رویداد۲۴ علی نوذرپور ، درباره ساخت و ساز مجاور باغ ملی گیاهشناسی در منطقه ۲۲ تهران و زمان صدور پروانه برای این پروژه گفت: موضوع زمینهای تعاونی ارتش و یا زمینهای ۵۱۱ هکتاری، سابقه اش به حدود ۱۶ سال قبل باز میگردد و در ازای واگذاری ۷۰ درصد از این ۵۱۱ هکتار، پروانه ساخت برای ۳۰ درصد مابقی این زمین به ارتش داده شده است.
وی افزود: در حدود ۱۶ سال پیش که این مجوز برای ارتش صادر شد بلندمرتبه سازی به لحاظ طرح تفصیلی اشکالی نداشته است. در حقیقت به استناد بند ۱۶.۲۹ و ۱۶.۳۰ مندرج در طرح تفصیلی، منطقه ۲۲ شهرداری میتوانسته مجوز بلندمرتبه سازی برای ساختمانهای تجاری و مسکونی را صادر کند.
نوذر پور ادامه داد: زمینهایی که در اطراف باغ ملی گیاهشناسی است به همین شکل مجوز دریافت کرده اند و برابر قانون، ساخت و ساز انجام میدهند. کل برجهای این زمین یک پروانه دارند؛ بخشی از برجها ساخته شده و مابقی که ساخته نشده است طبق پروانه صادر شده، مجاز هستند که ساخت و ساز را انجام دهند.
وی تاکید کرد: تنها موردی که میتوانست تغییر کند این بود که در طرح تفصیلی منطقه ۲۲ پیش بینی شده بود با ارتش و تعاونیهای بزرگ که دارای ساختمانهای بلندمرتبه هستند مذاکره انجام شود و به روش برد-برد توافق حاصل شود یعنی تعداد طبقات کاهش پیدا کند و به ازای این تراکم در جای دیگر به آنها تراکم داده شود.
شهردار اسبق شهرداری منطقه ۲۲ با اشاره به اینکه حصول چنین توافقی نیازمند پیگیری شهرداری منطقه و تعاونی ارتش بود، افزود: قطعا عدم حصول این توافق مانع از حقوق تعاونی ارتش نخواهد بود و از نظر حقوق شهرداری طبق پروانه آنها میتوانند کار خود را ادامه دهند. در حال حاضر نیز تنها راه حل موجود تعامل میان سازندگان یعنی تعاونی ارتش و شهرداری برای انجام یک معامله است.
وی ادامه داد: باید در ازای عدم ساخت بخشی از برجها که مشرف به باغ ملی گیاهشناسی است شهرداری تراکم در جای دیگر از زمینی که در اختیار دارد به تعاونی ارتش برای استفاده بدهد، در غیر اینصورت از نظر قوانین شهری ایرادی به آن وارد نیست.
بیشتر بخوانید: زاکانی در انتخاب مدیران برخلاف وعده خود عمل کرد
نوذرپور در پاسخ به سوالی درباره امکان قرارگیری زمینهای اطراف باغ گیاهشناسی در پهنه فضای سبز در طرح تفصیلی منطقه۲۲ گفت: خیر چنین امکانی وجود نداشت چرا که مشاور طرح تفصیلی میآید و مجوزهایی که شکل گرفته نمیتواند لغو کند. درحقیقت این حقوق شکل گرفته و پروانه صادر شده بود؛ لذا پروانههایی که صادر شده به عنوان وضع موجود مینشینند روی طرح و نمیتواند تغییر دهد.
وی تاکید کرد: در دورهای که من شهردار منطقه ۲۲ بودم ۷۰ درصد همین طرح به نام شهرداری تهران سند خورد و به شهرداری بازگشت که جزو زمینهای پروژه هزارو یک شهر در منطقه ۲۲ است. اگر این اسناد به نام شهرداری نمیشد شهرداری میتوانست مستند به مجوز کمیسیون ماده ۵ که انجام کار را منوط به انتقال سند کرده بود؛ چنانچه تاکنون انجام نشده بود، جلوی کار را بگیرد.
نوذرپور تصریح کرد: این برجها همگی یک پروانه دارند و در این حالت وقتی یک بلوک ساخته میشود پروانه همچنان اعتبار دارد و مالک میتواند مابقی بلوکها را نیز بسازد به این ترتیب تنها راه، توافق بین شهرداری و شورا با تعاونی ارتش است تا طی مذاکره توافق کنند که ارتش بپذیرد ساخت این بلوکهای جدید را اجرا نکند و در جای دیگر از این حقوق استفاده کند.