رویداد۲۴ بعد از انتقال پادشاه عربستان به بیمارستان، رسانههای مختلف از وخامت اوضاع جسمانی ملک سلمان خبر دادند.
آژانس بین المللی GTN ۲۴ وخامت جدی اوضاع جسمانی «ملک سلمان بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه عربستان سعودی را در میان سکوت دربار سلطنتی و کتمان اطلاعات واقعی درباره وضعیت وی، فاش کرد.
این آژانس بینالمللی اعلام کرد که کارشناسان معتقدند که احتمال زنده ماندن ملک سلمان کمتر از ۱۰ ٪ است و ممکن است در عرض دو هفته دیگر یا بیشتر فوت کند.
در این گزارش آمده است که اوضاع جسمانی ملک سلمان وخیم است و این درحالی است که نگرانیهای شدیدی در خاندان حاکم در عربستان سعودی به وجود آمده است.
در این گزارش آمده است که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی برای به دست آوردن وفاداری بسیاری از اعضای خانواده سعودی برای جانشینی پدرش با مشکل بزرگی مواجه است.
دیوان پادشاهی عربستان یکشنبه گذشته اعلام کرد که ملک سلمان بن عبدالعزیز معاینات پزشکی و کولونوسکوپی را در بیمارستان تخصصی «ملک فیصل» جده انجام داده است.
دیوان پادشاهی همچنین اعلام کرد که نتایج کولونوسکوپی خوب بوده است؛ اما بهطور دقیق مشخص نشده است که شاه چهمدت در بیمارستان خواهد ماند.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی در بیانیه دربار سلطنتی آمده است که تیم پزشکی تصمیم گرفتند پادشاه را برای مدتی برای استراحت در بیمارستان نگه دارند.
شاه ۸۶ ساله عربستان در سال ۲۰۲۰ تحت عمل جراحی کیسه صفرا قرار گرفت و باتری قلب خود را در ماه مارس تعویض کرد. این برای دومین بار در دو ماه گذشته است که شاه سعودی راهی بیمارستان میشود.
وی در سال ۲۰۱۰ تحت عمل جراحی فتق دیسک در ستون فقرات نیز قرار گرفت.
پیشتر برخی منابع خبری بهنقل از اطبای معالج ملک سلمان اعلام کرده بودند که وی از تشویشهای ذهنی ناگهانی و مقطعی، عدم تمرکز، ترس و اضطراب فزاینده روزانه، عدم تعادل و عدم قدرت تصمیمگیری رنج میبرد.
سلامت پادشاه عربستان سعودی از نزدیک توسط جامعه بینالملل تحت نظارت است، زیرا او قدرت نهایی را درعربستان که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است دارد.
با این حال، کارشناسان بر این باورند که احتمال زنده ماندن ملک سلمان کمتر از ۱۰ درصد است و این در حالی است که موضوع اصلی باقی مانده جانشینی وی است.
اگرچه ملک سلمان چند روز پیش در نماز عید فطر شرکت کرد، اما وضعیت وخیم وی باعث نگرانی شدید خاندان حاکم شد.
اکنون عربستان سعودی مرحله حساسی را در تاریخ خود میگذراند که مشخصه آن تلاش برای یافتن جانشین پادشاه این کشور است؛ آن هم در شرایطی که مناسبات ریاض و واشنگتن به شکل بی سابقهای در مرحلهای از تنش قرار گرفته و سعودیها دیگر نمیتوانند به ایالات متحده برای تامین امنیت خود اطمینان کنند. همچنین اکنون پادشاهی عربستان در آستانه انتقال قدرت قرار گرفته است.
در حالی که شاخصهای ظاهری نشان میدهد «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در آستانه نزدیک شدن به تاج و تخت پدرش است، اما هنوز مخالفتهای زیادی درباره انتقال قدرت در پادشاهی از سوی ۲ رکن اصلی حکومت عربستان یعنی آل سعود و ایالات متحده آمریکا وجود دارد.
در سایه سکوت رسمی دربار پادشاهی عربستان، رسانههای اجتماعی این کشور اخباری درباره سلامتی پادشاه و آرزوی سلامتی برای او منتشر میکنند که نشان میدهد سعودیها نگران انتقال قدرت در این کشور هستند.