صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۳۰۳۷۴۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۱

پوشاک روی دست تولید کننده ماند/ مردم قدرت خرید لباس را نداشتند

رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان و پیراهن فروشان تهران از شرایط بد واحد‌های صنفی تحت مجموعه اتحادیه خبر داد و معتقد است؛ امروز وضعیت اقتصادی مردم به گونه‌ای شده که توان خرید یک پیراهن حتی برای شب عید خود ندارند و تا زمانی که دولت عزمی برای حمایت و تقویت تولید داخلی نداشته باشد، مردم مصرف کننده و تولید کننده باید تاوان سیاست‌های اشتباه مدیران اقتصادی کشور را پرداخت کنند.

رویداد۲۴  سال ۱۴۰۰ با تمام سختی‌ها به پایان رسید و مردم با امید به اینکه در سال ۱۴۰۱ وضعیت اقتصادی کشور با تحقق وعده‌های دولت سیزدهم بهبود می‌یابد، سال خود را آغاز کردند.

زیر پوست پُرهیاهوی شهرها، مردم نگران وضعیت معیشت و اقتصاد زندگی خود هستند و راه تأمین نیاز‌های اولیه زندگی برای آن‌ها بسیار سخت شده است. از این رو خرید لباس، کیف و کفش و سایر ملزومات فردی علی رغم نیاز، بسیار کاهش یافته است.

در همین رابطه حسین آقاکوچکی، رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان و پیراهن‌فروشان تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: متاسفانه شرایط اقتصادی خوبی بر بازار حاکم نیست و واحد‌های صنفی تحت مجموعه اتحادیه در وضعیت خوبی به سر نمی‌برند. ۱۴۰۰ سال سختی برای واحد‌های صنفی و تولید کننده پوشاک بود و در سال جاری ریزش خرید پوشاک به ویژه پیراهن مردانه ادامه خواهد داشت.

به گفته آقا کوچکی؛ سال ۱۴۰۰ در شرایطی به پایان رسید که مردم برای خرید پیراهن مردانه استقبالی نکردند و پیراهن‌های مردانه تولید داخل روی دست تولید کنندگان مانده است.

این فعال صنفی یادآور شد: دیگرطبقه حقوق بگیر و کارگری جامعه توان خرید لباس را ندارند و تأمین پوشاک خود را به حداقل رسانده اند.

وی تصریح داشت: هرچند لباس زیر مردانه و زنانه، جوراب و لباس زنانه، بازار نسبتاً بهتری داشته اند، اما در مقایسه با سال‌های ۱۳۹۸ به قبل وضعیت خیلی بحرانی تری را تجربه می‌کنند. تولید کنندگان پوشاک این روز‌ها نه توان تولید دارند و نه قدرت نگه داشتن واحد‌های صنفی خود!

وی ادامه داد: نبود قدرت خرید مردم باعث شده که بخش تولید نتواند به راحتی سر پا به ایستد و چرخه اقتصاد کشور لنگ می‌زند.

آقا کوچکی با اشاره به اینکه واحد‌های صنفی و تولیدی پوشاک یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هست، گفت: حدود یکسال از مذاکرات برجام می‌گذرد و تمام اقتصاد کشور را به واسطه نرخ ارز به نتایج این نشست گره زده اند. در صورتی که هنوز هیچ سیگنال امیدوار کننده‌ای به سمت اقتصاد ایران نیامده و تنها معیشت و اقتصاد مردم هدف تنش و نگرانی به دلیل عدم اجرای برجام قرار گرفته است.


بیشتربخوانید: رکود بی‌سابقه در بازار پوشاک شب عید


این فعال صنفی با اشاره به فرسودگی دستگاه‌ها و تجهیزات دربنگاه‌ها و کارخانه‌های تولید پوشاک گفت: مردم به دلیل رکود و تورم اقتصادی، توان خرید پوشاک راندارند، اما تولید کنندگان نیز برای جلب نظر مشتریان قدرت رقابت ندارند.

وی تأکید داشت: گرانی و کمبود مواد اولیه، عدم تجهیز واحد‌های تولیدی به تکنولوژی روز دنیا و درنهایت گرانی تولید به دلیل تحریم‌ها و نبود حمایت دولت از این بخش، شرایط تولید کنندگان در سال ۱۴۰۱ را وخیم‌تر کرده است.

آقا کوچکی با تأکید بر اینکه حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد صنفی در کشور فعال هستند، گفت: ۳ میلیون و نیم کسبه در سراسر کشور فعال هستند که این تعداد جمعیتی بزرگی را اشتغالزایی می‌کند. این بخش بزرگ از اقتصاد به تنهایی می‌تواند تولید، توزیع و صادرات کالا‌های تولیدی خود را داشته باشند، اما همواره دولت‌ها با سنگ اندازی مانع حرکت این سیل عظیم توسعه شده اند.

رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان و پیراهن‌فروشان تهران ادامه داد: دولت طبق وعده خود باید فقر را از جامعه دور کند. در این صورت می‌توان امید داشت که رکود و تورم کاهش یافته و قدرت خرید مردم افزایش می‌یابد.

وی تصریح داشت: باید سرنوشت برجام برای اقتصاد ایران تعیین تکلیف شود. در این زمان چرخ تولید به درستی می‌چرخد و انتظاربرای افزایش تولید و صادرات پوشاک محقق خواهد شد.

اگر دولت برای سال جاری سیاست‌ها حمایتی نداشته باشد و برنامه‌ای هم برای کاهش نرخ تورم و افزایش قدرت خرید مردم اجرایی نکند، سرنوشت جامعه تولید کننده و مصرف کننده درسال ۱۴۰۱ متفاوت‌تر و خطرناک‌تر خواهد شد.

آقاکوچکی تأکید داشت: اگر در سیاست‌های دولت تغییری ایجاد نشود وبدنبال نوسان نرخ ارز، تورم افزایش یابد، مردم مصرف کننده حاشیه نشینان بازار‌های مصرفی مانند پوشاک خواهند شد.

منبع: اقتصاد24
برچسب ها: پوشاک
نظرات شما