رویداد۲۴ به گزارش سایت نامه نیوز، امروز با اجرای حذف ارز ترجیحی موج گرانیها بلندتر شد و همین مسئله اعتراضهایی را در پی داشت. در این میان دولت مردم را به آرامش و صبر دعوت میکند، با این امید که آثار مثبت حذف ارز ۴۲۰۰ بعد مدتی نمایان خواهد شد، اما سئوال آن است که آیا مردم بعد از گذشت ۱۰ ماه اعتمادشان به توانایی دولت سیدابراهیم رئیسی بیشتر شده است یا کمتر؟
محمد مهاجری در گفتگو با نامه نیوز درباره میزان اقناعسازی مردم توسط دولت برای حذف ارز ترجیحی گفت: صرف نظر آنکه چند درصد کارشناسان از این طرح دفاع میکنند و بر صحیح بودن آن مهر تأیید میزنند، دولت برای اقناع افکارعمومی تلاش موثری انجام نداد.
وی افزود: دولت به دلیل ضعف در اطلاع رسانی نتوانست مردم را قانع کند. اقناع مردم به این نیست که دولت یکطرفه جامعه را بمباران خبری کند. متأسفانه یک تصوری بر تیم رسانهای دولت حاکم است که فکر میکند اگر از طریق رادیو و تلویزیون با مردم صحبت شود آنها گوش میکنند و بلافاصله قانع میشوند، البته این روش در اوایل قرن بیستم جواب میداد، ولی جواب نمیدهد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: برای جا انداختن یک فرایند اجتماعی و اقتصادی در جامعه نیاز است که نظرات موافق و مخالف کنار هم مطرح شوند و هر طرف از دیدگاههای خود دفاع معقولی را دربرابر استدلالهای طرف مقابل بیان کند. وقتی در صداوسیما فقط کارشناسانی حضور مییابند که فقط میگویند «به به این طرح چقدر خوب است»، طبیعتا دولت برای اقناع جامعه درباره اجرای این طرح کم میآورد.
بیشتر بخوانید: دلیل انتقادهای تند احمدی نژاد از دولت سیزدهم چیست؟
وی باور اجتماعی به طرح حذف ارز ترجیحی را ضعیف خواند و ادامه داد: شاید استدلالها و اطلاعات دولت درباره یارانههای جدید درست باشد، اما چرا جامعه باور نمیکند؟ چون احساس میکند همه اطلاعات به شکل یکطرفه دارد دیکته میشود و مردم هم باید فقط گوش بدهند، بدون آنکه از هوش خودشان برای سنجش تمام جوانب مسئله استفاده کنند. البته هنوز دیر نیست اگر دولت بتواند برای اقناع افکارعمومی فکر اساسی کند، شاید وضعیت تغییر کند.
این فعال مطبوعاتی درباره وضعیت پایگاه اجتماعی سیدابراهیم رئیسی در مقایسه با زمان انتخابات یادآور شد: در یک فضای انتخاباتی که ۷۰ درصد مردم پای صندوقهای رأی حاضر شوند آن زمان پیروز انتخابات معنا دارد، در حال حاضر اگر قرار باشد انتخاباتی برگزار شود، اما رقابت جدی وجود نداشته باشد، معتقدم همچنان آقای رئیسی نفر اول خواهد بود ولو با رأی پایین تر.
وی افزود: معمولا آرای روسای جمهور در ایران در دوره دوم مسئولیت خیلی افت نمیکند، چون مردم احساس میکنند، مدت چهار سال زمان کافی برای یک رئیس جمهور نیست که او بتواند برنامه هایش را اجرا کند. در مجموع معتقدم پایگاه اجتماعی رئیسی حتما ضعیف شده، اما نه آنقدر که اگر انتخابات برگزار شود رأی نیاورد.