صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 09
کد خبر: ۳۰۲۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۸ - ۱۱ فروردين ۱۴۰۱

بازرسی وزارت بهداشت پرونده مرگ مادران چابهاری را بررسی می‌کند

پرونده مرگ مادری در چابهار هنوز بسته نشده است. اواخر سال ۱۴۰۰ خبر آمد که ۱۵ مادر چابهاری بعد از زایمان در بیمارستان امام علی این شهر جان باخته‌اند. علت مرگ آن‌ها روشن نبود. تنها در مواردی کرونا و خونریزی‌های بعد از زایمان از علل فوت مادران اعلام شده بود. با این حال فعالان محلی در چابهار معتقدند که کمبود تخت‌های بیمارستانی و مراقبت‌های ناقص بعد از زایمان و قصور پزشکی، سبب بروز مرگ‌های سریالی شده است. اتفاقاتی که در سال‌های گذشته نیز در همین بیمارستان گزارش شده است. اولیای دم یکی از جانباختگان مدتی پیش شکایتی با عنوان قصور پزشکی در بازرسی شعبه اول چابهار ثبت کرد. وکیل پرونده هم در نامه‌ای به کمیسیون اصل نود مجلس از زایشگاه بیمارستان امام علی شکایت کرده بود. مدتی بعد وزیر بهداشت در نامه‌ای رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر را که اتفاقا بیمارستان امام علی چابهار زیر نظر او اداره می‌شود، تغییر داد. نامه‌ای که البته در آن اشاره مستقیمی به علت برکناری و مرگ مادران چابهاری نشده بود.

رویداد۲۴ تازه‌ترین بررسی‌ها نشان می‌دهد که علاوه بر کمیته حقیقت یاب دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، تیمی از بازرسی وزارت بهداشت نیز مسئول رسیدگی پرونده مرگ مادری چابهار شده‌اند. این خبری است که سعید موحد، سرپرست بیمارستان علوم پزشکی ایرانشهر به روزنامه پیام ما می‌دهد. او می‌گوید نتایج بازرسی وزارت بهداشت و کمیته حقیقت‌یاب برای یافتن علت مرگ مادری مدتی دیگر به صورت مشترک منتشر می‌شود. در ادامه مشروح گفتگو آمده است.
*مدتی پیش خبر تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بیمارستان و دانشگاه منتشر شده بود، به نظر می‌رسد که همچنان این کمیته نتایجی نداشته است. به جز این کمیته آیا وزارت بهداشت هم موضوع را بررسی می‌کند؟

یک تیمی از بازرسی وزارت بهداشت برای بررسی همه موارد به اینجا آمدند. چون برای هر مرگ مادری معمولا یک تیمی از معاونت درمان وزارت بهداشت و اداره سلامت مادران می‌آیند. اینجا هم به صورت جداگانه هم تیمی از بازرسی وزارت بهداشت و هم اداره سلامت مادران برای بررسی بیشتر موضوع آمدند و همه پرونده‌ها را بررسی کردند. از دانشگاه هم تیمی فرستادیم. من آنجا هم گفتم که نتایج بررسی‌ها تکمیلی و تخصصی اداره سلامت وزارتخانه را بررسی می‌کنیم. به چند متخصص زنان هم گفتیم که پرونده‌ها را بررسی کنند تا اگر قصور یا کوتاهی در بیمارستان بوده است، مشخص شود. در حقیقت دو تیم بازرسی نتایج را در آینده اعلام می‌کنند تا اگر هر ایرادی در هر قسمتی از فرآیند‌ها باشه ما اصلاح می‌کنیم تا جلوی این فاجعه‌ها از این بعد گرفته شود.
*چه زمانی نتیجه مشخص می‌شود؟

هنوز مشخص نیست.

*متهمان مرگ مادری تاکنون چه مواردی شناسایی شدند؟

چند مساله وجود دارد. یکی اینکه ما در بیمارستان چابهار هزاران مورد زایمان داریم و میزان زایمان بالاست، اما متاسفانه مراقبت‌ها کم است. خیلی از بیماران برای مراقبت‌های مادری نیامدند. البته این هم از کوتاهی سیستم بهداشتی ماست. شش تا هفت مورد هم کرونای مثبت بودند. کرونای تایید شده داشتند. می‌دانید که کرونا وقتی در فرد حامله ایجاد شود، بسیار خطرناک است. تقریبا اجتناب‌ناپذیر است و کاری نمی‌توان کرد و همه درمان‌های کرونا هم انجام شده است. دو مورد هم زایمان را اینجا انجام ندادند و بعد از ۱۰ روز به منطقه آمدند، این هم کوتاهی سیستم ماست.
*پس کوتاهی و قصور بوده است.

به هر حال یک سری کوتاهی هم در سیستم بهداشت و هم درمان حتما هست که منجر به این اتفاقات می‌شود. ما انشاالله تلاش داریم که این موارد را اصلاح کنیم علی رغم همه کمبود‌ها و مشکلات تا از این به بعد شاهد این اتفاقات در هیچ‌کجای مملکت نباشیم.
*فعالان محلی می‌گویند نسبت به بیمارستان‌ها نگاه منفی شدیدی ایجاد شده. این موضوع را تایید می‌کنید؟

بله متاسفانه به بیمارستان‌ها حس بدبینی ایجاد شده است. من علی‌رغم اینکه به رسانه‌ها احترام می‌گذارم و بهترین کنترل کننده رسانه است، اما گاهی گزارش‌ها اثر عکس می‌دهد از این جهت که باعث بی‌اعتمادی مردم شود. البته این بی‌اعتمادی ربطی به گزارش شما ندارد. در کل نسبت به بیمارستان‌ها و به خصوص آنجا بی اعتمادی وجود دارد، تلاش داریم با تغییر در رویه‌های بیمارستان و خدمت رسانی به مردم رضایتمندی ایجاد شود.

*به هر حال باید توجه کنید که کمبود امکانات درمانی و سرانه پایین تخت‌های بیمارستانی نیز جزو موارد مورد انتقاد مردم چابهار است، آن‌ها یکی از متهمان مرگ مادری را ۲۰۹ تخت خوابی می‌دانند که باید کفاف بیش از ۴۶۰ هزار نفر جمعیت را بدهد. برای اصلاح این موارد چه برنامه‌ای در دست اقدام دارید؟

یک اورژانس داریم تا اولین فرصت تا حداکثر هفته دولت افتتاح کنیم. این اورژانس فضای بزرگی است، ساختمانی است که چندین سال است به دلیل کمبود بودجه، متاسفانه همکاران قبلی هر کاری کردند، وزارتخانه کمک نکرده است. امیدواریم با اطلاع‌رسانی، همکاران در وزارتخانه کمک کنند بودجه بیشتری بدهند به ما تا این بخش را هم در چابهار هم ایرانشهر جا بیندازیم. این موضوع کمک می‌کند به رضایتمندی مردم و به خدمات بهتر به مردم، چون تخت‌های بیشتری اضافه می‌شود. پزشکان جدید می‌آیند. وقتی این بخش به اورژانس اضافه شود، بعضی بخش‌های بیمارستان از اورژانس خالی می‌شود، ولی آن‌ها هم به بیمارستان اضافه می‌شود، در واقع بعضی فضا‌ها و اورژانس‌ها به اینجا می‌آیند و می‌شود از آن فضا‌ها استفاده کرد.

نظرات شما