صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۳۰۶۴۴۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

افشاگری از شرط‌بندی و زد و بند در فوتبال ایران

محمد فنایی کارشناس داوری و فوتبال کشورمان از نقش داوران چهارم در فوتبال و سیستم مدیریتی داوری مواردی را عنوان کرد.

رویداد۲۴ محمد فنایی کارشناس داوری و فوتبال کشورمان در گفتگو با رادیو ورزش در خصوص داوران چهارم و ناظران و داور وسط و تفاوت آن در فوتبال خارجی اظهار داشت: آن چیزی که امروز در دنیای مدرن فوتبال وجود دارد این است که داوران هر کدام وظایف خود را باید انجام دهند. در یک بازی رسمی چهار داور وجود دارد. بنابراین در یک مقطع خاصی می‌توانند به داور کمک کنند. متاسفانه مدتی است که ما وظایف خود را در داوری و قضاوت گم کردیم. داوران چهارم باید آرامش را به سایر داوران انتقال دهند. یعنی اگر وظیفه آن‌ها این است که در کنار زمین باشند، نباید داور را وارد تنش کنند. خود آنان یک قدرت داشته و قاضی هستند. بارها خود من به عنوان ناظر داور و فدراسیون بودم و همیشه دوستان گفتم که شما اجازه دهید تا داور کار خود را انجام دهد و به اندازه کافی فشار روی داور است. داور باید تمرکز خود را در زمین و با ۲۲ بازیکن انجام دهد. اگر یک داور چهارم درایت، مدیریت و روانشناسی نداشته باشد قطعا گرفتاری‌های بسیار زیادی را هم برای داور و هم برای تیم و تماشاگران به وجود خواهد آورد.

وی ادامه داد: مساله ما داور چهارم نیست بلکه تشکیلات کادرهای فنی ما عامل تنش هستند. هنگام گرفتن آمار می‌بینم که تعداد کارت‌هایی که داور استفاده می‌کند بیشتر به کادر فنی می‌دهد تا داخل زمین. این یک فاجعه فوتبال است. ما باید بدانیم که امروزه در حال دیده شدن هستیم. ما در رنکینگ آسیا اول هستیم. سایر کشورها ما را می‌بینند. این تنش‌هایی که کادرهای فنی به وجود می‌آورند جز گرفتاری برای فوتبال ما چیزی را به ارمغان نمی‌آورد. متاسفانه رسیدگی به این مسائل که از وظایف کمیته انضباطی و اخلاق ما است با قدرت انجام نمی‌شود.

فنایی همچنین افزود: من به داوران چهارم می‌گویم که شما خود تصمیم‌گیرنده در کنار زمین هستید. با آرامش و درایت و مدیریت کادر فنی را هدایت کنید. در جایی که از حیطه کار شما خارج شده است با نحوه قضاوت داور از او بخواهید که اطلاعات را در اختیار او قرار دهید نه اینکه خودتان باعث گرفتاری شوید. 

فنایی با اشاره به روند کار ناظرین خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی از ناظرین کنار داور چهارم دائما دنبال این هستند که تصویرهای تلویزیونی داشته باشند. برخی مواقع اصلا ارتباطی به آنان نداشته و نباید ناظرین به هیچ عنوان وارد زمین شوند. آن ها پلیس نیستند و باید به داور چهارم کمک کرده و آرامش را به نیمکت‌ها بازگردانند. خیلی از اتفاقات ما به دلیل عدم نظارت و بی درایتی ناظرین و داور چهارم است. بارها داوران قبل از مسابقات با یکدیگر صحبت می‌کنند باید داور اصلی مسئولیت و وظایف را به داور چهارم تاکید کند. 

کارشناس داوری کشورمان با تاکید بر فساد موجود در فوتبال گفت: یک سال است که ما ساز حرفه‌ای گری را می‌زنیم ولی هیچ چیز ما شبیه حرفه‌ای گری نیست. تا چه زمانی باید کارشناسان و ما این مسائل را بازگو کنیم؟ به نظر من اصلا اصلاح شدنی نیست. گاهی فسادهایی در فوتبال به وجود می‌آید. البته من نمی‌گویم که تمامی این فسادها به داوری برمی‌گردد. اما جزئی از آن ممکن است به داوران مربوط باشد. فساد در این است که تیم‌ها با یکدیگر مشکل داشته و گاهی با هم زد و بند کرده و  شرط‌بندی غوغایی در فوتبال ما می‌کند. من واقعا حسرت می‌خورم از این اتفاقاتی که در فوتبال ما رقم می‌خورد. گاهی خودمان را در مردم پنهان می‌کنیم که اصلا اهل فوتبال نیستیم. فوتبال برای لذت بردن و زیبایی‌های ورزش است ولی متاسفانه ما نمی‌توانیم از آن به خوبی استفاده نماییم.

فنایی درباره تناقص رفتار در بین ناظران تصریح کرد: اگر داوران چهارم ما بخواهند پرخاشگری کنند قطعا کادر فنی با آنان برخورد خواهد کرد و کبریت از همانجا زده می‌شود. ما داور چهارم را از نظر شخصیتی می‌خواهیم. قرار نیست که ناظرین به تصویر تلویزیونی رفته و خود را با موضوعات دیگر درگیر کنند.


