صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۰ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 10
کد خبر: ۳۰۵۴۷۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱

هرگز پشت تلفن فحش ندهید

مشاوره حقوقی آنلاین؛ مزاحمت، توهین، فحاشی یا تهدیدهای تلفنی و پیامکی موضوعاتی هستند که جرم محسوب می‌شوند.

رویداد۲۴ امروزه با پیشرفت راه‌های ارتباطی، افراد به راحتی با یک‌دیگر ارتباط برقرار می‌کنند. در بین تمام این راه‌ها تلفن و تلفن‌همراه از رایج‌ترین وسایل ارتباطی است که در اختیار عموم مردم قرار دارد. با این حال گاهی این ابزارها برای افراد دردسر درست می‌کند.

فحاشی به چه معنی است؟

فحاشی به معنای استفاده از الفاظ زشت و ناپسند از سوی فردی به فرد دیگر و آزار روحی به آن فرد است. فردی که مورد آزار روحی قرار گرفته است می‌تواند اعاده حیثیت کرده و فرد را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.

فحاشی پشت تلفن

طبق قانون مجازات اسلامی ایجاد مزاحمت تلفنی برای افراد، غیر قانونی است. اگر فردی با استفاده از تلفن برای دیگری مزاحمت ایجاد کند محکوم به مجازات می‌شود.

یکی از نکات مهمی که باید به آن توجه کنیم آن است که اگر فردی مزاحمت تلفنی ایجاد کند مطابق با مقررات مخابرات به یک تا ۶ ماه حبس محکوم می‌شود. لازم به ذکر است که این جرم از جرایم غیر قابل گذشت است و حتی اگر شاکی رضایت نیز بدهد قانونگذار برای وی حبس و جزای نقدی در نظر می‌گیرد.

مزاحمت از طریق تلفن ثابت یا تلفن همراه به شیوه‌های مختلفی از جمله سوت کشیدن، سکوت کردن، فوت کردن در گوشی بدون وقفه، فحاشی، دادن  اخبار دروغ، تهمت ناروا زدن، دادن خبر‌های دروغ شوک‌آور صورت می‌گیرد.

شکایت از مزاحمت تلفنی چگونه است؟

اگر شاکی بخواهد از مزاحم شکایت کند باید مدت زمانی که مزاحمت طول کشیده است اثبات شود. البته دادگاه حتما باید حکم و دستور دریافت پرینت از مخابرات را صادر کند.

برای شکایت از مزاحم تلفنی باید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کرد. درصورتی‌که توهین یا فحاشی صورت گیرد، شاکی می‌تواند تقاضای اعاده حیثیت کند.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که مزاحمت تلفنی باید به‌صورت متوالی و به دفعات رخ داده باشد. مجازات برای فردی اعمال می‌شود که سیم‌کارت به نام اوست و درصورتی‌که اثبات کند سیم‌کارت را برای فرد دیگری خریداری کرده است، طرف مقابل مجازات می‌شود.

منبع: مجله دلتا

نظرات شما