صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 22
کد خبر: ۳۰۳۹۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۹ - ۱۰ آبان ۱۳۹۵

تذکر به دانشجویان برای دست ندادن دختران و پسران

روز گذشته نامه‌ای با امضای معاونت فرهنگی دانشجویی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در رسانه‌ها منتشر شد که محتوای آن از جداسازی و تفکیک جنسیت در فضاهایی از قبیل بوفه، نیمکت‌ها و محل استراحت و رعایت شئونات دانشجویی خبر داد.
رویداد۲۴- روز گذشته نامه‌ای با امضای معاونت فرهنگی دانشجویی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در رسانه‌ها منتشر شد که محتوای آن از جداسازی و تفکیک جنسیت در فضاهایی از قبیل بوفه، نیمکت‌ها و محل استراحت و رعایت شئونات دانشجویی خبر داد.

طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها ازجمله طرح‌های مورد مناقشه‌ای بود که در دولت نهم و دهم به‌صورت جدی پیگیری شد. دانشگاه علامه طباطبایی به ریاست حجه‌الاسلام سید صدرالدین شریعتی اولین داوطلب برای اجرای این طرح بود. در آن دوران علاوه بر سلف غذاخوری در دانشکده‌های دانشگاه علامه طباطبایی،‌ کلاس‌های درسی عمومی و تخصصی هم به‌صورت تفکیک‌شده ارائه شد.

هم‌زمان با این تغییرات در دانشگاه علامه طباطبایی، تنها دانشگاه تخصصی در حوزه علوم انسانی، دانشگاه‌های دیگر تفکیک جنسیتی را در فضاهای استراحتی با حضور افرادی که به دانشجویان دختر و پسر تذکر می‌دادند به راه انداختند موضوعی که دانشجویان ورودی سال‌های گذشته دانشکده پرستاری هم آن را تایید می‌کنند.

در این میان اما مهم‌ترین نگرانی دانشجویان این است که در صورت بروز چه نوع رفتارهایی با آنها برخورد می‌شود و دامنه و شدت این برخورد در چه سطحی خواهد بود؟!

نامه‌ای برای یادآوری به دانشجویان
فاطمه رحیمی کیان، معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار سپید می‌گوید: «پیش‌ازاین هم به شیوه‌های مختلف موضوع تفکیک جنسیتی دنبال می‌شد. برای مثال محل استراحت یا فضاهای بازی که دستگاه‌های ورزشی در آن قرار دارد را جدا کرده بودیم. تلاش ما این بوده که تا حدی که امکان دارد این فضاسازی رعایت شود. به‌خصوص برای دانشجویان خانم که می‌خواستند استراحت کنند، راحت باشند.» او توضیح می‌دهد: «برای جداسازی این فضا یک اتاق تربیت‌بدنی را به سالن غذاخوری اختصاص دادیم تا یکی محل صرف تغذیه دانشجویان خانم و دیگری محل تغذیه دانشجویان پسر باشد. منظور از سالن‌های غذاخوری آنجایی که محل نشستن دانشجویان است، نه جایی که محل خرید و تهیه غذا است.» به گفته معاون فرهنگی دانشجویی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران این جداسازی فضا با نصب تابلویی مشخص‌شده تا دانشجویان رعایت کنند.

رحیمی کیان می‌گوید: «این تغییرات در بهمن یا اسفند سال گذشته در دانشکده اتفاق افتاده و موضوع جدیدی نیست. اما ازآنجاکه در شهریورماه سال جاری مجددا از دانشگاه به ما ابلاغ شد که بر فضاها بیشتر نظارت شود و از اقدامات انجام‌شده برای حسن نظارت بر فضاهای دانشگاهی گزارش عملکرد ارائه شود، بندی که مربوط به محل استراحت و استفاده از بوفه مربوط بود را به دانشجویان یادآوری کردیم.»

او در این مورد توضیح می‌دهد: «رعایت کردن فضاهای جداسازی شده از سوی دانشجویان بستگی به ساعات مختلف روز دارد. در ساعاتی که ازدحام دانشجویان زیاد است ممکن بود که این جداسازی رعایت نشود اما هم تابلو نصب‌کرده بودیم و هم از مسئولان بوفه درخواست کردیم که به دانشجویان تذکر دهند.»

او در پاسخ به این سوال که مصداق خطا چه خواهد بود، می‌گوید: «برحسب مورد فرق می‌کند. دست دادن دختر و پسر به هم که حدود شرعی را هم نقض می‌کند، ازجمله مواردی است که دانشجویان باید تذکر بگیرند.»

علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز درمورد تفکیک جنسیتی در فضاهای استراحت و فراغت دانشجویان می‌گوید: «بایدی در کار نیست. ما همیشه تاکیدداریم که اگر جدا باشد بهتر است. بنابراین چیز جدیدی نیست و اگر شرایطی باشد که بتوان دختر و پسرها را از هم جدا کرد، بهتر است اما خب شرایط هم باید فراهم باشد.» جعفریان در پاسخ به این سوال که حتی فضای استراحت دانشجویان هم باید جدا شود، توضیح می‌دهد: «من از این جزئیات خبر ندارم و باید سوال کنم.»


نظرات شما