لپتاپها امکان عوض کردن پردازنده اصلی یا سیپییو وجود ندارد، اما با ارتقای رم دستگاهتان میتوانید حسابی سرعت آن را بیشتر کنید. امکان افزایش رم در اکثر لپتاپها وجود دارد. قبل از اینکه دست به جیب شوید و یک رم جدید برای لپتاپ خود تهیه کنید، باید بدانید لپتاپ شما توانایی پذیرش این قطعه جدید را دارد یا خیر. راه اصلی، بازکردن دستگاه و دیدن اسلاتهای رم است. برای استفاده از ویندوز ۱۰ این روزها دیگر پیشنهاد داشتن حداقل ۸ گیگابایت رم است. اگر لپتاپتان امکان استفاده از ۱۶ گیگابایت رم را داشته باشد که دیگر میتواند پرواز کند!
بیشتر بخوانید: ۵ راه برای حذف دائمی اطلاعات در اندروید
یکی از مهمترین مشکلات کُندشدن سیستمها، بهویژه در لپتاپهای با سیستمعامل ویندوز نصبشدن بدافزارهای مختلف و همچنین پرشدن پارتیشن نصب ویندوز است. سری به پارتیشنی که ویندوز در آن نصب است بزنید و مطمئن شوید جای خالی کافی (دستکم ۳۰ گیگابایت) وجود دارد. سعی کنید فایل عکسها و فیلمها را بهویژه از روی دسکتاپ تخلیه کنید. یک آنتیویروس همهفنحریف و بهروز نصب کنید و یک اسکن کامل روی سیستمتان انجام دهید. اگر میتوانید، با پشتیبانگرفتن از فایلهای اصلیتان پارتیشن نصب ویندوز را فرمت کنید و یکبار دیگر از نو ویندوز را نصب کنید.
حافظههای SSD روزبهروز سریعتر میشوند و علاوه بر این، خرید و استفاده از آنها خرج چندان زیادی روی دست شما نمیگذارد. هرکسی میتواند این نوع حافظهها را در کامپیوتر خود تعبیه کند و چنین کاری بهشدت باعث افزایش سرعت سیستم میشود.
در حافظههای SSD، اطلاعات روی میکروتراشهها ذخیره میشود، اما در هارددیسکها (HDD) که بیشتر لپتاپها و کامپیوترها از آن بهره میبرند، یک هد روی یک دیسک مغناطیسی قرار دارد و از این طریق فرایند نوشتن و خواندن اطلاعات صورت میگیرد. نهتنها حافظههای SSD قدرتمندتر و بیسروصداتر هستند، بلکه سرعت بیشتری هم دارند. این افزایش سرعت بستگی به کیفیت حافظه SSD مورد استفاده دارد، ولی بهطور میانگین میتوان گفت که کامپیوترهای مجهز به این حافظهها، تا ۵ برابر از سرعت بوت بیشتری بهره میبرند و سرعت انتقال فایلها هم معمولا ۳ تا ۴ برابر هاردهای معمولی است. با توجه به ارتباط نزدیک بین سیستمعاملها و حافظههای سختافزاری، استفاده از حافظههای پرسرعت تأثیر زیادی در افزایش سرعت سیستمعاملها دارد. به همینخاطر فقط با خرید یک حافظه SSD تازهنفس، میتوانید حیات دوبارهای به کامپیوتر خود ببخشید.
اگر قصد خرید یک حافظه SSD را دارید، بهطور حتم با انواع و اقسام این حافظهها روبهرو خواهید شد. بهعنوان مثال اگر قصد خرید حافظه SSD برای سیستم قدیمی خود را دارید، بهترین (و شاید تنها) انتخاب شما، خرید حافظه SSD مجهز به استاندارد SATA است.
بسیاری از هارددیسکهای قدیمی و حافظههای SSD ۲.۵میلیمتری، از این استاندارد بهره میبرند. SATA از حوالی سال ۲۰۰۳ به یک استاندارد همهگیر بدل شد. اگر خواستار بهترین سرعت هستید، توصیه میکنیم که از حافظه مجهز به SATA III و کابل مخصوص آن استفاده کنید. باید گفت که SATA III تقریبا دو برابر سریعتر از SATA II و ۴ برابر سریعتر از SATA I است.
اگر از مدل لپتاپ یا مادربورد کامپیوتر شخصی خود خبر دارید، بهراحتی میتوانید نوع درایو SSD سازگار با سیستم خود را شناسایی کنید. در ضمن اگر قصد شروع دوباره را ندارید، میتوانید اطلاعات موجود در هارددیسک فعلی را به حافظه SSD جدید انتقال دهید. بیشتر حافظههای SSD از نرمافزاری بهره میبرند که با استفاده از آنها میتوانید چنین کاری را انجام دهید.