بیشتربخوانید: تبانی در پشت پرده برای نابودی فوتبال ایران!


وی با تاکید بر ضعیف بودن در بحث آموزشی بیان کرد: ناظرین را باید سازمان لیگ نظارت  کرده ولی چه کسی اینان را آموزش می‌دهد؟ من در سال‌های گذشته نظارت می‌کردم و کادرهای فنی یک حرمتی برای من قائل بودند. من آنان را به آرامش فرامی‌خواندم. سابقه ندارد که وقتی من ناظر بودم اتفاق آنچنانی رخ دهد چرا که احترام گذاشته و با درایت این روش را اجرایی می‌کردم. اما امروزه کادرهای فنی بسیار مشکل دارند. ما تشکیلات درستی نداریم. در قوای قضایی فدراسیون اتفاق آنچنانی رخ نمی‌دهد. مربی‌ای که با قدرت تخت سینه داور می‌زند و کسی که با یک تیم ضعیف‌تر است او محرومیت ۶ ماهه و دیگری محرومیت ۴ جلسه‌ای دارد. این موارد با هم تناقص داشته و این فوتبال مشکلش در این است.

داور سابق بین‌المللی کشور گفت: فوتبال مدرن دنیا در کشورهای اروپایی که لیگ قوی دارند برای مثال کریستین رونالدو و مسی از چهره‌های فوتبالی دنیا هستند ولی هیچ کسی از تخلفات آنان نخواهد گذشت و همانند بقیه بازیکنان با آنان برخورد می‌کنند. فوتبال ما هم روز به روز در حال حساس شدن است. ما باید یک سیستمی را پیاده کرده که این موارد رخ ندهد. اینکه ناظری بخواهد یک درگیری را جدا نماید. این موارد باعث ناهماهنگی در بازی می‌شود. داوران ما مرتبا چشمشان به نیمکت‌ها و داور چهارم است. مرتبا صدایش می‌کند و به وسیله آنان داور کارت می‌دهد. این کارت‌ها عاملی برای ایجاد فشار بالاتر می‌شود. 

فنایی درباره سیستم ضعیف مدیریتی در فوتبال کشور یادآور شد:این فوتبال ما آرامشی می‌خواهد که فکر می‌کنم با این سیستم مدیریتی خیلی زود به آن دست پیدا نکنیم. ما باید سیستم مدیریتی‌مان را قوی نماییم. باید در سازمان لیگ از ناظرین بخواهیم که اگر مسئولیت شما به درستی انجام نشود نباید نظارت نمایید. ولی یک تعداد انگشت شماری از این آقایان هستند که وارد دوربین‌های تلویزیونی می‌شوند. حتی آنان از مصاحبه کردن و صحبت در خصوص مسابقه منع هستند. کمیته داوران ما باید دپارتمان داشته باشد. مدت دیگری تیم ملی ما با پرچم ایران اسلامی به بزرگترین رویداد جهانی خواهد رفت. اگر بداخلاقی کنیم دنیا ما را خواهد دید. بارها شده که بازیکنان ما به آنجا رفته و دائما در حال درگیری با داوران بودند. 

کارشناس داوری و فوتبال افزود: یک مواردی پشت پرده است. با قدرت می‌گویم که فساد در فوتبال ما وجود دارد و شما رسانه‌ها یک وظیفه انسانی دارید و و آن این است که شفاف سازی کنید. من به عنوان پیشکسوت در این فوتبال و داوری خجالت می‌کشم که بخواهم از اینان گذشت کنم. وظیفه خود می‌دانم که این مسائل را عنوان کنم. مسئولیتی در این فوتبال ندارم و نخواهم داشت. یک جایی که باید کارشناسی کنم قابلیت‌ها را باید بازگو کنم. اگر فوتبال‌مان می‌خواهد حرف در دنیا داشته باشد و داورانمان به کرسی‌های جهانی برسند باید سالم قضاوت کرده و تمرکز داشته و درایت کنند و در سیستم مدیریتی ما باید قوانین و مقرارت به خوبی انجام شود.

فنایی در پایان ضمن تشریح قوانین وضع شده در داوری گفت: این قوانین تنها برای ما نیست. بلکه قوانینی است که فیفا آن را وضع کرده و هر کشوری که وابسته فیفا است باید کمیته داوران‌شان شامل رئیس و دپارتمان و کمیته باشد. بنابراین اگر جایی دپارتمانی برای داوری نداشت به نظر من ایراد دارد. رئیس کمیته داوران باید بپذیرد که یک نفر را به دبیر فدراسیون معرفی کند که او را با نظر هیات رئیسه انتخاب و کمک نمایند. هر چه قدر در داوری به مدیریت داوری کمک شود مطمئنا اشتباهات کمتر و تجمعی خواهد شد. ولی اگر یک فرد مسئولیت تمامی این موارد را بر عهده بگیرد ممکن است فساد به وجود آید. این موضوعات به نظر من فعلا غیرقابل حل خواهد بود. ما در رنکینگ AFC و حتی در فیفا جزء بهترین‌ها هستیم ولی در این زمینه حرف برای گفتن نداریم.

منبع: فارس
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۹
اینکه مربی تخت سینه داور می زند را فرهنگ باشگاه دیکته می کند اما وقتی روسری قرمزش را زمین می زند کار خودش است!
نظرات شما