برخی از تحلیلها بر این اصل استوار است که اگر این حمایت صورت نمیگرفت شاید ورودی پاستور به روی حسن روحانی بهعنوان رئیس هیئت دولت باز نمیشد؛ اما پس از چینش کابینه دولت گلههایی از سوی اصلاحطلبان به گوش رسید و زمانی این شکوائیهها واضحتر شد که خبرهایی از نقش برخی از اعضای هیئت دولت در تعیین ریاست مجلس مطرح شد.
با تمام اینها اصلاحطلبان که این ناراحتی خود را کتمان نمیکنند همچنان بر این اعتقادند که کاندیدا آنها تا این مقطع حسن روحانی، البته بدون هیچ پیششرطی است ولی در کنار آن توقع دارند تا رئیسجمهور قواعد این بازی سیاسی را رعایت کند و نکات ریز آن را ازنظر دورنگه ندارد که اگر چنین شود حتماً آثار سوئی به دنبال خواهد داشت.
محمدجواد حقشناس، فعال سیاسی اصلاحطلب دراینباره به رویداد۲۴ گفت: جریان اصلاحطلب دولت روحانی را محصول راهبرد کلان خود میداند.
وی اضافه کرد: انتخابات ریاست جمهوری در سال 84 نتیجهای جز سپردن امورات کشور به مدیران ناکارآمد به مدت 8 سال نداشت. درنتیجه این اتفاق شاهد فشار در عرصه سیاست و تولد فسادهایی که سبب از بین رفتن حیثیت جمهوری اسلامی و مردم، از بین رفتن سرمایههای ملی و انقلابی شد، بودیم که در این شرایط اصلاحطلبان به این نتیجه رسیدند با گذشتن از سود حزبی و جناحی خود، به منابع ملی بیندیشند.
حقشناس دراینباره ادامه داد: اصلاحطلبان در انتخابات سال 92 بر آن شدند تا اشتباه کلان خود در سال 84 را تکرار نکنند. در سال 84 با تعدد کاندیداها فرصت را برای طرف مقابل فراهم ساختند بنابراین آنچه در مدت فعالیت سیاسی خودآموخته بودند یعنی فدا نکردن منافع ملی بر جناحی را بهخوبی پیاده کردند و یکپارچه در برابر رقبایشان ایستادند درنتیجه فضای کشور را به سمت یک ائتلاف و یکپارچگی سوق دادند که ثمر آن ورود حسن روحانی به پاستور بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 94 نیز توضیح داد: پس از دستیابی به موفقیت در انتخابات ریاستجمهوری اصلاحطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش رو داشتند که با تمام ضرباتی که توسط نهاد نظارتی به این طیف سیاسی وارد کرد و بیش از 90 درصد از کاندیداهای آن باوجود توصیه رهبر انقلاب که خواستار فرصت مناسب برای رقابتهای سیاسی بهمنظور مشارکت حداکثری شده بود، بهناحق رد صلاحیت کرد و درحالیکه سابقه ایثارگری و حضور در جبهههای جنگ حق علیه باطل داشتند، جریان اصلاحطلب با نیروهای کمتر شناختهشده توانست فراکسیون امید را با اکثریت وارد مجلس کند.
حقشناس در رابطه با فضای داخلی خانه ملت ابراز کرد: متأسفانه در فضای رقابتی مجلس مشاهده کردیم که برخی از نیروهای خارجی از مجلس منجمله دوستان حاضر در دولت نسبت به این تأثیر اصلاحطلبان بیتوجهی کردند و این ماجرا موجبات ناراحتی و تأسف فراکسیون امید را به وجود آورد؛ اما به هیچ لحاظ سبب نشد تا فراکسیون امید به منافع مردم و ملی توجه نکند و حتی نسبت به راهبرد اساسی خود یعنی دفاع از حسن روحانی کوتاه آید.
وی به سه وزیر پیشنهادی رئیسجمهور نیز اشاره کرد و افزود: در رابطه با معرفی سه وزیر اعضای فراکسیون امید براین اعتقاد بودند که بهتر آن بود تا مشورت صورت میگرفت اما بازهم بدون شک حمایت خود را اعلام خواهند کرد و حتی برای دفاع از آنان ثبتنام به عمل میآید.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تأکید کرد: بههرحال امیدوار هستم تا آقای روحانی و همکارانشان در انتخابات 96 به قواعد بازی سیاسی احترام گذارند و این احساس به آنها دست ندهد چون جریان اصلاحطلبی بدون هیچ پیششرطی حمایت خود را انجام میدهد نیازی نیست تا آنها به وظایف سیاسیشان عمل کنند چراکه ممکن است آثار سوئی به دنبال داشته باشد.