رویداد۲۴ به نقل از اقتصادنیوز، با بازگشت دوباره علی باقری کنی، رئیس هیات مذاکره کننده ایرانی به وین، به نظر میرسد مذاکرات وین در آستانه توافق یا بن بست قرار گرفته و بازارها را همچنان حساس نگه داشته است.
در بازار ارز و سکه، قیمت دلار در همان محدوده قبلی ۲۵ و ۲۶ هزار تومان دنبال میشود. البته تکانههای مثبت در بازار دیده میشود. با گمانه زنیهای جدید و مطرح در خصوص روند مذاکرات وین که برخی از آن با عنوان توافق یا بن بست یاد میکنند، به نظر میرسد حساسیتها به روزهای پایانی رسیده است. بازار ارز و سکه منتظر مشخص شدن و تعیین تکلیف مذاکرات وین هستند. از این رو دلار ممکن است به سطوح پایینتر از ۲۴ هزار تومان هم فکر کند یا اینکه دوباره سودای ۳۰ هزار تومان در سر داشته باشد.
در بازار سهام شاخص کل بورس همچنان در نیمه دوم کانال ۱.۲ میلیون دنبال میشود. البته شاخص کل بورس درحالی روز یکشنبه نسبت به روز شنبه تغییر جهت داد که سناریوی محتمل تکرار و تداوم مسیر شاخص کل بورس در وضعیت نزولی با توجه به تعطیلی روز سه شنبه دارد.
بورس بازان معتقدند در شرایط خروج پولها با توجه به تعطیلی روز سه شنبه و استراتژی معامله گران در وضعیت فشار عرضهها، احتمال نزولی شدن شاخص کل بورس در محدوده مشخص ممکن و محتمل است. هر چند که این وضعیت ناپایدار ارزیابی میشود.
اگرچه بازار خودرو در روز یکشنبه با افت قیمت دو محصول پرتیراژ ایران خودرو را هم به ثبت رساند، اما بازار خودرو همچنان در انتظار تعیین تکلیف مذاکرات برجامی وین است.
به نظر میرسد در صورت توافق قیمتها مسیر نزولی را دنبال کنند و در صورت تداوم بن بست در مذاکرات احتمال دارد که دوباره شرایط دیگری رقم بخورد و التهابها در بازار پابرجا بماند. با این وصف خریداران و فروشندگان در بازار فعلا فعال نیستند.
بیشتر بخوانید: احتمال سقوط بیت کوین به کانال ۳۵ هزار دلار
گزارش اقتصاد کلان بانک مرکزی نشان میدهد در سایر بازارهای دارایی از جمله مسکن، بررسیها حاکی از افزایش شاخص قیمت مسکن معامله شده است. به گونهای که بر اساس اطلاعات اخذ شده از سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده در شهر تهران طی دیماه ۱۴۰۰ نسبت به ماه قبل ۱.۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۰.۳ درصد افزایش را تجربه کرد. گزارش اخیر بازار مسکن بانک مرکزی هم نشان میدهد که در بهمن هم شاهد تکانههای مثبت روبه جلوی قیمتها بودیم.
با تداوم یافتن حملات روسیه به اوکراین، رمز ارزها در وضعیت دوگانهای قرار دارند. از یک سو به عنوان دارایی مطمئن در زمانه پرریسک با شرایط رونق گرفتن تقاضا روبه رو شده و از سویی قیمتها برای چندمین بار متوالی در روزهای گذشته نزولی شد؛ به طوریکه قیمت بیت کوین (تا تنظیم گزارش ۰۰:۴۰ بامداد) به کانال ۳۷ هزار دلار برگشت. با این وصف سایر مرز ارزها هم روند نزولی به خود گرفتند.
برخی از تحلیلها حکایت از این دارد که اگر روسیه از ارزهای دیجیتال برای دور زدن تحریمها استفاده کند، ممکن است در ابتدا افزایش تقاضا و به دنبال آن، افزاشی قیمتها را در بازار شکل دهد، اما در صورت تلاش ایالات متحده آمریکا و اروپا برای محدوده کردن رمز ارزها، این وضعیت ممکن است حالت عکس عمل کند و قیمتها را در سراشیبی قرار دهد. در این میان البته برخی تحلیلها هم حکایت از این دارد که در شرایط فعلی امکان پیش بینی یا برآورد کف بیت کوین قابل شناسایی نیست.